Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ορέστης Ορεστιάδας: Η ευχάριστη έκπληξη στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Ήταν 4 Ιουνίου του 2023 όταν ο Ορέστης με νίκη 1-0 επί του Άρη Πετεινού στην Ορεστιάδα, στην προτελευταία αγωνιστική των μπαράζ, εξασφάλιζε και μαθηματικά την άνοδο του στην Γ’ Εθνική, στην οποία και επέστρεψε μετά από 25 χρόνια.

Εφτά σχεδόν μήνες πέρασαν από εκείνη τη νίκη, με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος να εξελίσσεται τόσο καλά για την εβρίτικη ομάδα, που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της να περίμενε.

Ο νεοφώτιστος Ορέστης σε 16 ματς που έχει δώσει, έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές, μετρώντας 9 νίκες και 5 ισοπαλίες στα υπόλοιπα παιχνίδια. Έτσι βρίσκεται στην 4η θέση με 32 βαθμούς, 2 μακριά από τον Πανθρακικό που είναι στην 3η.

Με το Νίκο Ουσταμπασίδη να αναλαμβάνει το καλοκαίρι αντικαθιστώντας τον επιτυχημένο Παναγιώτη Μυλωνά που οδήγησε την ομάδα στην Γ’ Εθνική, οι Θρακιώτες έχουν γίνει η ευχάριστη έκπληξη του ομίλου.

Στο σκοράρισμα τον Ορέστη σε αυτό το απίστευτο ξεκίνημα, οδηγεί ο Δημήτρης Πασχαλίδης που με τα 9 γκολ που έχει πετύχει είναι και στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ στον όμιλο. Στην άμυνα ο «κέρβερος» Δημήτρης Μαδένης συντονίζει την άμυνα, ενώ ο αρχηγός Παύλος Σταματόπουλος δηλώνει πάντα «παρών», προσδίδοντας την ηρεμία που χρειάζεται η ομάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, καθώς και την δημιουργικότητα που απαιτείται. Κανένας παίκτης φυσικά δεν υπολείπεται, με παλιούς και νέους να έχουν συνθέσει μία εξαιρετική «μαγιά» στα χέρια του κόουτς Ουσταμπασίδη που την «πλάθει» με τρόπο μοναδικό.

Μεγάλο όπλο του Ορέστη η έδρα του, καθώς με τους φιλάθλους να γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε ματς, έχει καταφέρει να παραμένει αήττητος εκεί, με 7 νίκες (η μία από αυτές κόντρα στον ισχυρό Νέστο Χρυσούπολης) και 1 ισοπαλία.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ορέστη που τον έχουν φέρει μέχρι εδώ:

1η αγωνιστική: Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Ορέστης Ορεστιάδας 0-1
2η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-1
3η αγωνιστική: Πανθρακικός – Ορέστης Ορεστιάδας 2-2
4η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας 0-0
5η αγωνιστική: Δόξα Δράμας – Ορέστης Ορεστιάδας 0-0
6η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Νέστος Χρυσούπολης 2-0
7η σγωνιστική: Καβάλα – Ορέστης Ορεστιάδας 5-1
8η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Βέροια 3-0
9η αγωνιστική: Θερμαϊκός Θέρμης – Ορέστης Ορεστιάδας 1-1
10η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Άρης Αβάτου 3-2
11η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 2-1
12η αγωνιστική: Αναγέννηση Επανομής – Ορέστης Ορεστιάδας 1-1
13η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Αετός Βαρβάρας 2-0
14η αγωνιστική: Άρης Πετεινού – Ορέστης Ορεστιάδας 1-2
15η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας – Απόλλων Παραλιμνίου 2-1
16η αγωνιστική: Νίκη Ευκαρπίας – Ορέστης Ορεστιάδας 3-2

Πρώτο ραντεβού στο 2024 για τον Ορέστη, εντός έδρας με τον ΑΟ Χανιώτη στις 7 Ιανουαρίου, για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου.  

Share it