Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανασκόπηση της 4ης ημέρας

Με τους πρώτους Τελικούς να λαμβάνουν χώρα και την Κινέζα Κιαν Γιανγκ να κατακτά το πρώτο χρυσό, συνεχίστηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020 στην 4η ημέρα τους.

Παράλληλα αρκετές ήταν οι Ελληνικές συμμετοχές, με σημαντικότερη στιγμή την εμφατική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στον Τελικό των Κρίκων. Πιο αναλυτικά…

Ελληνικές Συμμετοχές

Στην Κωπηλασία και στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου γυναικών, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν 5ες στην 1η προκριματική σειρά και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα Ημιτελικά μέσω των ρεπεσάζ.

Ιδανική πρεμιέρα πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο Τένις γυναικών, όπου στον 1ο γύρο (φάση των “64”) επικράτησε με ανατροπή 2-0 σετ (7-5, 6-2) της Εσθονής Ανέτ Κόνταβειτ. Στον επόμενο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Σέρβα Νίνα Στογιάνοβιτς.

Στο Πινγκ Πονγκ ιδανική πρεμιέρα έκανε και ο Παναγιώτης Γκιώνης κερδίζοντας με 4-0 games (11-6, 11-8, 11-9, 11-8) τον Σέρβο Ζολτ Πέτο. Στον 2ο γύρο θα βρει απέναντί του τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ.

Στην Ενόργανη Γυμναστική και τους Κρίκους, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν για άλλη μια φορά μαγικός και με 15,333 βαθμούς, προκρίθηκε ως 1ος από τα προκριματικά στον Τελικό.

Στην Ποδηλασία Δρόμου ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα, όντας για αρκετά χιλιόμετρα στην αρχή επικεφαλής και κατάφερε να τερματίσει στην 63η θέση.

Τέλος στην Κολύμβηση, ο Απόστολος Παπαστάμος τερμάτισε 7ος στην 3η προκριματική σειρά των 400 μέτρων μικτής και κατετάγη 14ος, μένοντας εκτός Τελικού. Από την άλλη η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε 4η στην 5η προκριματική σειρά των 100 μέτρων πεταλούδας και κατετάγη 13η, παίρνοντας την πρόκριση για τα Ημιτελικά.

Μετάλλια

Στην Τοξοβολία στο μεικτό ομαδικό, το χρυσό κατέκτησε η Νότια Κορέα, το ασημένιο η Ολλανδία και το χάλκινο το Μεξικό.

Στην Ποδηλασία Δρόμου το χρυσό κατέκτησε ο Καραπάζ από το Εκουαδόρ, το ασημένιο ο Φαν Άερτ από το Βέλγιο και το χάλκινο ο Πόγκατσαρ από τη Σλοβενία.

Στη Ξιφασκία και το Σαμπρέ ανδρών το χρυσό κατέκτησε Σίλαγκι από την Ουγγαρία, το ασημένιο ο Σάμελε από την Ιταλία και το χάλκινο ο Γιουνγκγουαν Κιμ από τη Νότια Κορέα. Στο Ετεέ γυναικών το χρυσό κατέκτησε η Γιγουεν Σουν από την Κίνα, το ασημένιο η Ποπέσκου από τη Ρουμανία και το χάλκινο η Λέχις από την Εσθονία.

Στο Τζούντο στους άνδρες στην κατηγορία των -60 κιλών το χρυσό κατέκτησε ο Τακάτο από την Ιαπωνία, το ασημένιο ο Γιάνγκ από την Κινεζική Ταιπέι, το πρώτο χάλκινο ο Σμέτοφ από το Καζακστάν και το δεύτερο ο Μικέιτζε από τη Γαλλία. Στις γυναίκες στην κατηγορία των -48 κιλών, το χρυσό κατέκτησε η Κρασνίκι από το Κόσοβο, το ασημένιο η Τονάκι από την Ιαπωνία, το πρώτο χάλκινο η Μπιλόντιντ από την Ουκρανία και το δεύτερο η Μουνκμπάτ από τη Μογγολία.

Στη Σκοποβολή στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων γυναικών η Γιάνγκ από την Κίνα κατέκτησε το χρυσό, η Γκαλάσινα από τη Ρωσία το ασημένιο και η Κρίστεν από την Ελβετία το χάλκινο. Στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων ανδρών ο Φορούγκι από το Ιράν κατέκτησε το χρυσό, ο Μίκετς από τη Σερβία το ασημένιο και ο Πανγκ από την Κίνα το χάλκινο.

Στο Ταε Κβον Ντο στους άνδρες στην κατηγορία των -58 κιλών το χρυσό κατέκτησε ο Γιεντουμπί από την Τυνησία, το ασημένιο ο Ντελακίλα από την Ιταλία, το πρώτο χάλκινο ο Γιανγκ από τη Νότια Κορέα και το δεύτερο ο Αρταμόνοφ από τη Ρωσία. Στις γυναίκες στην κατηγορία των -49 κιλών το χρυσό κατέκτησε η Γουονγκπατανάκιτ από την Ταϊλάνδη, το ασημένιο η Σερέζο Ιγκλέσιας από την Ισπανία, το πρώτο χάλκινο η Μπογκντάνοβιτς από τη Σερβία και το δεύτερο χάλκινο η Σέμπεργκ από το Ισραήλ.

Τέλος στην Άρση Βαρών και στα 49 κιλά των γυναικών το χρυσό κατέκτησε η Χου από την Κίνα, το ασημένιο η Μιραμπάι από την Ινδία και το χάλκινο η Αΐσαχ από την Ινδονησία.

Share it