Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Νέα προπονητική καριέρα σε ομάδα της SL2 με έντονο Ξανθιώτικο χρώμα ο Στέλιος Μαλεζάς!

Μετά την Κ19 του ΠΑΟΚ ο βετεράνος ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων και της Ξάνθης, Στέλιος Μαλεζάς κάνει νέο βήμα στην προπονητική του καριέρα αποδεχόμενος την πρόταση του Μακεδονικού

Εκεί ο Μαλεζάς θα έχει υπό τις οδηγίες του τρεις ξανθιώτες(Τσιλιγγίρη, Χασάνογλου και Τσαμούρη) και ένα αρκετά νεανικό σύνολο που στόχο έχει και φέτος την παραμονή στην Super League 2

Αναλυτικά:

Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Στέλιο Μαλεζά.

Ο 38χρονος τεχνικός από την Κατερίνη προέρχεται από μια τριετία στον ρόλο του πρώτου προπονητή της ομάδας Κ19 της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Super League Κ19 την σεζόν 2020/21. Υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του, δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που πέρασαν με επιτυχία το κατώφλι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είτε στην ομάδα ανδρών του ΠΑΟΚ είτε σε άλλες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει πλούσια εμπειρία και ως ποδοσφαιριστής, εκπροσωπώντας στην καριέρα του ως επί το πλείστον τον ΠΑΟΚ (12 σεζόν), αλλά και τους Πόντιους Κατερίνης, τον Ηρόδοτο, τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη, με ένα ενδιάμεσο διετές ταξίδι στην Γερμανία για λογαριασμό της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Πρόεδρος του Μακεδονικού, κ. Παύλος Ανδρώνης, και ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου, κ. Γιώργος Παυλάκος, παρουσίασαν τον νέο προπονητή της ομάδας στους ποδοσφαιριστές και στο επιτελείο μετά την ολοκλήρωση της φιλικής αναμέτρησης με τον Θερμαϊκό Θέρμης.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον coach Μαλεζά στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και του εύχεται κατά πρώτον υγεία, κατά δεύτερον να ταυτιστούν στην πράξη οι προσωπικές του φιλοδοξίες με το όραμα του Μακεδονικού!

Στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας του με τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ο coach Μαλεζάς μοιράστηκε τις πρώτες σκέψεις του και ορισμένες απαραίτητες πληροφορίες με το makedonikos.gr, προκειμένου οι φίλοι και οι φίλες του Μακεδονικού να γνωρίσουν καλύτερα τόσο τον ίδιο όσο και τις προθέσεις του…

Μια νέα πρόκληση ανοίγεται μπροστά σου: αναλαμβάνεις τον Μακεδονικό, στην δεύτερη σεζόν του στην Super League 2. Πώς αισθάνεσαι για αυτό το νέο ξεκίνημα; Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

«Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα, μεταπηδώντας από τις Ακαδημίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και επειδή αυτός ο σύλλογος εκπέμπει υγεία και γιατί βρίσκεται στην πόλη όπου μένω, άρα δεν έχω το θέμα της οικογένειας που πολλές φορές απασχολεί (σ.σ. τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου). Ο Μακεδονικός είναι μια ομάδα που έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να δουλέψει σωστά είτε ένας προπονητής είτε και οι ποδοσφαιριστές».

Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεις ομάδα ανδρών. Ωστόσο, προπονητικά έχεις ήδη κάνει σημαντικά βήματα σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας, αποκτώντας εμπειρίες και σημειώνοντας επιτυχίες. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο ξεκίνημα ή εντός μιας πορείας που ήδη παίρνει τον δρόμο της;

«Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου αυτήν τη στιγμή, θεωρώ ότι τα πρώτα μου βήματα έχουν γίνει, τα πρώτα στάδια έχουν ξεπεραστεί. Οπότε θεωρώ ότι είμαι σε ένα μεταίχμιο, όπου και θέλω και μπορώ να αποδείξω πράγματα και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ώστε και εγώ να κερδίσω αλλά και να δώσω πράγματα στην ομάδα».

Εικόνα για το ρόστερ έχεις προλάβει να αποκτήσεις και, αν ναι, τι είδους; Τι άποψη έχεις μέχρι στιγμής;

«Παρακολουθώντας τα παιδιά απ’ έξω – γιατί γνωρίζω ποια παιδιά έχουν μείνει – θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε με κάποιες προσθήκες να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας».

Τι ποδόσφαιρο θα παίζει ο Μακεδονικός του Στέλιου Μαλεζά;

«Η ομάδα έχει ξεκινήσει (σ.σ. την προετοιμασία της) χωρίς εμένα ως προπονητή. Αν έχουμε αρκετό χρόνο να δουλέψουμε, πιστεύω πως η ομάδα θα έχει βασικές αρχές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα ξέρει τι θέλει, από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα παρουσιάσει ένα ποδόσφαιρο που, μαζί με την καλή απόδοση, θα φέρει και τα αποτελέσματα».

Share it