Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Μουντομπάσκετ: Η Ελλάδα για μετάλλιο και μακροχρόνια στοιχήματα

Στις 31 Αυγούστου ξεκινάει στα γήπεδα της Κίνας το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ (Μουντομπάσκετ) και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει βλέψεις για μετάλλιο (θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για κατάκτηση), ενώ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι στους βασικούς υποψήφιους για MVP της διοργάνωσης.

Σύστημα διεξαγωγής και πως επηρεάζει το στοίχημα

Επτά ομάδες από την Αμερικανική Ηπειρο, 12 από την Ευρώπη, πέντε από την Αφρική και οκτώ από την Ασία και την Ωκεανία θα διεκδικήσουν την κορυφή του κόσμου με τις ΗΠΑ να είναι πάντα το μεγάλο φαβορί. 

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων και θα προκριθούν οι δύο από κάθε όμιλο. Οι 16 ομάδες μπαίνουν σε τέσσερις νέους ομίλους, όπου θα προκριθούν ξανά οι δύο πρώτοι για να πάμε πια σε νοκ άουτ προημιτελικά, ημιτελικά, μέχρι και τους δύο τελικούς. Σας τα αναφέρουμε αυτά για να πάρετε μία πρώτη γεύση που αφορά άμεσα τις στοιχηματικές μας επιλογές.

Αποδόσεις κατάκτησης Μουντομπάσκετ

Για στοίχημα Μουντομπάσκετ, οι εταιρίες έχουν βγάλει αποδόσεις για μακροχρόνια στοιχήματα, με τις ΗΠΑ, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους, να είναι το πρώτο φαβορί με την απόδοση κατάκτησης να βρίσκεται στο 1.42. Η Σερβία είναι στο 5.00, ενώ υψηλές βλέψεις έχει και η Ελλάδα, που είναι τρίτη στη λίστα με απόδοση 8.50.

Οι Ισπανοί έχουν μερικές απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών, γι’ αυτό και προσφέρονται στο 14.50. Τους ακολουθούν οι Γάλλοι στο 21.00. Από εκεί και πέρα οι αποδόσεις ανεβαίνουν για Λιθουανία (33.00), Αυστραλία (33.00) και Ιταλία (57.00).

Νικητές Ομίλων στο Μουντομπάσκετ

Στον πρώτο όμιλο, Πολωνοί και Κίνεζοι δύσκολα θα χάσουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση, με την απόδοση για κατάληψη της πρωτιάς να είναι στο 1.82 και για τις δύο. Η Βενεζουέλα προσφέρεται στο 26.00, και η αδύναμη Ακτή Ελαφαντοστού στο 86.00.

Ξεκάθαρη μοιάζει η κατάσταση όσον αφορά στον δεύτερο όμιλο. Η Αργεντινή μπορεί να μην είναι… μεγαθήριο, αλλά απέναντι στη Ρωσία των σημαντικών απουσιών, τη Νιγηρία των τεράστιων εσωτερικών προβλημάτων και τη Νότια Κορέα δεν αναμένεται να ζοριστεί.

Εύκολο έργο φαίνεται πως θα έχει η Ισπανία στον τρίτο όμιλο. Γι’ αυτό άλλωστε η κατάληψη της πρώτης θέσης είναι στο 1.001. Την ακολουθούν το Πουέρτο Ρίκο (16.00), η Τυνησία (56.00) και το Ιράν στην ίδια απόδοση.

Ευρωπαϊκή υπόθεση – όπως όλα δείχνουν  – θα είναι το τέταρτο γκρουπ. Οι πληρέστατοι Σέρβοι προσφέρονται σε απόδοση 1.13 ώστε να είναι πρώτοι, με τους Ιταλούς να ακολουθούν στο 5.00. Το καρέ κλείνουν Φιλιππίνες (131.00) και Ανγκόλα με 176.00.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί υπάρχει και στον πέμπτο όμιλο και αυτό φυσικά είναι οι ΗΠΑ. Η διαφορά δυναμικότητας από τους αντιπάλους δικαιολογεί το 1.001 για την κατάληψη της πρωτιάς, με τους Τούρκους (12.50), τους Τσέχους (72.50) και τους Ιάπωνες να ολοκληρώνουν την τετράδα (134.00).

Οσον αφορά στον έκτο, η «Επίσημη Αγαπημένη» μπαίνει ως το μεγάλο φαβορί και η κατάκτηση της κορυφής του προσφέρεται σε απόδοση 1.15. Στο 5.90 είναι οι Βραζιλιάνοι, στο 10.50 οι Μαυροβούνιοι και στο 87.00 οι Νεοζηλανδοί.

Οι Γάλλοι έχουν το πάνω χέρι στο έβδομο γκρουπ, αφού η κατάκτηση της κορυφής είναι στο 1.11. Στο 5.60 προσφέρονται οι Γερμανοί, ενώ Δομινικανή Δημοκρατία (55.00) και Ιορδανία ακολουθούν (201.00).

Ο πιο αμφίρροπος όλων είναι ο όγδοος όμιλος. Αυστραλοί (2.05) και Λιθουανοί (2.05) θα μονομαχήσουν για την πρωτιά, ωστόσο υπολογίσιμη δύναμη είναι και οι Καναδοί παρά τις απώλειες που μετρούν (6.10). Δύσκολα θα κυνηγήσουν κάτι καλό οι Σενεγαλέζοι (171.00 για πρωτιά), που έχουν επίσης απουσίες.

Share it