Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Μεγάλη νίκη για την Νιγηρία επί της Ισλανδίας που βάζει ξανά στο παιχνίδι και την Αργεντινή!

Το καλύτερο δυνατό σενάριο έγινε πραγματικότητα για την Αργεντινή, καθώς ο Αχμέντ Μούσα «καθάρισε» την Ισλανδία (2-0) και αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης της παρέας του Λιονέλ Μέσι στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, δίνοντας παράλληλα μεγάλο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική με τρεις ομάδες να μάχονται για την δεύτερη θέση.

Ο Αφρικανός φορ πέτυχε δύο γκολάρες απέναντι στην Ισλανδία και όχι μόνο σφράγισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (2-0), η οποία ανέβηκε πλέον στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου, αλλά… έφτιαξε και την παρέα του Λιονέλ Μέσι που έμεινε ολοζώντανη στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ο 25χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 49’ (μετά από υποδειγματικό αιφνιδιασμό και δικό του υπέροχο κοντρόλ πριν το σουτ) και… κλείδωσε το τρίποντο στο 79’ με τρομερή κούρσα από αριστερά και νέο προσωπικό του τέρμα. Κατώτεροι του αναμενομένου οι Βίκινγκς, δεν μπήκαν σχεδόν ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης και μάλιστα στο 83’ έχασαν πέναλτι (το κέρδισε το Φινμπόγκασον, το έχασε ο Σίγκουρτσον), το οποίο ίσως να παίξει ρόλο σε τυχόν ισοβαθμίες στο φινάλε…

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόγου (46′ Εμπουέχι), Μούσα, Ιχεανάτσο (85′ Ιγκάλο).

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον (65′ Ίγκνασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (87′ Σκούλασον), Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71′ Σιγκούρταρσον).

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

1. Κροατία 6β. (5-0)

2. Νιγηρία 3β. (2-2)

3. Ισλανδία 1β. (1-3)

4. Αργεντινή 1β. (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική

Ισλανδία-Κροατία

Νιγηρία-Αργεντινή

Share it