Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Κόντρα σε παράδοση και φόρμα για το θετικό αποτέλεσμα με ΑΕΚ η Ξάνθη!

Απέναντι στην ομάδα με την οποία διατηρεί την χειρότερη παράδοση, απο τους μεγάλους, τίθεται στις 16:00 η ώρα της Κυριακής η Ξάνθη σε ένα ματς που οι Θρακιώτες θέλουν θετικό αποτέλεσμα που θα θέσει της βάσεις για την άνετη παραμονή και θα την βγάλει απο την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει λόγω των 10 συνεχόμενων αγώνων δίχως νίκη

Με την τρίτη θέση της βαθμολογίας να φαίνεται… αναπόφευκτη για την ΑΕΚ, το ενδιαφέρον της αθηναϊκής ομάδας μεταφέρεται κατά πολύ στο Κύπελλο, όπου έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό, νικώντας 2-0 τη Λαμία την Τετάρτη.

Η ΑΕΚ δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, μετά την ήττα από τον Άρη. Μάλιστα έχει κρατήσει το «μηδέν» σε επτά από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της. Και παράλληλα κατάφερε να βάλει τέσσερα γκολ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Μοναδική έδρα της περιφέρειας που έχασε φέτος ήταν το Αγρίνιο. Και πέρσι που πήρε το πρωτάθλημα έχασε μόνο στην Τρίπολη. Πρόπερσι έχασε δύο φορές, στην Τρίπολη και το Αγρίνιο!

Τώρα πηγαίνει σε μια έδρα, που έχει πολύ καλή παράδοση. Έχει χάσει μόνο πέντε φορές σε 27 επισκέψεις της στην Ξάνθη. Μάλιστα για το δεύτερο γύρο έχασε μόνο στην δεύτερή της επίσκεψη, τον Φεβρουάριο του 1991. Από τότε οι τέσσερις νίκες της Ξάνθης ήταν όλες σε παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Η τελευταία νίκη της Ξάνθης ήταν την 1η Σεπτεμβρίου 2012, τη σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, 1-0 με κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 58’. Από τότε η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η Ξάνθη προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που μπήκαν τρία γκολ, και το αναφέρουμε αυτό, γιατί η Ξάνθη βγάζει πολύ μικρά σκορ. Στα προηγούμενα εννέα παιχνίδια η Ξάνθη είχε βάλει ένα και είχε δεχτεί τέσσερα.

Για την Ξάνθη ήταν το δέκατο παιχνίδι της χωρίς νίκη και βαθμολογικά δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα. Με τους 18 βαθμούς που πήρε στα πρώτα της εννέα παιχνίδια, η Ξάνθη αντέχει, καθώς από τότε σε 17 αγώνες έχει μια νίκη και συνολικά 11 βαθμούς, χάρη κυρίως στις αρκετές ισοπαλίες της.

Ωστόσο έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μετά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Όμως βάζει δύο γκολ κάθε τρία παιχνίδια και ουσιαστικά αυτή η αδυναμία της στο σκοράρισμα την έχουν κρατήσει μακριά απο τον καλό της εαυτό.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 5

Ισοπαλίες: 18

Νίκες ΑΕΚ: 32

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 5

Ισοπαλίες: 13

Νίκες ΑΕΚ: 9

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0
(8’ σουτ Πόνσε, 90’ σουτ Λιβάγια)

Share it