Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Κάλυψε τον ουρανό της Ελλάδας ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα της Θράκης!

Αποκαλυπτική αναφορικά με την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα με φόντο τις πυρκαγιές που κατακαίουν πολλές περιοχές είναι η εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11.

Με 53 πυρκαγιές να μαίνονται το τελευταίο 24ωρο ο καπνός έχει εξαπλωθεί σε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα στην φωτογραφία του ευρωπαϊκού δορυφόρου που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που είναι ενεργές στη χώρα μας έως και το πρωί της Τρίτης (09:45).

Ειδικότερα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, κυρίως, και λιγότερο από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία.

Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετ. χλ

O καπνός σκεπάζει τον ουρανό στη Θάσο !

Απόκοσμες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στη Θάσο, ειδικά στη Νότια πλευρά του Νησιού. Οι εικόνες από τη Χρυσή Αμμουδία και τη Σκάλα Ποταμιάς, δείχνουν το καπνό να έχει σκεπάσει τον ουρανό και να κρύβει τον ήλιο.

Παρακάτω:

    

Share it