Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ιστορικό επίτευγμα για Τόλη Ρούμογλου που έκανε το repeat με τους “χάσκις” και έγινε ξανά πρωταθλητής NCAA!!!(+pics, video)

Ιστορικές στιγμές ζει το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση η πόλη του Κονέκτικατ καθώς η ομάδα του Κολλεγίου UConn Huskies αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο Κολεγιακό πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, και έκτη στην ιστορία του, με τον ξανθιώτη Αποστόλη Ρούμογλου να αποτελεί μέρος αυτής της ιστορικής επιτυχίας και πλέον είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει να κάνει το repeat! 

Οι «χάσκις» δεν δυσκολεύτηκαν στο φετινό τελικό του Final 4 στο Γκλεντέιλ να κερδίσουν με 75-60 το Περντιού και να πανηγυρίσουν και πάλι τον τίτλο. Προηγήθηκαν ακόμα και με +18, σε ένα ματς που είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Πρώτος σκόρερ τους αναδείχθηκε ο Τρίστεν Νιούτον με 20π., συν πέντε ριμπάουντ και εφτά ασίστ, με τον 20άχρονο Έλληνα γκαρντ να παίρνει τη συμμετοχή στον τελικό, αλλά να μη σκοράρει.

Ο 20άχρονος ξανθιώτης γκαρντ, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κατέκτησε τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τους «χάσκις». Στην πρώτη του σεζόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είχε αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, 2023-2024, έπαιξε σε 23 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 1π. σε 2.2’. Στον τελικό του Final 4 απέναντι στο Περντιού δεν σκόραρε. Η καλύτερη επίδοσή του ήταν οι πέντε πόντοι που έβαλε το Μάρτιο απέναντι στο Ζέιβιερ, αναμέτρηση στην οποία είχε και ένα ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κόψιμο σε 5’. Πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 0,3π. σε 1,5’.

Ο ξανθιώτης γκαρντ που μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League και όντας εξαιρετικός μαθητής κέρδισε υποτροφία και από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνδυάζοντας σπουδές με αυτό που λατρεύει, το μπάσκετ και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο όντας πλέον ο μοναδικός Έλληνας που έχει στην τροπαιοθήκη του δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος NCAA

Ο Απόστολος Ρούμογλου γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 2003, έχει ύψος 2μ.01 και κατάγεται από την Ξάνθη. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης, το 2016 μεταγράφηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Αρίωνα Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στο εφηβικό, όσο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) σε ηλικία 16 ετών. Οι εντυπωσιακές παρουσίες του και η συνεχής κλήσεις στις μικρές Εθνικές άνοιξαν τον δρόμο για να μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ οπού το 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Share it