Search

Η SuperLeague 2020-21 στο πιάτο σας!

Η 15η Super League Interwetten από την ίδρυσή της (το 2006-2007 ήταν η παρθενική διοργάνωση) ξεκινάει την Παρασκευή (11/9) στην πιο δύσκολη/περίεργη σεζόν της με όλα όσα έχουν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες με τον κορονοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί η περσινή περίοδος, καθώς το Σάββατο (12/9), ανάμεσα στα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21, θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό της σεζόν 2019, και για αυτό το λόγο οι δύο ομάδες που ορίστηκαν να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική θα μπουν στο πρωτάθλημα από τη 2η.

Όπως και πέρυσι έτσι και τη φετινή σεζόν, 2020-21, το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχουν 14 ομάδες θα διεξαχθεί και με playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και playouts για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Στα playoffs θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την πρώτη έως και την έκτη θέση, μεταφέροντας τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ενώ από τη διαδικασία θα κρίνονται – πέραν του πρωταθλητή – και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (Champions League και Europa League Conference καθώς τη σεζόν 2021-22 η Ελλάδα δεν θα έχει ομάδα στο Europa League). Ο Πρωταθλητής θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 1ο προκριματικό του Champions League, ενώ ο Κυπελλούχος, ο 2ος και ο 3ος (ή ο 4ος), από τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League. Ο 5ος και ο 6ος αυτού του μίνι πρωταθλήματος, θα μείνουν με άδεια χέρια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την έβδομη έως την τελευταία (14η) θα συμμετέχουν στα playouts για ν’ αποφύγουν τον υποβιβασμό από τη SuperLeague Interwetten στη Super League 2. Η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβαστεί, ενώ η προτελευταία θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις 14 ομάδες που θα “μονομαχήσουν”, καταγράφει τους στόχους τους και τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν έως σήμερα καθώς η μεταγραφική περίοδος ελέω κορονοϊού ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Παράλληλα σας παρουσιάζει και τους διαιτητές του φετινού πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1925)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κατάκτηση των τίτλων μετά από δύο χρόνια και σκοπεύει να χτίσει και πάλι ένα σερί ως πρωταθλητής όπως έκανε τις τελευταίες δύο δεκαετίες ενώ παράλληλα ήταν η ελληνική ομάδα που μέχρι τις αρχές Αυγούστου έπαιζε στην Ευρώπη και το Europa League.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνεχίζουν με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο για τρίτη σερί χρονιά και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την ομάδα του Πειραιά η οποία όμως θα παρουσιαστεί αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ήδη Τσιμίκας, Ελαμπντεαλουί και Γκιλιέρμε αποτελούν παρελθόν με τον 24χρονο αριστερό μπακ να πωλείται στη Λίβερπουλ, τον Ομάρ να πηγαίνει στη Γαλατά και τον Βραζιλιάνο μέσο να παίρνει μεταγραφή για την ομάδα του Τσάβι, την Αλ Σαντ, στο Κατάρ. Και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι τις 5 Οκτώβρη που θα λήξει η μεταγραφική περίοδος.

Την ίδια ώρα όμως ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει και σε σημαντικές μεταγραφές. Έφερε τον Ραφίνια που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του ενώ έκανε δικό του και τον Χασάν. Παράλληλα επέστρεψε στην Ελλάδα και τους ερυθρόλευκους ο Χολέμπας και στο ρόστερ προστέθηκε και ο Πέπε.

Παράλληλα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα διεκδικήσει και φέτος τη συμμετοχή της στους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης καθώς στα playoffs του Champions League θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ερυθρό Αστέρα ή Ομόνοια με φόντο τους χρυσοφόρους ομίλους.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Μώραλης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πέδρο Μαρτίνς (3η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Γ. Καραϊσκάκης, χωρητικότητα 32.115

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Ραφίνια (Φλαμένγκο), Χασάν (Μπράγκα), Πέπε (Γκιμαράες), Κρίστινσον (ΑΕΛ), Αποστολόπουλος (Πανσερραϊκός), Χολέμπας (Γουότφορντ), Τσούμιτς (Ραντνίτσκι), Κούτρης (επ. Μαγιόρκα), Βρουσάι (επ. Βίλεμ), Μανθάτης (επ. Ανόρθωση), Κάιπερς (επ. Αζαξιό), Ανδρούτσος (επ. Ατρόμητο), Κωστή (Νέα Σαλαμίνα), Νικολιάς (ΠΑΣ Γιάννινα), Παύλος Μαυρουδής (Παναθηναϊκός), Μεριά (επ. Κασίμπασα), Νίκολιτς (επ. Μλάντοστ), Σιαμπάνης (επ. Νότιγχαμ),

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Γκιλιέρμε (Αλ Σαντ), Ελαμπεντελαουί (Γαλατασαράι), Ιγκόρ (επ. Όσιγιεκ/μετ. Όσιγιεκ), Σολδάνο (επ. Μπόκα Τζούνιορς/δαν. Μπόκα Τζούνιορς), Κωστανάσιος (Εργοτέλης), Μάνος (επ. ΟΦΗ/ελευ. Άρης), Βοίλης (επ. Κάζα Πία/δαν. Ζένες Ες), Ξενιτίδης (δαν. Ζένες Ες), Ντουρμισάι (επ. Άρη/δαν. ΑΕΛ), Μασούρας (επ. ΑΕΛ/δαν. Γκόρνικ), Χριστοδουλόπουλος (ελεύθερος), Γκασπάρ (επ. Σπόρτινγκ), Μορ (επ. Γαλατασαράι), Κεϊτά (επ. Αζαξιό/δαν. Αζαξιό), Γκερέρο (επ. Λεγκανές/μετ. Νότιγχαμ).

ΠΑΟΚ (1926)

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε πέρυσι να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 18 πόντους πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ και στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τους “ερυθρόλευκους”.

Φέτος όμως φιλόδοξεί να επιστρέψει στους τίτλους και σίγουρα είναι θετικό πως σε αντίθεση με πέρυσι η νέα χρονιά θα τη βρει με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο, τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος είναι λογικό πλέον να ξέρει καλύτερα την ομάδα του και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα όσο και αν φαίνεται περίεργο ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει ήδη επίσημο παιχνίδι στα πόδια του, απέκλεισε την Μπεσίκτας για τα προκριματικά του Champions League, και ήδη έχει πετύχει έναν εκ των φετινών του στόχων. Αφού θα διεκδικήσει κόντρα στη Μπενφίκα την παρουσία του στα playoffs του Champions League με αντίπαλο την Κράσνονταρ αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρει θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τη φετινή σεζόν δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε πληθώρα μεταγραφών, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Βεβαια την ίδια ώρα, μέχρι στιγμής, παρελθόν αποτελούν για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο. Δύο κομβικοί παίκτες των περασμένων ετών για τον “δικέφαλο”.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Σαββίδης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άμπελ Φερέιρα (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Τούμπα, χωρητικότητα 29.000

 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Σβαμπ (Ραπίντ Βιέννης), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα), Νινούα (Ντινάμο Τιφλίδας), Βρακάς (Νάπολι), Μπαλογιάννης (επ. Βόλο), Λύρατζης (επ. Βόλο), Μιχόγεβιτς (επ. Ερζεμπίργκ), Μουλέν (επ. Ξάνθη).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Βιερίνια (ελεύθερος), Μαουρίσιο (ελεύθερος), Στοχ (ελεύθερος), Βέρνμπλουμ (Γκέτεμποργκ), Λάμπρου (δαν. Τβέντε), Διαμάντης (επ. Βόλο/μετ. ΟΦΗ), Γκαργκαλατζίδης (επ. Ξάνθη/μετ. ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Βόλο), Μελίσσας (επ. Λαμία/Παναιτωλικό), Κάτσε (επ. ΑΕΛ/ελεύθερος), Χατζηστραβός (επ. ΑΕ Καραϊσκάκης/δαν. Λαμία), Μαρκόβσκι (επ. Εθνικό/Ένωση Παραλιμνίου).

ΑΕΚ (1924)

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην 3η θέση επειδή έτσι το θέλησε αυτή καθώς θα μπορούσε να είχε κάνει ένσταση για το ματς των playoffs με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δελτία υγείας. Παρόλα αυτά οι “κιτρινόμαυροι” δεν θέλησαν να πάρουν το παιχνίδι που είχε λήξει ισόπαλο (0-0) στα χαρτιά.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχοντας αναλάβει πέρυσι στα μισά το τιμόνι της ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να χτίσει από την αρχή την ομάδα του και να φτιάξει ένα σύνολο όπως το επιθυμεί ο Ιταλός προπονητής. Τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει και αν θα συνεχίσει στο περσινό μοτίβο αποτελεί ερωτηματικό με την ΑΕΚ να έχει δώσει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι έως τώρα.

Η ΑΕΚ έχει κινηθεί αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι έχοντας αποκτήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων οι Ανσαριφάρντ, Χνιντ, Ινσούα ενώ παράλληλα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Νταμιάν Σιμάνσκι από την Αχμάτ Γκρόζνι. Από την άλλη όμως προχώρησε στη μεγαλύτερη πώληση έως τώρα στην ιστορία της με την παραχώρηση του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ αντί 6 εκατ. ευρώ, ενώ έφυγε και ο Μάριος Οικονόμου για την Κοπεγχάγη.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευάγγελος Ασλανίδης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάσιμο Καρέρα (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: ΟΑΚΑ, χωρητικότητα 69.618

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Σιμάνσκι (Αχμάτ Γκρόζνι), Χνιντ (Σφαξιάν), Ενομπακάρε (Γουλβς), Ινσούα (Παναθηναϊκός), Ανσαριφάρντ (Αλ Σαϊλίγια), Καρακλάιτς (Προλετέρ), Ιατρούδης (Εργοτέλης), Βασιλαντωνόπουλος (επ. Γκόρνικ), Ντέλετιτς (επ. Αστέρα), Σιμάο (επ. Χαποέλ Μπερ Σεβά),

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Μπάρκας (Σέλτικ), Οικονόμου (Κοπεγχάγη), Γιακουμάκης (επ. Γκόρνικ/Φένλο), Χουλτ (Ανόβερο), Βράνιες (επι. Άντερλεχτ), Κλωναρίδης (ΑΠΟΕΛ), Αραούχο (επ. Λας Πάλμας), Πάντος (επ. Εθνικός/Καλλιθέα), Κορνέζος (επ. Ιωνικό/δαν. Αστέρα Βλαχιώτη).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1908)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πέρυσι μια καλή σεζόν, μετά τις πρώτες αγωνιστικές, και κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Έσβησε έτσι την ποινή αποκλεισμού που του είχε επιβληθεί και φέτος ο πρώτος και κυρίαρχος στόχος είναι η επιστροφή τη σεζόν 2021-22 στις διοργανώσεις της Ευρώπης.

Το τριφύλλι θα μπει στο νέο πρωτάθλημα με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Ο Γιάννης Αλαφούζος εδώ και μερικούς μήνες έχει βγει ξανά στο προσκήνιο και προσπαθεί σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια να στηρίξει τους πράσινους. Αυτό φαίνεται και την αύξηση του μπάτζετ. Παράλληλα όμως ο Παναθηναϊκός μετά από δύο χρόνια έχει στον πάγκο του ένα νέο προπονητή, τον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώργο Δώνη, και σίγουρα το έργο του Ισπανού θα είναι δύσκολο ενώ θα υπάρχει και η σύγκριση με τον 50χρονο τεχνικό.

Οι πράσινοι έχουν διατηρήσει τους περισσότερους παίκτες στο ρόστερ τους με τους Μακέντα, Κουρμπέλη, Διούδη, Πούγγουρα να έχουν υπογράψει ανανεώσεις συμβολαίων ενώ έχουν προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών όπως οι Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Βέλεθ και έφεραν πίσω στην Ελλάδα τον Βιγιαφάνιες. Αντίθετα από το ρόστερ αποχώρησαν οι Δώνης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος και Ζαχίντ μεταξύ άλλων. Για ακόμη μια χρονιά όμως οι “κομμένοι” από το πράσινο ρόστερ, Μπεκ, Μολό, Κολοβός αποτελούν έως τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάνος Μαυροκουκουλάκης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντάνι Πογιάτος (1η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: ΟΑΚΑ, χωρητικότητα 69.618

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Βιγιαφάνιες (Μονάρκας), Χουάνκαρ (Μάλαγα), Αϊτόρ (Τβέντε), Βέλεθ (Άρης), Σαβιέρ (Τοντέλα), Σάντσες (Εστουντιάντες), Ιωαννίδης (Λεβαδειακός), Εμμανουηλίδης (επ. Πανιώνιο), Μαυρομμάτη (επ. Σοντερίτσκε),Μολό (επ. Ορλεάνη), Σέχου (επ. Μπολόνια), Χαντζάρας (επ. Βέροια),

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Ινσούα (ΑΕΚ), Γιόχανσον (Γκεντσερμπιρλίγκι), Δώνης (ελεύθερος), Βαγιαννίδης (Ίντερ), Κολοβέτσιος (Καϊσέρισπορ) Περέα (δαν. Βόλο), Νούνες (Ακαδημία Πούσκας), Αποστολάκης (ΑΠΟΕΛ), Ζαχίντ (επ. ΑΠΟΕΛ), Ανουάρ (επ. Βαγιαδολίδ), Νάγκι (επ. Λέγκια), Φάουστο (επ. Ταραγόνα/δαν. Ταραγόνα), Βέργος (επ. Χέρκουλες/Παναιτωλικός), Σιφναίος (επ. Απόλλων Λάρισας/Κιάσο), Δημήτρουλας (επ. Θεσπρωτό/Διαγόρα), Μαυρουδής (Ολυμπιακός).

ΑΡΗΣ (1914)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Άρης πραγματοποίησε μια καλή σεζό, πήρε την 5η θέση στο περσινό πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί στο Europa League έχοντας βάλει αυτή τη φορά ως στόχο την παρουσία του στους ομίλους έχοντας αρχικά να περάσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα. Στο πρωτάθλημα φυσικά στόχος θα είναι και πάλι η κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο Άρης θα έχει στον πάγκο του τον Μίκαελ Ένινγκ που “έχτισε” τη φετινή ομάδα από την αρχή αλλά υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του. Καθώς υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις αλλά και μεταγραφές και μένει να δούμε πως θα δέσει το σύνολο αυτό υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού. Από τις σημαντικότερες αποχωρήσεις αυτές των Ιντέγε, Βέλεθ και Κορχούτ την ώρα που στην ομάδα του Άρη θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά οι Γκανέα, Μπερτόγλιο, Ντάτκοβιτς, Λόπεζ, Τζέγκο.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεόδωρος Καρυπίδης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μίκαελ Ένινγκ (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Κλεάνθης Βικελίδης, χωρητικότητα 23.800

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Ντάτκοβιτς (Λοκομοτίβα), Μπερτόγλιο (Αλντοβίσι), Σάκιτς (Στουρμ Γκράτς), Γκανέα (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Μάνος (Ολυμπιακός), Τζέγκο (Αούστρια Βιέννης), Λόπεζ (Λας Πάλμας), Αλί Αντέμ (Βαρντάρ), Μπούσερ (Οσέρ).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Ιντέγε (Γκεζντέμπε), Βέλεθ (Παναθηναϊκός), Ντιγκινί (Απόλλων Λεμεσού), Κορχούτ (Ντέμπρετσεν), Τσιλιγγίρης (ΑΠΟΕΛ), Διαμαντόπουλος (Χανιά), Μαρτίνες (Βόλος), Λάρσον (ελεύθερος), Τόνσο (ελεύθερος), Σόουζα (ελεύθερος), Αμπου Μπα (επ. Ναντ), Ντουρμισάι (επ. Ολυμπιακό).

ΟΦΗ (1925)

Μια εξαιρετική σεζόν πραγματοποίησε πέρυσι ο ΟΦΗ και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, αλλά λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, να μπορέσει να επιστρέψει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και να έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League με πρώτο αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Φυσικά οι στόχοι για την ομάδα του ΟΦΗ δεν μπορούν να αλλάξουν και για τη φετινή σεζόν με την ομάδα του Ηρακλείου να τη διακρίνει μια ποδοσφαιρική λογική από τον πρώτο έως τον τελευταίο άνθρωπο του συλλόγου. Στο τιμόνι της ομάδας θα είναι για δεύτερη σεζόν ο Γιώργος Σίμος που στο ντεμπούτο του πέρυσι σε ομάδα της Super League τα πήγε εξαιρετικά.

Όσον αφορά το ρόστερ υπήρξαν προσθαφαιρέσεις έως τώρα αλλά όλα δείχνουν πως το πρόσημο είναι θετικό με την ομάδα της Κρήτης να έχει ενισχυθεί ενόψει της φετινής περιόδου. Μεταξύ άλλων αποχώρησαν οι Σεμέντο, Μπράουν, Μάνος, Ντίνας και έχουν ήδη αποκτηθεί οι Σολίς, Σαρντινέρο, Σελίμοβιτς και Βούρος.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιχάλης Μπούσης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Σίμος (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, χωρητικότητα 9.088

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Σολίς (δαν. Μπόκας Τζούνιορς), Σαρντινέρο (Απόλλων Λεμεσού), Ουές (Πλατανιάς), Διαμαντής (ΠΑΟΚ), Γκαργκαλατζίδης (ΠΑΟΚ), Βάτερμαν (ΑΠΟΕΛ), Σελίμοβιτς (Απόλλων Λεμεσού), Βούρος (ΑΠΟΕΛ), Γρίβας (Πανιώνιος), Μεγιάδο (Τσακαρίτα)

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Κουτρουμπής (ελεύθερος), Δερμιτζάκης (ελεύθερος), Μάνος (επ. Ολυμπιακό), Ντίνας (ελεύθερος), Σεμέντο (επ. Φορτούνα Σιτάρντ), Νάστος (ελεύθερος), Μπολάκης (ελεύθερος), Μπράουν (ελεύθερος), Δεληγιαννίδης (Σέπσι), Περδίκης (Ιεράπετρα), Ζοάο Βίκτορ (Χιντεραμπάντ), Ουάλεϊ (Καστεγιόν).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1931)

O Αστέρας έρχεται με φόρα από το τελείωμα της περσινής σεζόν καθώς αν και αρχικά δεν τα πήγαινε καλά μετά τις αλλαγές προπονητών και την έλευση του Μίλαν Ράσταβατς άρχισε να έχει μια ανοδική πορεί με αποτέλεσμα στα playouts να τερματίσει στην 7η θέση. Ο έμπειρος τεχνικός φέτος βρέθηκε από την πρώτη μέρα στον πάγκο των Αρκάδων και θα επιχειρήσει να την οδηγήσει από το ξεκίνημα μακριά από τις περιπέτειες και γιατί όχι να την επαναφέρει σε ευρωπαϊκά μονοπάτια.

Οι Αρκάδες μπόρεσαν να κρατήσουν κάποια από τα όπλα τους στο ρόστερ τους όπως οι Μπαράλες, Ιγκλέσιας και Τασουλής. Την ίδια ώρα στην πόρτα της εξόδου βρέθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και μέχρι στιγμής όσοι έχουν αποκτηθεί έχουν το λάτιν στοιχείο μέσα τους. Μέχρι το φινάλε των μεταγραφών όμως κατι μπορεί να γίνει ακόμα.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Μποροβήλος

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μίλαν Ράσταβατς (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, χωρητικότητα 7.423

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Ορόσκο (Βίγια Ντάλμινε), Τιλίκα (Κασίας), Καστάνιο (Βιγιαρεάλ Β’), Άλβαρες (Κίλμες), Κανάλες (Λεβάντε), Γκόμεζ (Τολούκα), Τερεζίου (επ. ΑΕ Καραϊσκάκης).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Κυριακόπουλος (Σασουόλο), Ματρικάρντι (Ροτόρ Βοληκογκράντ), Μαρτίνες (Βιτορούλ), Δουβίας (Βόλος), Φερνάντεθ (Απόλλων Σμύρνης), Χουαρέγκι (Μούρθια), Γλέζος (ελεύθερος), Βλάχος (ελεύθερος), Ντινέ (ελεύθερος), Ντέλετιτς (επ. ΑΕΚ), Μιχαήλ (επ. ΑΠΟΕΛ), Παναγιώτου (Ολυμπιακός Βόλου), Μπαστιανός (επ. Λεβαδειακός/ελεύθερος), Αλμπάνης (επ. ΑΕ Καραϊσκάκης/ελεύθερος).

 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1923)

Η περυσινή χρονιά για τον Ατρόμητο δεν πήγε όπως θα ήθελε η διοίκηση της ομάδας παρά την ενίσχυση και τις βάσεις που είχαν τεθεί από την αρχή. Αποτέλεσμα να τερματίσει στην 8η θέση και να μην μπορέσει να κάνει κάτι καλό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Φέτος όμως έχει βάλει ψηλούς στόχους και για να μπορέσει να το καταφέρει αυτό θα έχει στο τιμόνι του ξανά τον Νταμίρ Κανάντι ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της πρώην ομάδας του και με σκοπό να μπορέσει να την κάνει ξανά να παίξει ανάλογο ποδόσφαιρο με την πρώτη θητεία του στον πάγκο της ομάδας.

Οι περισσότερες κινήσεις που έχουν γίνει αποτελούν αποκλειστικές του εισηγήσεις ενώ ήδη ο Ατρόμητος στα φιλικά έχει δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο νικώντας ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλειος Μπέτσης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νταμίρ Κάναντι (1η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου χωρητικότητα 9.035

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20:  Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Αγκάγιεφ (Σουμγκάγίτ), Σόλομον (Μάτερσμουργκ), Γιαννιώτης (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Μουνίθ (Βόλος), Γκαλβάο (Ίνγκλοσταντ), Τομάσεβιτς (Λοκομοτίβ Πλοβντίβ), Οικονομίδης (Πανιώνιος), Κοτσόπουλος (επ. Χετάφε), Τριμμάτης (επ. Εθνικό).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Γαρουφαλιάς (Ολυμπιακό Λευκωσίας), Νιλ Ντε Πο (Αντβέρπ), Μάντσον (ελεύθερος), Μπαένα (ελεύθερος), Καχίλα (ελεύθερος), Μέγιερι (ελεύθερος), Κατράνης (επ. Σεντ Ετιέν), Ανδρούτσος (επ. Ολυμπιακός).

ΑΕΛ (1964)

Οι στόχοι της ΑΕΛ κάθε χρόνο οριοθετούνται από τον ιδιοκτήτη της, Αλέξη Κούγια, αρκετά ψηλά αλλά ακόμα η ομάδα της Λάρισας δεν έχει καταφέρει να τους πετύχει με μια έξοδο στην Ευρώπη ή την κατάκτηση του Κυπέλλου. Φέτος όμως έχοντας στον πάγκο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Μιχάλη Γρηγορίου φιλοδοξεί να τα πάει καλύτερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Οι κινήσεις που έχει κάνει στο μεταγραφικό παζάρι ήταν στοχευμένες με κυριότερες αυτές των Σπαβρ, Ντουρμισάι και Πλατέλλα, και ίσως ακόμα να μην έχουν ολοκληρωθεί. Όσο για τις αποχωρήσεις έως τώρα έχουν φτάσει τις δώδεκα.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωτήρης Μάρκου

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μιχάλης Γρηγορίου (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Αλκαζάρ χωρητικότητα 13.110

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Σπαρβ (Μίντιλαντ), Ντουρμισάι (δαν. Ολυμπιακός), Πλατέλλας (Νέφτσι Μπακού), Μπάγιτς (Λεβαδειακός), Τρούιτς (Ντέμπρετσεν), Στοϊνοβιτς (Νυρεμβέργη), Γλυνός (Πανιώνιος), Γρηγορόπουλος (Τρίκαλα), Μαϊντανός (Καβάλα).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Κρίστινσον (Ολυμπιακός), Στάνκοβιτς (Βάντζαβακ), Γκοϊκοβιτς (Σλόγκα Κράγιεβο), Γκόλιας (ελεύθερος), Μόρας (Απόλλων Λάρισας), Γουάλεί (ελεύθερος), Ασούμπερ (ελεύθερος), Μπούστος (ελεύθερος), Μπάλας (ελεύθερος), Ουάρντα (επ. ΠΑΟΚ), Κάτσε (επ. ΠΑΟΚ), Μασούρας (επ. Ολυμπιακός).

ΛΑΜΙΑ (1964)

Η Λαμία θα μπει στη νέα σεζόν, μεταβατική πιθανότατα, καθώς ο ιδιοκτήτης της έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί για να την αγοράσει καθώς δεν μπορεί να συνεχίσε να τη χρηματοδοτείι. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασίσει να πορευτεί με ένα χαμηλό μπάτζετ, έχει κάνει ελάχιστες κινήσεις κρατώντας όμως αρκετούς παίκτες από το βασικό της κορμό ενώ και οι αποχωρήσεις που έχουν γίνει δεν είναι τόσες πολλές.

Παράλληλα έχει αποφασίσει να πορευτεί στη νέα σεζόν με το νεαρότερο προπονητή της κατηγορίας, τον Γιώργο Πετράκη, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα πέρυσι στα playouts και πλέον έχοντας κάνει προετοιμασία από την αρχή με την ομάδα θα προσπαθήσει να τη διατηρήσει στην κατηγορία όσο το δυνατόν το συντομότερο.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Ποντίκας

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Πετράκης (1η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: ΔΑΚ Λαμίας, χωρητικότητα  5.500

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20: Θέση 10η

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Σαραμαντάς (Πανιώνιος), Προβιδάκης (Εργοτέλης), Ζιούλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Χατζηστραβός (δαν. ΠΑΟΚ), Παλαβαντισβίλι (Βέντσπιλς), Κοστίκας (επ. Αταλάντη).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα), Σασί (Καρμιώτισσα), Αραβίδης (Παναχαϊκή), Πλιάτσικας (Παναχαϊκή), Σκαρντοβέλι (Παναιτωλικός), Τιρόνε (ελεύθερος), Καχριμάν (ελεύθερος), Ασίγκμπα (ελεύθερος), Σόμογλου (ελεύθερος), Σουσόνης (ελεύθερος), Κουτσοποδιώτης (Χαραυγιακός).

ΒΟΛΟΣ (2017)

Στην πρώτη της χρονιά στη Super League η ομάδα του Βόλου κατάφερε τον στόχο της που ήταν να διατηρηθεί στην κατηγορία και μάλιστα χωρίς να μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Φέτος είναι λογικό ο στόχος να είναι κάτι καλύτερο από την 11η θέση που τερμάτισε πέρυσι.

Η ομάδα της Μαγνησίας βέβαια αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν έχει διώξει ήδη τον προπονητή ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι, τον Σάκη Τσιώλη, και τον αντικατέστησε με τον Ισπανό, Ανχέλ Λόπεθ.

Βέβαια και σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ έχει προβεί σε αρκετές κινήσεις έχοντας ήδη κάνει δεκαπέντε μεταγραφές με κυριότερες εξ αυτών των Σωτήρη Νίνη, Νίκο Μαρτίνες, Περέα, Τέκιο, Μπαρτόλο. Παράλληλα υπήρξαν και πολλές αποχωρήσεις.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αχιλλέας Μπέος

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άνχελ Λόπεθ (1η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Πανθεσσαλικό Στάδιο, χωρητικότητα 22.700

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20 Θέση: 11η

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Νίνης (ελεύθερος), Περέα (δαν. Παναθηναϊκό), Μαρτίνες (Άρης), Ριένστρο (Βαλβάικ), Δουβίκας (Αστέρας), Σάντσες (Τσακαρίτα), Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), Μπαρτόλο (Ακασούσο), Κολόμπο (Ιντεπεντιέτε Ριβαντάβια), Κιάκος (Πανιώνιος), Κλέιμαν (Ένωση Παραλιμνίου), Λούντεβαλ (Νορθηστ Γιουάιτεντ), Κρητικός (Δόξα Δράμας), Μπαριέντος (Ξάνθη), Τέκιο (Έλτσε).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Οικονόμου (Καρμιώτισα), Μάντζης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Μαξ (Ντιοσγκίρ), Κυζιρίδης (Ζλάτε Μοράβκε), Μουνίθ (Ατρόμητος), Τσαούσης (επ. ΠΑΟΚ), Διαμάντης (επ. ΠΑΟΚ), Μπαλογιάννης (επ. ΠΑΟΚ), Λύρατζης (επ. ΠΑΟΚ), Κανταμούρο (ελεύθερος), Ζοάο (ελεύθερος), Μελίσσας (επ. ΠΑΟΚ), Τόρες (επ. Νιούελς), Κάσες (επ. ΑΕΚ Λάρνακας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (1926)

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό και αν δεν υπήρχε η ποινή αφαίρεση βαθμών της Ξάνθης λόγω της πολυϊδιοκτησίας θα ήταν η ομάδα που θα έπαιζε στα μπαράζ και ίσως η σεζόν 2020-21 δεν τον έβρισκε στη μεγαλή κατηγορία.

Με όσα έγιναν τελικά η ομάδα του Αγρινίου που τα πήγε καλά στα playouts παράμεινε στην Super League και θα πάρει μέρος για ακόμη μια χρονιά μέρος στο πρωτάθλημα.

Με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο ο οποίος είναι αρκετά έμπειρος θα προσπαθήσει να πετύχει το στόχο της παραμονής όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ομάδα του Αγρινίου θα παρουσιαστεί αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι καθώς έχουν γίνει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάκης Μπελεβώνης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάκης Χάβος (1η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Γήπεδο Παναιτωλικού, χωρητικότητα 6.000

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20:  Θέση 12

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Μάζουρεκ (Λέφσκι Σόφιας), Καρασαλίδης (Ξάνθη), Μελίσσας (ΠΑΟΚ), Περέιρα (Σαν Λορέντζο), Μεντόσα (Ινστιτούτο), Ματσόλα (Ουνιόν), Βέργος (Παναθηναϊκός), Μεντίνα (Μοντερέϊ), Σκαρντοβέλι (Λαμία), Νταλακούρας (επ. ΑΕ Καραϊσκάκης), Μπελεβόνης (επ. ΑΕ Μεσολογγίου), Μπακοδήμας (επ. ΑΕ Μεσολογγίου), Γιαννιώτης (επ. ΑΕ. Καραϊσκάκης).

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Κυριακίδης (Καρμιώτισα), Λουσέρο (Ένωση Παραλιμνίου), Ρόσα (Αλ-Φουτζάρα), Μπαϊροβιτς (Σέπσι), Μιμίτο (επ. Γκιμαράες), Μαρσιάλ (ελεύθερος), Γκαρσία (ελεύθερος), Ντάουντα (Απόλλων Σμύρνης), Γιαννιώτης (ελεύθερος), Γιαννακόπουλος (ελεύθερος), Μουνιέ (ελεύθερος), Σίστεντ (ελεύθερος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  (1967)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στη SuperLeague Interwetten με σχετική ευκολία καθώς ήταν πρώτος και με διαφορά στο πρωτάθλημα της Super League 2 το οποίο διεκόπη εξαιτίας του κορονοϊού και δεν συνεχίστηκε. Στόχος φυσικά της ομάδα των Ιωαννίνων είναι να μπορέσει να διατηρηθεί στην κατηγορία και να μη γίνει ανσανσέρ.

Ο ΠΑΣ έχει διατηρήσει στο τιμόνι του τον Αργύρη Γιαννίκη ο οποίος πέρυσι ήταν εκ των καλύτερων προπονητών ενώ αναφορικά με το ρόστερ του δεν έχει κάνει πολλές αλλαγές έως σήμερα αν και το πιθανότερο είναι πως μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα προβεί και σε άλλες κινήσεις.

Η ομάδα των Ιωαννίνων θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από την 3η αγωνιστική ώστε να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί με τα παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών να έχουν αναβληθεί από τη Super League.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Χριστοβασίλης

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αργύρης Γιαννίκης (2η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ”, χωρητικότητα 7.500

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20 SUPER LEAGUE 2 Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Σάλιακας (Λαμία), Πέερσμαν (Χάποελ Τελ Αβίβ), Κάργας (Λέβσκι Σόφιας), Εραμούσπε (Μπελγκράνο), Νατουντσικ (Ντινάμο Μπρεστ), Ντομίνγκεθ (Στουρμ Γκρατς). .

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ: Σκόνδρας (Βέροια), Μπουκουβάλας (Βέροια), Αποστολόπουλος (ελεύθερος), Περιστερίδης (Νίκη Βόλου), Σεργκελασβίλι (Ντιναμό Μπατούμι), Ζιούλης (Λαμία), Νικολιάς (ελεύθερος), Βασιλάκης (επ. Παραμυθιά/δαν. Αχερών Καναλακίου), Κούζικ (Ντέσνα Τσενίγκιβ/Πάφος), Βενετικίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝΣ ΣΜΥΡΝΗΣ  (1891)

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των μπαράζ ανόδου. Έπαιξε κόντρα στην “διαλυμένη” Ξάνθη και με δύο νίκες εξασφάλισε τη 14η θέση στη SuperLeague Interwetten με δύο νίκες.

Βέβαια δεν έχει το χρόνο να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν και για αυτό δεν θα παίξει τα τρία πρώτα παιχνίδια αλλά θα μπει στη μάχη από την 4η αγωνιστική. Η ομάδα της Ριζούπολης άλλαξε ήδη προπονητή, με τον Γιώργο Παράσχο να παίρνει τα ηνία και προσπαθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτιάξει το ρόστερ της.

Ένα ρόστερ με αρκετές αλλαγές, αρκετές προσθήκες έμπειρων παικτών από ομάδες που μετείχαν στην πρώτη κατηγορία ενώ την ίδια ώρα έχουν υπάρξει αρκετές αποχωρήσεις.

– ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Γεωργίου

– ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Παράσχος (1η σεζόν)

– ΕΔΡΑ: Γιώργος Καμάρας , χωρητικότητα 14.200

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019/20 SUPER LEAGUE 2 Θέση 

– ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ: Λισγάρας (Ξάνθη), Βέρχουλστ (Λόκερεν), Μαρκ Φερνάντεθ (Αστέρας), Σλίβκα (Χιμπέρνιαν), Τσιλούλης (Πανιώνιος), Ντομίνγκες (Πανιώνιος), Ντάουντα (Παναιτωλικός), Παυλίδης (επ. Βέροια),

– ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ:Γκίνο (Ιωνικός), Αναγνωστόπουλος (Ιωνικός), Κύργιας (Ιωνικός), Στάγκος (Άγιος Ιερόθεος), Τσούλφας (Αήττητος Σπατών), Γιαννιτσάνης (ελεύθερος), Αγροδήμος (Ολυμπιακός Βόλου), Λιάμπι (επ.Καλλιθέα/Ηλιούπολη), Κραγιόπουλος (επ. Πλατανιά/ελεύθερος), Ριβέρο (επ. Ντεφενσόρ), Γαϊτανίδης (επ. ΠΑΟΚ), Κυριακίδης (ελεύθερος), Χουάντερσον (ελεύθερος), Ζησόπουλος (ελεύθερος), Μαρκόβσκι (ελεύθερος), Βουό (ελεύθερος), Λαρέα (ελεύθερος), Ιριτιέρ (ελεύθερος).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Άρης – Λαμία (18.15)

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ (20.30)

Σαββάτο 12 Σεπτεμβρίου

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (18.00)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Ατρόμητος – Βόλος (18.30)

Αστέρας – Παναθηναϊκός (20.30)

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα (18.15)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19.30)

Οι αγωνιστικές των ντέρμπι

1η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός (έχει αναβληθεί λόγω της παρουσίας τους στον τελικό του Κυπέλλου)

4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Άρης

5η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

8η αγωνιστική: Άρης – ΑΕΚ

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική: Άρης – Ολυμπιακός

11η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

12η αγωνιστική: Άρης – ΠΑΟΚ

13η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

14η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ

17η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

19η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

21η αγωνιστική: ΑΕΚ – Άρης

22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

23η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Άρης

24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

25η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Άρης

26η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Οι 28 διαιτητές του πρωταθλήματος

Ανδρέας Γκάμαρης (ΕΠΣ Αθηνών)

Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Κωνσταντίνος Περράκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Ευάγγελος Μανούχος (ΕΠΣ Αργολίδας)

Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (ΕΠΣ Γρεβενών)

Κωνσταντίνος Κοτσάνης (ΕΠΣ Δράμας)

Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Δημήτρης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Δημήτρης Μαλούτας (ΕΠΣ Ημαθίας)

Σπυρίδων Ζαμπαλάς (ΕΠΣ Ηπείρου)

Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Κυκλάδων)

Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Παναγιώτης Κουκουλάς (ΕΠΣ Λέσβου)

Ευστάθιος Γκορτσίλας (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Αγγελάκης Άγγελος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βασίλειος Φωτιάς (ΕΠΣ Πέλλας)

Γεώργιος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας)

Ευάγγελος Γρατσάνης (ΕΠΣ Τρικάλων)

Γεώργιος Τζαβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Αλέξανδρος Τσαγκαλίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής)

Πέτρος Τσαγκαράκης (ΕΠΣ Χανίων)

Οι τίτλοι

1. Ολυμπιακός 45 (1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020)

2. Παναθηναϊκός 20 (1930, 1949, 1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010)

3. ΑΕΚ 12 (1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994, 2018)

4. Άρης 3 (1928, 1932, 1946)

  . ΠΑΟΚ 3 (1976, 1985, 2019)

6. ΑΕΛ 1 (1988)

* Η σειρά των ομάδων στο αφιέρωμα έχει επιλεγεί με βάση τη βαθμολογική τους κατάταξη από το περσινό πρωτάθλημα σε Super League1 και Super League 2.

Share it