Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Η σημαντική συμβολή των Θρακιώτων στην κατάκτηση του ντάμπλ για τον ΑΟΚ! Οι συμμετοχές & τα γκολ των “αργοναυτών”

Από την αρχή του πρωταθλήματος η Καβάλα βρέθηκε μπροστά στον 1ο όμιλο και φάνηκε ότι, εκτός του Νέστου Χρυσούπολης, κατ’ ουσίαν καμία ανταγωνίστρια δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Η ομάδα της Μακεδονίας νίκησε στα 32 από τα 34 παιχνίδια της: ηττήθηκε μόνο από τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας (που τερμάτισε τελευταίος) και σημείωσε μία εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Οι 21 διαδοχικές νίκες της  (δύο εκ των οποίων χωρίς αγώνα), είναι ρεκόρ στην ιστορία της Καβάλας. Το ίδιο αποτελούν οι 97 βαθμοί και τα 89 γκολ που πέτυχε, αλλά και τα μόλις 11 που δέχτηκε.

Σημαντική συμβολή σε αυτή την εκπληκτική πορεία του ΑΟΚ είχαν και οι Θρακιώτες που φόρεσαν την φανέλα της Καβάλας. Απο τους κορυφαίους σε συμμετοχές και συμβολή από την αρχή ήταν ο Κοσμάς Γκέκας που σε 30 συμμετοχές μέτρησε 22 γκολ αλλά και ο ξανθιώτης πλάγιος μπακ, Φίλιππος Δημητριάδης που είχε τρομερή σεζόν με 27 συμμετοχές και 3 γκολ, ο τρίτος της παρέας που ήταν από το καλοκαίρι στον ΑΟΚ ο Θανάσης Ιωαννίδης κατέγραψε 15 συμμετοχές έχοντας σκοράρει και ένα γκολ ενώ ο Εβρίτης Παναγιώτης Σταθάκης είχε μια συμμετοχή στην αρχή του πρωταθλήματος προτού αποχωρήσει για τον Άρη Πετρούπολης που είχε πολύ καλή παρουσία.

Πολύ σηματική ήταν η συμβολή και των δύο Θρακιώτων που αποκτήθηκαν τον Γενάρη με τον ξανθιώτη Νίκο Σαμπανίδη σε 15 συμμετοχές να σκοράρει 3 γκολ ενώ ήταν αυτός που με το γκολ του οδήγησε τον ΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου(δείτε ΕΔΩ), ενώ ο Κομοτηναίος Νάσης(Θανάσης) Στοίνοβιτς σε 12 ματς σκόραρε 2 τέρματα. Στην κεντρική φωτογραφία βλέπεται τους ξανθιώτες του ΑΟΚ, Γκέκα, Ιωαννίδη, Δημητριάδη και Σαμπανίδη με τα δύο τρόπαια που κατέκτησε ο ΑΟΚ

Οι συμμετοχές και τα γκολ

Δαλιανόπουλος Γιάννης (Α) 30/1
Σμίλτος Γιώργος (Α) 30
Καζαντζίδης Γιάννης (Μ) 30/2
Παπαδόπουλος Βασίλης (Ε) 30/26
Γκέκας Κοσμάς (Ε) 30/22
Αστράς Λευτέρης (Τ) 28
Δημητριάδης Φίλιππος (Α) 27/3
Τζελίδης Λάζαρος (Μ) 25/9
Καρακώστας Χρήστος (Ε) 25/4
Περδίκης Μανώλης (Α) 22/1
Αλτιντζής Βασίλης (Ε) 21/2
Γιαγτζίδης Θανάσης (Μ) 20/3
Γκέντσογλου Σάββας (Μ) 16
Μέτσε Νεσάτ (Μ) 16
Λαγός Αναστάσιος (Μ) 15
Ιωαννίδης Θανάσης (Μ) 15/1
Σαμπανίδης Νίκος (Ε) 15/3
Δερμιτζάκης Παύλος (Α) 14
Γερονικολός Δημήτρης (Μ) 14
Στοΐνοβιτς Θανάσης (Μ)12/2
Μπιμπισίδης Γιώργος (Α) 10
Χατζής Νίκος (Μ) 10
Δερμιτζάκης Αντώνης (Ε) 9/1
Σαλπιγγίδης Κώστας (Ε) 8/1
Αλ Ρασντί Μοχάμεντ (Μ) 7/1
Τσιόπτσης Αλέξανδρος (Τ) 3
Κουτσιανικούλης Βασίλης (Μ) 3
Παπαδόπουλος Ραφαήλ (Α) 2
Σταθάκης Παναγιώτης (Τ) 1
Βασιλόπουλος Στέφανος (Α) 1
Μαγκαφίνης Αναστάσιος (Α) 1
Προπονητής: Τιμόθεος Καβακάς

Share it