Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το εκπαιδευτικό σεμινάριο, που διοργανωσε η Ε.Π.Ο., με θέμα το πρωτόκολλο και τη λειτουργία του συστήματος Video Assistant Referee.
Στις εργασίες του σεμιναρίου μετείχαν εκπρόσωποι της Super League 1 και των Π.Α.Ε. που μετέχουν στο πρωτάθλημα, της αναδόχου εταιρείας παραγωγής του συστήματος, των τηλεοπτικών παρόχων των ΠΑΕ, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ τα θέματα πρωτοκόλλου και εφαρμογών ανέπτυξαν ο ειδικός VAR της FIFA κ. Κάρλος Χεσούς Γκλος Γκόμεζ και το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.
Μεταξύ των φάσεων, που ανέλυσε ο Γκόμεθ ήταν αυτές στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, αλλά και αρκετές ακόμη πιο συγκεκριμένα 14 φάσεις από τα παιχνίδια των έξι πρώτων αγωνιστικών του Πρωταθλήματος της Super League.
Στη συνέχεια, όμως, ρωτήθηκε ο Γκόμεθ, από τον Κώστα Κωστάντο (εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού) “αν ο διαιτητής του αγώνα μπορούσε να πάει να δει ο ίδιος την φάση του γκολ της Ξάνθης στο 94′, επειδή έκρινε το παιχνίδι” και η απάντησή του ήταν σαφής: “Ναι έχει αυτό το δικαίωμα ο διαιτητής να πάει να δει το οφ-σάιντ και να πάρει ο ίδιος την απόφαση, για φάση, που κρίνει το παιχνίδι”. Κάτι, που δεν έκανε ο Κομίνης στην φάση αυτή.
Όι απαντήσεις αυτές φυσικά έφεραν και το σχόλιο του Τιμ Μάνατζερ της Ξάνθης Κώστα Τσαλίκη, πως σαφέστατα λοιπόν δεν μιλάμε για κάποιο “σφαγείο” κάτι με το οποίο ήταν σύμφωνοι και οι άνθρωποι της ΚΕΔ που ουσιαστικά τόνισαν πως μιλάμε για δύο τρομερά οριακές αποφάσεις οι οποίες είναι καθαρά στην κρίση διαιτητή και VAR.
Επίσης στην διάρκεια του σεμιναρίου ειπώθηκε, ότι από τις 36 αποφάσεις του VAR μέχρι τώρα οι 28 άλλαξαν σωστά τις αρχικές αποφάσεις, άρα είχαμε 28 λάθος σφυρίγματα!. Όσον αφορά στη γραμμή του VAR έχει κόστος και ειπώθηκε από τους ανθρώπους της ΚΕΔ, ότι αναζητούνται τα χρήματα, για να την αγοράσουν και βρίσκονται σε συζητήσεις.