Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Η “αθόρυβη” δουλειά και οι βάσεις που μπαίνουν για το αγωνιστικό μέλλον του ΑΟΞ!

Μπορεί τα μάτια όλων μας να είναι στραμμένα στην πρώτη ομάδα και την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι η άνοδος, ωστόσο στην ομάδα της Ξάνθης έχει αρχίσει να υλοποιείται το πρότζεκτ αξιοποίησης νεαρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας.

Έπειτα απο εισήγηση των προπονητών στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας του ΑΟΞ, Ρένο Δημητριάδη, αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα Υποδομής του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Κάτι το οποίο είχε τονίσει πολλάκις ο Αθλητικός Διευθυντής του συλλόγου Ανέστης Τσετινές, πως ο βασικός στόχος πρέπει και θα είναι απο το άμεσο μέλλον κιόλας η Ακαδημία να γίνει η κύρια πηγή τροφοδότησης ποδοσφαιριστών της μεγάλης ομάδας.

Κάτι που αν και ήταν στο πλάνο του ιδιοκτήτη, Μπίλ Πάπας, ειδικά για το μέλλον του συλλόγου. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνέβη στο επίπεδο που είχε ζητήσει ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας απο τον Τόνι Πόποβιτς στο διάστημα που αυτός ήταν στην τεχνική ηγεσία. Βέβαια σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξαν και οι υγειονομικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή προπονήσεων και παιχνιδιών των Τμημάτων Υποδομής. Με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας η στροφή ήταν άμεση και παρά την πίεση του αγωνιστικού προγράμματος με τα συνεχόμενα παιχνίδια(Κυριακή-Τετάρτη) οι ιθύνοντες του συλλόγου φάνηκε να δίνουν ξανά έμφαση στο αρχικό πλάνο για το “αύριο” του ΑΟΞ.

Την αρχή έκαναν οι Γιώργος Τσιλιγγίρης, Χαράλαμπος Αραμπατζής, Σιμάρ Χασάνογλου, Αντώνης Πιτσόλης, Αντώνης Ζιάκας, Μπερκάντ Νιαζίφογλου, Κώστα Ισαακίδη και Γιάννη Φάκη  όπως και οι τερματοφύλακες Θανάσης Χαντζής και Αλέξανδρος Τσομπανίδης που έλαβαν μέρος στις προπονήσεις. Μάλιστα υπάρχει συνεννόηση της τεχνικής ηγεσίας της Ανδρικής ομάδας με αυτήν της Ακαδημίας για να συνεχιστεί αυτό το πρότζεκτ σε μεγαλύτερο βαθμό ως και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Στόχος είναι να περνάνε απο το μικροσκόπιο των προπονητών και παράλληλα να παίρνουν γεύση από της προπονήσεις της Ανδρικής ομάδας του συλλόγου.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση και απο τις φωτογραφίες που ανεβάζει η ομάδα της Ξάνθης στα social media οπού τονίζεται η παρουσία των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας που μετέχουν στις προπονήσεις.

Σκοπός του Αθλητικού Διευθυντή της ομάδας, Ανέστη Τσετινέ είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση παιδιών της Ακαδημίας είτε με την συμμετοχή τους στην πρώτη ομάδα, αλλά και όπως ήδη βλέπουμε με δανεισμούς ποδοσφαιριστών των Τμημάτων Υποδομής σε ομάδες Super League 2(Κοτόπουλος, Τσιλιγγίρης), Football League(Σουλεϊμάν, Μανίσογλου) αλλά και Γ’ Εθνικής(Κυριακού, Ντρενογιάννη, Σεμερτζάκης, Αλεξανιάν, Ισπυρλίδης) ώστε να συμμετέχουν σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, και να δείξουν τις δυνατότητες τους.

Μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο η Ξάνθη έχει φροντίσει όλα τα τμήματα των Υποδομών της να έχουν επαφή με τους προπονητές τους, είτε σε μικρά γκρουπ είτε να προπονούνται ακόμη και διαδικτυακά σε υψηλό επίπεδο, αναμένοντας πάντα το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Έτσι ώστε να μην πάει χαμένη η χρονιά τους.

Share it