Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

ΕΠΣ Ξάνθης: Ο χάρτης των πρωταθλημάτων για την σεζόν 2024-25!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν στην ΕΠΣ Ξάνθης, με τα παιχνίδια του Κυπέλλου να κάνουν αρχή το Σαββατοκύριακο(θυμηθείτε ΕΔΩ) ενώ και τα πρωταθλήματα έρχονται με συμμετοχή 12 ομάδων στην Α’ και 25 στην Β’!

Άλλωστε το απόγευμα(12/9) στις 18:00 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας Η Ένωση έχει ορίσει την έναρξη της Α’ κατηγορίας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και των δύο ομίλων της Β’ κατηγορίας στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Α’ κατηγορία μετά την αποχώρηση των Απόλλωνα Ξάνθης και Κεραυνού Λευκόπετρας θα αριθμεί συνολικά 12 ομάδες εκ των οποίων ο πρωταθλητής θα παίξει στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική ενώ υποβιβασμό θα έχουμε μόνο σε περίπτωση υποβιβασμού του Αβάτου και μη ανόδου του πρωταθλητή.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Α’ κατηγορία είναι οι: Αναγέννηση Θαλασσιάς, Άρης Πετεινού, ΑΟ Βιστωνίδας, ΑΟ Ξάνθη, ΑΠΟΞ, Ασπίδα Ξάνθης, Ελπίς Γενισέας, Ηρακλής Ζυγού, Κεντητή, Ορφέας Ξάνθης,  Παύλος Μελάς Κουτσού & Φίλιππος Δροσερού

Στην Β’ κατηγορία έχουμε την επιστροφή των ΑΕΠ Ευμοίρου και Ερυθρού Αστέρα Σελέρου όχι όμως και του Κενταύρου που δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος όπως και οι Εχίνος Σπορ και Δόξα Μυρωδάτου. Παρότι δήλωσε συμμετοχή και θα μετέχει στην κλήρωση πολύ δύσκολα θα λάβει στο πρωτάθλημα και η Κεσσάνη Ερασμίου, ενώ στα ευχάριστα ότι θα μετέχει κανονικά ο ΑΠΟΞ Ραιδεστός μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε και ξεπεράστηκε το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί

Συμπεριλαμβανομένης της Κεσσάνης λοιπόν η φετινή Β’ κατηγορία θα αριθμεί 25 ομάδες, έτσι θα έχουμε έναν όμιλο με 12 ομάδες και έναν με 13. Θυμίζουμε πως στη σημερινή κλήρωση(12/9) θα χωριστούν στους ομίλους οι έξι Β’ ομάδες των Άρη Πετεινού, ΑΟ Βιστωνίδας, ΑΟ Ξάνθη, ΑΠΟΞ, Ηρακλή Ζυγού & Ορφέα Ξάνθης

Ο όμιλος του “Βορρά” θα αποτελείται από τους ΑΕΠ Ευμοίρου Ξάνθης, ΑΕ Κοτύλη, Αετό Γοργόνας,  ΑΟ Μύκη, ΑΟ Σήμαντρα, Απόλλων Πολυσίτου Άτλα Σελίνου,  Εθνικός Κιμμερίων, Ερυθρό Αστέρα Σελέρου και σε αυτές θα προστεθούν 3 Β’ ομάδες.

Τον όμιλο του “Νότου” θα απαρτίζουν οι: ΑΕΚ Κυψέλης, Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας, Απόλλων Διομήδειας, ΑΠΟΞ Ραιδεστός Ατρόμητος Χρύσας, Δόξα Σταυρούπολης, Κεραυνός Παλαιού Κατραμίου, Νέα Θύελα Μαγγάνων, Νέστος Κύρνου και σε αυτές θα προστεθούν 3 Β’ ομάδες.

Share it