Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Επιβραβεύτηκε με επαγγελματικό συμβόλαιο από τον ΟΦΗ ο Ξανθιώτης Βασίλης Πιστικός!

Επιβράβευση για της εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του ΟΦΗ από το 2022 μέχρι και σήμερα έλαβε ο ξανθιώτης μεσοεπιθετικός Βασίλης Πιστικός που την Παρασκευή 10 Μαίου μαζί με άλλα τρία παιδιά της Κ19 του συλλογου υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γιώργου Πιστικού, αποκτήθηκε από την ΠΑΕ Ξάνθη το 2019 μετά από μια εκπληκτική χρονιά με την Μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης οπού ήταν αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Οι εμφανίσεις του άλλωστε με τις Μεικτές τον έφεραν στην Εθνική ομάδα Κ15 αλλά και στο μικροσκόπιο μεγάλων ΠΑΕ, καθώς ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ αλλά και άλλες μεγάλες ΠΑΕ έβλεπαν με πολύ καλό μάτι την περίπτωση του όμως αποτέλεσε και πόθο της Ξανθιώτικης ΠΑΕ  που κατάφερε να τον εντάξει στα τμήματα Υποδομής της αποκτώντας τον από την Ακαδημία της Βιστωνίδας.

Τόσο στην Κ15, οπού ήταν πρώτος σκόρερ με 9 γκολ, όσο και στην Κ17 ο Πιστικός είχε εξαιρετικές εμφανίσεις και έτσι ήρθε η επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό που τον απέκτησε, και παρότι όποτε αγωνίστηκε είχε τρομερή παρουσία με γκολ και ασίστ οι ευκαιρίες που του δόθηκαν στους “ερυθρόλευκους” ήταν δυσανάλογες τις σκληρής δουλειάς και βελτίωσης του Πιστικού που φαινόταν στο γήπεδο τόσο στα φιλικά όσο και στα ματς που έμπαινε ως αλλαγή.

Για αυτό άλλωστε μόλις έγινε γνωστό πως αποχωρεί από τον Ολυμπιακό αμέσως δεχτεί αρκετές κρούσεις απο ΠΑΕ της Super League 1, με τον ίδιο να επιλέγει την ομάδα της Κρήτης που κάνει σημαντικά βήματα οργανωτικά τα τελευταία χρόνια επενδύοντας αρκετά και στην Ακαδημία της. Στην διετία του στον ΟΦΗ έχει κάνει τρομερές εμφανίσεις ενώ και με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του έχει κερδίσει τους πάντες στον σύλλογο που μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον “Πιστικ”, και έτσι ήρθε η σημαντική στιγμή για τον Ξανθιώτη να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του και πλέον με τα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ να είναι έτοιμος και για την μεγάλη πρόκληση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την Ανδρική ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΗ και οι δηλώσεις του ξανθιώτη μεσοεπιθετικού:

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Elite Ακαδημία, η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει ότι οι ποδοσφαιριστές, Σπύρος Ζαχαριουδάκης, Βασίλης Πιστικός, Μάνος Φαϊτάκης και Κωνσταντίνος Χνάρης, οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας, υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2028.

Ο Βασίλης Πιστικός έγινε κάτοικος Ηρακλείου σε ηλικία 17 ετών (καλοκαίρι 2022), προερχόμενος από την ακαδημία του Ολυμπιακού. Εντάχθηκε στο ρόστερ της Κ19, στην οποία αγωνίζεται από την σεζόν 2022-23.

Ο 19χρονος μέσος, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ την οικογένεια της ΠΑΕ ΟΦΗ για την ευκαιρία που μου δίνει και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου, που αν και βρίσκεται μακριά, ήταν δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια να πετύχω τον στόχο μου. Ήταν ένα όνειρο που μόλις έγινε πραγματικότητα για εμένα! Είμαι περήφανος που ανήκω στην οικογένεια του ΟΦΗ και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Share it