Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Εμπειρία ζωής για Τουφάκη με τους Νέους του Ολυμπιακού στο Μαρακανά!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού έφτασαν μια… ανάσα από το υψηλότερο σκαλί του κόσμου, μπροστά σε 40.000 θεατές. Στον τελικό του Intercontinental U20, στο Μαρακανά, απέναντι στη CR Flamengo, είχαν δοκάρι στο 88′ με τον Πρεκατέ για το 1-2, αλλά στο 90+2′ ήταν ο Φελίπε Τερέσα που σκόραρε για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της Βραζιλίας.

Η καταπληκτική ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, με τον Εβρίτη Πασχάλη Τουφάκη στην αποστολή, αν και ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού παιχνιδιού και προηγήθηκε με τον Λιατσικούρα στο 54′, δεν ολοκλήρωσε τον άθλο. Δέχτηκε δύο τέρματα πριν από το τελευταίο σφύριγμα (το 1-1 στο 73′ από τον Κάιο Γκαρσία) και γνώρισε την ήττα, αλλά με το κεφάλι ψηλά!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Φλαμένγκο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν ο Κάμπος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Νογκέιρα έκανε την κεφαλιά, όμως εκείνη πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Παπακανέλλο να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια του ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένες φάσεις με τον Ολυμπιακό να έχει τη μεγαλύτερη στο 20ο λεπτό. Ο Παπακανέλλος έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, σε πρώτο χρόνο ο αντίπαλος τερματοφύλακας του είπε όχι και στη συνέχεια ο Πνευμονίδης έστειλε την μπάλα άουτ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 25′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμα μία ευκαιρία, με τον Παπακανέλλο να περναέι όποιον βρήκε μπροστά του, να δίνει την μπάλα στον Κωστούλα και εκείνος με τακουνάκι να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δύνατα και δεν άργησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 54′ ο Αλαφάκης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Κωστούλας δεν μπόρεσε σε δύο χρόνους να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στην επαναφορά ο Λιατσικούρας που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι και παρότι δεν είχαν δημιουργήσει κλασική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 73′ όταν ο Κάιο Γκαρσία επωφελήθηκε από την κόντρα μετά από επέμβαση του Μπότη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 88′ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Ο Μουζακίτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Πρεκατές πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ντιόγκο Άλβες.

Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του αγώνα κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Ουάλας Γιαν έκανε γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και ο Φελίπε Τερέσα σκοράρε για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Flamengo (F. Luis): Dyogo Alves, Sales (86’ Da Mata), Iago, Victor, Ze Welinton (61΄ Jean Carlos), Joao Alves (61’ Caio Garcia), Ryan Lucas, Guilherme (65’ Felipe Teresa), Matheus Goncalves, Wallace Yan, Ogundana (86’ Adriel)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Μπότης, Κουτσίδης, Δάμα, Πρεκατές, Λιατσικούρας, Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπακούλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Κωστούλας.

Share it