Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Δύο πρώην “Ροδοπίτες” στην Εθνική Ελπίδων! Οι προπονητές & συνεργάτες όλων των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας

Πέρα από την επισημοποίηση της  επιστροφής στην Εθνική ομάδα, από διαφορετικό πόστο φυσικά, των Βασίλη Τοροσίδη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο(θυμηθείτε ΕΔΩ) ανακοινώθηκαν επίσημα και οι νέοι προπονητές και συνεργάτες τόσο της Εθνικής Ανδρών όσο και όλων των μικρών Εθνικών

Όπως ήταν αναμενόμενο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής αναλαμβάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Θρακιώτικο ενδιαφέρον θα έχουμε στην Εθνική Ελπίδων καθώς ανέλαβε προπονητής ο Γιάννης Ταουσιάνης, ο οποίος πέρασε από τον πάγκο του Πανθρακικού ως βοηθός του Παύλου Δερμιτζάκη την σεζόν 2012/13, ενώ ο Γιώργος Γουνελάς που βρέθηκε στην Κομοτηνής ως φοιτητής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και αγωνίστηκε στην Ελπίδα Σαπών, όπου διετέλεσε και προπονητής ακαδημιών με μεγάλη επιτυχία ενώ για έναν χρόνο αποτέλεσε υπεύθυνος φυσικής κατάστασης στην ΑΕ Κομοτηνής θα είναι στο τεχνικό επιτελείο της Ελπίδων ως γυμναστής

Αναλυτικά:

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις.

– Εθνικές Ομάδες
Εγκρίθηκε η πρόσληψη του κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ανδρών έως τις 31 Ιουλίου 2026. Για το ίδιο διάστημα, συνεργάτες του στην Εθνική Ανδρών θα είναι ο κ. Δημήτρης Δανιηλίδης (βοηθός προπονητή και γυμναστής), ο κ. Πρέντραγκ Έρακ (βοηθός προπονητή), ο κ. Νίκος Κολομπούρδας (βοηθός προπονητή), ο κ. Χρήστος Καρυδόπουλος (βοηθός γυμναστή), ο κ. Φάνης Κατεργιαννάκης (προπονητής τερματοφυλάκων), ο κ. Δημήτρης Μπρούσαλης (αναλυτής), ο κ. Νικόλας Βασιλαράς (Γραφείο Τύπου).

Επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών αναλαμβάνει ο Βασίλης Τοροσίδης έως τις 31 Ιουλίου 2026 και Γενικός Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, επίσης έως τις 31 Ιουλίου 2026.

Οι αγώνες της Εθνικής Ανδρών για το UEFA Nations League  Επιτροπής Εθνικών Ομάδων να αγωνιστεί η Εθνική Ανδρών στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Φινλανδία στις 7 Σεπτεμβρίου και με την Ιρλανδία στις 13 Οκτωβρίου και στο ΟΑΚΑ στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ίδιας διοργάνωσης με την Αγγλία στις 14 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με τη στελέχωση των υπόλοιπων Εθνικών Ομάδων, αποφασίστηκαν επίσης τα ακόλουθα:

Τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών αναλαμβάνει έως τις 31/07/2028 ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

Προπονητής ο κ. Γιάννης Ταουσιάνης, με βοηθό προπονητή τον κ. Χρήστο Τσακίρη και γυμναστή τον κ. Γιώργο Γουνελά έως τις 31/12/2026.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ

Προπονητής ο κ. Βαγγέλης Μόρας με βοηθό προπονητή τον κ. Βαγγέλη Αλεξόπουλο έως τις 30/06/2026.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Προπονητής ο κ. Βασίλης Παπαδάκης και βοηθός προπονητή ο κ. Βασίλης Σπέρτος έως τις 30/06/2026.

ΕΘΝΙΚΗ Κ16 και Κ15

Προπονητής ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και βοηθός προπονητή ο κ. Στέλιος Μπίκας έως τις 30/06/2026.

Share it