Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

ΔΕΥΑ Κομοτηνής: Έλεγχοι για παράνομη και αλόγιστη χρήση του πόσιμου νερού

“Το νερό που παρέχει το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, είναι μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση”, υπενθυμίζει εμφατικά η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, και εν όψει των παρατηρούμενων φαινομένων παράνομων υδροληψιών και αλόγιστης υπερκατανάλωσης, γνωστοποιεί οτι θα προβεί σε ελέγχους, και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες με την επιβολή προστίμων.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κομοτηνής:

“Θέλοντας να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις που αφορούν στην επάρκεια της υδροδότησης όλου του Δήμου μας, και πριν φτάσουμε στο έσχατο σημείο, ως Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση και συστήνουμε στους καταναλωτές, να προβαίνουν σε λελογισμένη χρήση νερού, επισημαίνοντας, ότι το νερό που παρέχει η ΔΕΥΑ Κομοτηνής είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ.

Σε κάποιες Τοπικές Κοινότητες παρατηρείται έλλειψη νερού, όχι τόσο γιατί δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα πόσιμου νερού, αλλά, αφενός λόγω της υπερκατανάλωσης για άρδευση κήπων, αγροτεμαχίων, κ.λπ., και αφετέρου λόγω παράνομων υδροληψιών.

Εξαιτίας των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, η ΔΕΥΑ Κομοτηνής εφιστά την προσοχή των πολιτών και απευθύνει έκκληση για την ορθολογική χρήση του νερού και την αποφυγή πρακτικών που οδηγούν στη σπατάλη του, όπως είναι το πλύσιμο αυλών, δρόμων, αυτοκινήτων, κ.λπ., καθώς επίσης και η άρδευση καλλιεργειών, ιδιαίτερα σε περιαστικές περιοχές που παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες ύδρευσης.

Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής θα προβεί σε έκτακτους ελέγχους, και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι γίνεται χρήση πόσιμου νερού για άρδευση από το δίκτυο ύδρευσης, αυτό θεωρείται παράβαση και θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες με την επιβολή προστίμων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές τέτοιες παράνομες και αντικοινωνικές συμπεριφορές εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος, για τις οποίες θα ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

Η σπατάλη θα οδηγήσει σε προβλήματα. Η καθολική συνέπεια και υπευθυνότητα αποτελούν απαραίτητο στοιχείο ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αδιάκοπα το αγαθό του πόσιμου νερού και να μην αντιμετωπίσουμε τα προφανή προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της παράνομης και αλόγιστης χρήσης του.

Και σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει καμία και κανείς.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ…”.

Share it