Την Κυριακή 27 Απριλίου στις 16:00 διεξάγονται οι αναμετρήσεις της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Στην μάχη της κορυφής Νέστος Χρυσούπολης και Πανθρακικός διεκδικούν τον τίτλο, με την ομάδα της ΕΠΣ Καβάλας να είναι στο +2.
Στην μάχη της παραμονής δύο ομάδες του Έβρου διεκδικούν στην τελευταία στροφή την παραμονή μαζί με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.
Ο Ορέστης βρίσκεται στην 11η θέση, μία πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 41 βαθμούς, ενώ μία θέση κάτω από αυτή είναι η Αλεξανδρούπολη με 39, όσους και το Παραλίμνιο.
Στην τελευταία αγωνιστική ο Ορέστης υποδέχεται τον και μαθηματικά υποβιβασμένο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού, ενώ η Αλεξανδρούπολη φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.
Αν ο Ορέστης κερδίσει παραμένει στην κατηγορία ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο ματς της Αλεξ/πολης.
Από την άλλη η ομάδα του Νότιου Έβρου για να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων: Θα πρέπει να κερδίσει τον Απόλλωνα και παράλληλα ο Ορέστης να μην κερδίσει την Αμισό. Σε περίπτωση ήττας του Ορέστη η Αλεξανδρούπολη τον προσπερνά ενώ αν ο Ορέστης αναδειχθεί ισόπαλος και υπάρξει ισοβαθμία με την Αλεξανδρούπολη, εκεί αυτή υπερτερεί υπερτερεί στο goal average.
Η βαθμολογία στην ζώνη του υποβιβασμού:
11. Oρέστης Ορεστιάδας 41 (27-38)
———————————————————————
12. Αλεξανδρούπολη FC 39 (40-38)
13. Απόλλων Παραλιμνίου 39 (28-37)