Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

“Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας μέχρι… νεωτέρας” το μήνυμα προς την Α.Ε. Κομοτηνής απ’ τον Δήμο!

Η κατηγορία της Volley League προκαλεί νέα δεδομένα για την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής τόσο σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Μία γεύση απ’  τις νέες αγωνιστικές απαιτήσεις πήρε η Α.Ε.Κομοτηνής στο “Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς” απέναντι στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη βδομάδα, ενώ θα πάρει σε λίγες ώρες ακόμη μία, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της, για τον ίδιο θεσμό, απέναντι στον γείτονα Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Σε λιγότερο από ένα μήνα η ομάδα της Ροδόπης θα ριχτεί και στη “μάχη”  του πρωταθλήματος, στο οποίο θα κληθεί να κάνει 9 μακρινά ταξίδια, συν αυτό στην Αλεξανδρούπολη. Σε μία πρώτη κοστολόγηση αυτών των ταξιδιών και τις ανάγκες για διαμονή, μεταφορά, σίτιση, ο Πρόεδρος του ΤΑΑ της Α.Ε.Κομοτηνής, Τάσος Πετρίδης, ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου (στο οποίο συζητήθηκε και το αίτημα της Α.Ε.Κομοτηνής για χρηματοδότηση απ’  τον Δήμο), πως το ποσό για τα εκτός έδρας ματς υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο ύψος των 31.300 ευρώ, ενώ τα έξοδα για τους εντός έδρας αγώνες και συγκεκριμένα για την κάλυψη της ανάγκης πληρωμής των διαιτητών στο ποσό των 6.960 ευρώ.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές ανάγκες η ομάδα βόλεϊ της πόλης, που σημειωτέον αποτελεί τη μοναδική εκπρόσωπο της Ροδόπης σε κορυφαία κατηγορία ομαδικού αθλήματος, ζήτησε το ποσό των 37.000 ευρώ.

Η απάντηση του Δήμου Κομοτηνής ήταν πως τα διαθέσιμα χρήματα για επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων είναι ελάχιστα στον υπάρχοντα οικονομικό προϋπολογισμό, και δεδομένου αυτού, η Α.Ε.Κομοτηνής μπορεί να λάβει άμεσα το ποσό των 3,980 ευρώ με δυνατότητα απ’ το νέο έτος να ξανά υποβάλλει αίτημα και να συζητηθεί.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιώργος Πετρίδης, στον εν λόγω κωδικό για αθλητικά/πολιτιστικά σωματεία έχουν απομείνει μόλις 3.980 ευρώ και στο σύνολό τους θα διατεθούν στην Α.Ε.Κομοτηνής.

Η οικονομική “ένεση” των 3.980 ευρώ μοιάζει -και είναι-  ελάχιστη μπροστά στις οικονομικής απαιτήσεις στις οποίες θα κληθεί να ανταπεξέλθει η ομάδα της Κομοτηνής. Στην παρουσίαση της ομάδας πριν λίγες μέρες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού διατράνωναν την ηθική στήριξή τους στο εγχείρημα της Α.Ε.Κομοτηνής και υπόσχονταν και οικονομική βοήθεια.

Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής της Κομοτηνής να θεσπίσει ένα σύστημα αξιολόγησης της δράσης αθλητικών σωματείων, έχει δημιουργήσει “αδικίες” στην επιχορήγησή τους και αποτέλεσμα εν μέρει αυτής της έλλειψης είναι και το παράδειγμα της Α.Ε.Κομοτηνής. Ακόμη περισσότερο “εκτεθειμένο” αφήνει τον Δήμο Κομοτηνής, το παράδειγμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος επιχορηγεί με πολύ μεγαλύτερα ποσά τον Εθνικό.

Το θέμα με την χρηματοδότηση ομάδων που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο έχει πολλές όψεις και διαστάσεις, με κάποιους να τονίζουν την ανάγκη για σημαντική οικονομική ενίσχυση απ’ τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες, με άλλους να αντιτίθενται, επισημαίνοντας πως χρήματα απ’  τον δημόσιο κορβανά πρέπει να πηγαίνουν μόνο σε αμιγώς ερασιτεχνικά σωματεία με σκοπό την καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού.

Το εν λόγω θέμα θα αναπτύξουμε εν ευθέτω χρόνο. Προς το παρόν περιοριζόμαστε στο μήνυμα που έστειλε ο Δήμος Κομοτηνής προς την εκπρόσωπό του σε εθνική κατηγορία που δεν είναι άλλο ουσιαστικά, απ’  αυτό που γράφει ο τίτλος…

Share it