Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Αποζημίωση 1 εκ. ευρώ ζητάει πολίτης από το Δήμο Αλεξανδρούπολης για τον τραυματισμό του παιδιού του!

Αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ διεκδικούν από το Δήμο Αλεξανδρούπολης οι γονείς ενός ανήλικου αγοριού που το 2012, τραυματίστηκε από φορτηγό του Δήμου, το οποίο οδηγούσε υπάλληλος υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Το συμβάν έγινε το πρωί της 5ης Ιουλίου 2012 στην οδό Άβαντος. Το φορτηγό, που οδηγούσε υπάλληλος του δήμου, ο οποίος βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια, αλλά και να μην έχει θεωρημένη την άδεια οδήγησης, τραυμάτισε το παιδί που τότε ήταν 7 ετών.

Οι γονείς του επανήλθαν στην υπόθεση τον Μάιο του 2016 και κατέθεσαν αγωγή κατά του δήμου, διεκδικώντας αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 1.000.000 ευρώ. Σημειώνεται πως η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το όχημα του δήμου, στράφηκε και αυτή εναντίον του Δήμου, αρνούμενη να δεχθεί την ασφαλιστική κάλυψη και ζητώντας, εάν υποχρεωθεί από το δικαστήριο να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό, να το πληρώσει σ’ αυτήν ο δήμος, λόγω της μη κάλυψης εξαιτίας των παραπάνω περιστατικών.

Ο δήμος από την πλευρά του, αποφάσισε να ασκήσει αναγωγή κατά των γονέων του παιδιού, λόγω της παραμέλησης εποπτείας του, προκειμένου να υποχρεωθούν και αυτοί στην καταβολή των όποιων ποσών αποφασίσει εις βάρος του δήμου το δικαστήριο.

Όλες οι σχετικές με την υπόθεση αγωγές έχει προγραμματιστεί να εκδικαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης στις 16 Μαΐου 2018. Θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου για αυτή την τόσο ιδιαίτερη υπόθεση…

Πηγή: alexpoli.gr

Share it