Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που διαπράχθηκαν την 17 και 20-10-2025 στην Αλεξανδρούπολη.
Συνελήφθη την 22-10-2025 το μεσημέρι σε οικισμό των Τρικάλων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Τρικάλων ένας ημεδαπός – μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς και έναν άγνωστο συνεργό του.
Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελίες περιστατικών που αφορούσαν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήσαν ενδελεχή έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, κατάφεραν σε τρεις περιπτώσεις την 17-10-2025, να εξαπατήσουν τρεις ημεδαπές, προσποιούμενοι τους λογιστές και με το πρόσχημα καταγραφής χρυσαφικών και χρημάτων για σχετική δήλωσή τους στην Εφορία, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -6.150- ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα, δηλωθείσας αξίας -10.600- ευρώ.
Επιπλέον σε μία ακόμη περίπτωση την 20-10-2025, δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο ΔΕΗ και με πρόσχημα ύπαρξης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία παθούσας με άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς κατάφερε να αποσπάσει τιμαλφή και χρυσαφικά – κοσμήματα, δηλωθείσας αξίας άνω των -140.000- ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.