Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ανέστης Γιαννακόπουλος: «Το ελληνικό βόλεϊ αγωνίζεται, μάχεται και τελικά διακρίνεται»

Σε ακόμα μία διοργάνωση το ελληνικό βόλεϊ έδειξε πως μπορεί να φτάσει σε διακρίσεις.

Η Εθνική Παγκορασίδων (Κ16) επέστρεψε με την πολύ τιμητική 8η θέση από το Ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας, σε μία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτές τις ηλικίες.

Ένας από τους ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά στην ομάδα, καθώς ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Γκούντα, ήταν ο Εβρίτης Ανέστης Γιαννακόπουλος.

Το SportsAddict επικοινώνησε με τον κ. Γιαννακόπουλο και του ζήτησε να μας πει πως βίωσε το Ευρωπαϊκό, ποια συμπεράσματα έβγαλε και αν πιστεύει ότι το ελληνικό βόλεϊ έχει μέλλον. Πάμε να δούμε τι μας είπε…

Ένα όμορφο ταξίδι στο Ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας έφτασε στο τέλος του, με την 8η θέση στις αποσκευές. Ποια τα συναισθήματα – συμπεράσματα;

«Μεγάλο ταξίδι, σε υψηλό επίπεδο. Κατάκτηση πολύ υψηλής θέσης και αποδοχής από ανθρώπους του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ. Αν έλεγε ο Περόπουλος (Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) ότι αύριο ξεκινάμε μια άλλη αντίστοιχη προσπάθεια, θα μας έβρισκε στην πρώτη γραμμή, με όλα μας το είναι και πάντα με προσπάθεια για το καλύτερο. Το ίδιο πιστεύω για όλα τα κορίτσια της ηλικιακής κατηγορίας και φυσικά όλο το τεχνικό επιτελείο».

Η Εθνική Παγκορασίδων κατάφερε να μπει στις καλύτερες 8 ομάδες της Ευρώπης. Είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία έτσι;

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται η διοργάνωση αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και η Εθνική μας ομάδα όχι μόνο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, αφού προκρίθηκε από όμιλο, αλλά και στην τελική φάση που συμμετείχαν 12 ομάδες πολύ δυνατές, που προέρχονται από μεγάλες Σχολές του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ, κατάφερε να τερματίσει στην πολύ τιμητική θέση που ήταν η όγδοη. Η θέση αυτή έδωσε το στίγμα του Ελληνικού Βόλεϊ που υπάρχει, αγωνίζεται, μάχεται και τελικά διακρίνεται».

Πώς ήταν το επίπεδο του τουρνουά;

«Στο τουρνουά των τελικών είδαμε πολλές καλές ομάδες με διαφορετικές φιλοσοφίες η καθεμιά. Όμως οι παραδοσιακά μεγάλες Σχολές, εμφάνισαν αρκετά δυνατά σύνολα που είχαν αρκετά υψηλό επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών αλλά και δύναμης».

Πρόσφατα είχαμε την 7η θέση των Παμπαίδων, τώρα την 8η των Παγγκορασίδων. Γίνεται καλή δουλειά στις μικρές εθνικές, συμφωνείτε;

«Ναι, γίνεται σωστή και επιμελημένη δουλειά στις αναπτυξιακές ηλικίες. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα επίπεδα. Τόσο από τους Team managers αλλά και από τους επιλεγμένους προπονητές που επανδρώνουν τα προπονητικά επιτελεία. Όλοι εξαιρετικοί συνάδελφοι και γνώστες του αντικειμένου, με εμπειρία και υψηλού επιπέδου σπουδών».

Υπάρχει μέλλον στο κομμάτι των Εθνικών ομάδων; Μπορούν δηλαδή τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα αναπτυξιακά να στελεχώσουν αύριο την Εθνική γυναικών;

«Στόχος της Ομοσπονδίας, των Τεχνικών διευθυντών, των υπευθύνων των Εθνικών ομάδων, όλων των προπονητών, είναι να φτάσουμε να έχουμε ένα ισχυρό συγκρότημα στο ανώτερο επίπεδο που λέγεται Εθνική γυναικών και Εθνική ανδρών. Περιμένουμε από όλες τις αναπτυξιακές αυτές κατηγορίες να φτάσουν αρκετά παιδιά σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και να βοηθήσουν στη διάκριση του Ελληνικού Βόλεϊ».

Είχαμε όμως και παιδιά από τον Έβρο στις Παγκορασίδες. Κάντε μου ένα σχόλιο και για αυτά.

«Στην Εθνική Παγκορασίδων U16 ήταν η Στέλλα Γκιούρδα και η Μαρία Σιδηροπούλου, παιδιά που κατάγονται από την περιοχή μας. Είναι δυο κορίτσια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που στο άθλημά μας τις διακρίνουν. Φυσικά προσπαθούμε και θα περιμένουμε να διακριθούν στο άθλημά μας που λέγεται “Βόλεϊ”. Τώρα άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και είμαι σίγουρος, αφού βαδίζουν (προπονούνται σωστά) καλά, θα τις δούμε, θα τις καμαρώσουμε σε υψηλό επίπεδο, τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και εθνικό».

Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε κάποιους ανθρώπους που χωρίς αυτούς δεν θα ερχόντουσαν οι επιτυχίες:

«Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την επιλογή των προσώπων μας (Κώστας Γκούντας και Ανέστης Γιαννακόπουλος – μια συνύπαρξη που ξεκινάει από το βασικό κύκλο σπουδών που ολοκληρώσαμε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και συνεχίστηκε με τις διδακτορικές μας σπουδές που έγιναν και πάλι στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ) και εμπιστοσύνη που μας έδειξε για να αναλάβουμε και να καθοδηγήσουμε αυτή την πρώτη ηλικιακή Εθνική ομάδα. Ευχαριστούμε τον κ. Περόπουλο που ήταν πολύ κοντά μας σε όλη αυτή την προσπάθεια (δύσκολες, κακές και καλές στιγμές). Να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες που είχαμε αυτό το διάστημα, που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτή την εικόνα και δεν ήταν άλλοι από τον Ιπποκράτη Δήμητσα στα στατιστικά και τον Ανδρέα Κόκκινο Φυσιοθεραπευτή μας».

Share it