Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ακόμα δύο μετάλλια για την Ελλάδα έφερε η Κωπηλασία! Χάλκινοι οι Κοντού & Φίτσιου και Παπακωνσταντίνου & Γκαϊδατζή

Ήταν να μην έρθουν τα πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα που μετά τους Τσελίδη και Χρήστου είδε την Κωπηλατική ομάδα να φέρνει ακόμα δύο μεγάλες επιτυχίες για τον Ελληνικό αθλητισμό και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η αρχή έγινε με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή που πραγματοποίησαν σπουδαίο αγώνα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και χάρη σε μία ονειρική εμφάνιση κατέκτησαν την τρίτη θέση και μαζί το χάλκινο μετάλλιο! Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες βρίσκονταν στην πρώτη θέση στο ξεκίνημα του αγώνα και ήταν σταθερά στην ζώνη των μεταλλίων, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από το ασημένιο μετάλλιο.

Για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα οι απίθανες οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, που πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση και με επική αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο και το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, αλλά και το 125ο στην ιστορία της στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενώ να τονίσουμε πως η επιτυχία των δύο Ελληνικών πληρωμάτων γίνεται σημαντικότερη αν σκεφτούμε πως έφτασαν τα έξι τα μετάλλια στην ιστορία της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην κωπηλασία

Share it