Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ήττα για τον Τσιτσιπά από τον Ζβέρεφ στον συναρπαστικό Τελικό του Ακαπούλκο!

Με 2-0 σετ ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον Τελικό του Ακαπούλκο, στο Μεξικάνικο Όπεν.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα Πρωταθλητή. Μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ζβέρεφ, προβάδισμα 3-0 και μετέπειτα 4-1, σχετικά εύκολα και συγκεντρωμένα, με τον Γερμανό να έχει κάκιστο ποσοστό στο πρώτο σέρβις. Το 6ο παιχνίδι ήταν ίσως και το πιο καθοριστικό του ματς. Ο Τσιτσιπάς έχασε 3 ευκαιρίες για να σπάσει το σέρβις του αντιπάλου του και αντί για το 5-1, έγινε το 4-2.

Ο Ζβέρεφ από εκείνο το σημείο βρήκε ψυχολογία, μείωσε αισθητά τα αβίαστα λάθη, ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά του και κερδίζοντας 5 συνεχόμενα games, έκλεισε το πρώτο σετ με 4-6. Να σημειωθεί πως το 4-5 ήρθε με double fault του “Στεφ”, ενώ στο επόμενο game ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για break.

Το δεύτερο σετ ήταν συναρπαστικό και αμφίρροπο. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι και το 4-4, με τον Ζβέρεφ να κάνει στη συνέχεια το break για το 4-5. Στο δέκατο game, ο Τσιτσιπάς έσβησε το match point του Γερμανού, έκανε με break στο break με τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και στη συνέχεια πήρε και το προβάδισμα με 6-5, έχοντας “σβήσει” έξι ευκαιρίες του Ζβέρεφ να ανακτήσει το προβάδισμα.

Το σετ οδηγήθηκε εν τέλει στο tie break με τον Γερμανό να κάνει δύο mini break, έναντι ενός του Τσιτσιπά και να φτάνει στο 2-3 και στη συνέχεια υπερασπιζόμενος το σερβίς του στο 2-5. Kάπου εκεί ήρθε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον Έλληνα Πρωταθλητή, με το σκορ να γίνεται 2-6 και τον Ζβέρεφ να κλείνει το σετ και το ματς στο 3-7.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του Ζβέρεφ επί του Τσιτσιπά, μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, στον πρώτο μεταξύ τους Τελικό. Ο Γερμανός έφτασε στα 14 τρόπαια, ενώ αυτή ήταν η έκτη ήττα για τον Τσιτσιπά σε ισάριθμους Τελικούς ATP 500 και έτσι παρέμεινε στους 5 τίτλους.

Photo credits: 2021 AP Photo/Rebecca Blackwell

Share it