Search

“Έσπασε” τα κοντέρ και φέτος ο Τζελάλ Μπουλούτ στην Β2 ΕΠΣ Ξάνθης! Οι 10 τοπ σκόρερ που πέτυχαν 164 γκολ!!!

Με 28 τέρματα να σημειώνονται διεξήχθη η άκρως παραγωγική 26η και τελευταία αγωνιστική στην Β2 κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, με την πρωταθλήτρια Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας να παραλαμβάνει το τρόπαιο της

Σε μια τρομερά παραγωγική σεζόν με 618 τέρματα να σημειώνονται, εκ των οποίων τα 72 άνευ αγώνα λόγω της μη συμμετοχής της Κεσσάνης Ερασμίου, με τον επιθετικό της Αναγέννησης Παλιάς Χρύσας, Τζελάλ Μπουλού να κάνει δεύτερη χρονιά τρομερά πράγματα με συνολικά 38 γκολ και συνολικά 70 τέρματα σε δύο χρόνια στην Β’ κατηγορία!!!(δείτε ΕΔΩ)

Η ομάδα με τα περισσότερα γκολ ήταν η πρωταθλήτρια Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας έχοντας πετύχει συνολικά 113 τέρματα με τον Κεραυνό Παλαιού Κατραμίου να ακολουθεί με 77, τρίτη η ομάδα Β’ της Βιστωνίδας με 58 ενώ την πεντάδα κλείνουν Απόλλωνας Διομήδειας και Δόξα Σταυρούπολης με 50.

Καλύτερη άμυνα της κατηγορίας αναδείχτηκαν μαζί με 10 γκολ παθητικό Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας και Απόλλωνας Διομήδειας, με το Κατράμιο να ακολουθεί με 28 ενώ την πεντάδα κλείνουν οι Βιστωνίδα Β(32) και Δόξα Σταυρούπολης(44).

Μετά τα περσινό 52 και φέτος ο Τζελάλ Μπολούτ έσπασε όλα τα κοντέρ σημειώνοντας 38 τέρματα έχοντας σημειώσει 4 χατ τρίκ, 1 καρέ τερμάτων(με Κύρνο) αλλά και 5 γκολ σε ένα παιχνίδι!(με Βιστωνίδα Β) επιβεβαιώνοντας την εκτελεστική του δεινότητα.

Στην δεύτερη θέση με τρομερό φίνις της σεζόν ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Κεραυνού Παλαιού Κατραμίου, Οκτάι Σουλεϊμάν με 16 τέρματα μαζί με τον Χρήστο Τερζόπουλο της Δόξας Σταυρούπολης που είχε αντίστροφη πορεία έχοντας πετύχει αυτά τα τέρματα στον πρώτο γύρο.

Την πρώτη πεντάδα των σκόρερ συμπληρώνουν ο Παναγιώτης Κατσιλίδης της Αναγέννησης Παλιάς Χρύσας και ο Σταύρος Γιαβρίδης της Δόξας Σταυρούπολης έχοντας πετύχει αμφότεροι από 15 τέρματα.

Ακολουθεί με 14 τέρματα ο Δημήτρης Πουρναράκης με 14 τέρματα ενώ ακολουθούν έχοντας ένα λιγότερο ο Νουρή Μολλά της Παλιάς Χρύσας, ο Αλέξης Τόλιας του Κεραυνού Παλαιού Κατραμίου και ο Δημήτρης Μαυρομάτης του Ατρόμητου Χρύσας, με την πρώτη δεκάδα των σκόρερ να συμπληρώνει ο Μαρίνος Ψωμάς της ΑΠΟΞ Ραιδεστού με 11 τέρματα.

Πέρα από την εντυπωσιακή επίδοση των 4 χατ τρικ του Μπουλούτ δύο χατ τρίκ πέτυχαν οι Δημήτρης Μαυρομάτης(Ατρόμητος Χρύσας), Χουσείν Ντελή(Βιστωνίδα Β), Χρήστος Τερζόπουλος(Δόξα Σταυρούπολης) και Οκτάι Σουλεϊμάν(Κεραυνός Π. Κατραμίου) ενώ πέρα από τον Μπουλούτ καρέ τερμάτων έχει πετύχει και ο  Δημήτρης Πουρναράκης της ΑΕΚ στο ματς με Σταυρούπολη

Αυτό που πάντως ξεχώρισε φέτος στην Β2 ήταν ο τρομερός πλουραλισμός στο σκοράρισμα των ομάδων με 166(!) διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν στην διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα με τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ είναι η Β’ ομάδα της Βιστωνίδας με 20 διαφορετικούς σκόρερ, ακολουθούν με 18 διαφορετικούς σκόρερ οι Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας και Ηρακλής Ζυγού Β’, την πεντάδα κλείνουν οι πιτσιρικάδες του ΑΟΞ 16 διαφορετικούς σκόρερ όσους είχε και η ΑΠΟΞ Ραιδεστός

Αναλυτικά οι 10 τοπ σκόρερ της Β2 κατηγορίας:

38 γκολ: Τζελάλ Μπουλούτ (Αναγέννηση Π. Χρύσας)

16 γκολ: Οκτάι Σουλεϊμάν (Κεραυνός Π. Κατραμίου), Χρήστος Τερζόπουλος (Δόξα Σταυρούπολης)

15 γκολ:  Παναγιώτης Κατσιλίδης (Αναγέννηση Π. Χρύσας), Σταύρος Γιαβρίδης (Δόξα Σταυρούπολης)

14 γκολ:  Δημήτρης Πουρναράκης (ΑΕΚ Κυψέλης)

13 γκολ: Νουρή Μολλά (Αναγέννηση Π. Χρύσας), Αλέξης Τόλιας (Κεραυνός Π. Κατραμίου), Δημήτρης Μαυρομάτης (Ατρόμητος Χρύσας)

11 γκολ:  Μαρίνος Ψωμάς (ΑΠΟΞ Ραιδεστός)

Share it