Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Έρχεται στις 31/5 – 5/6 στον Κινηματογράφο Ηλύσια το 5ο Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου»

Το 5ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του και στην Αλεξανδρούπολη και τον Κινηματογράφο Ηλύσια, σε όλους τους θεατές που επιθυμούν να ζήσουν 6 βράδια γεμάτα αγωνία, ένταση, τρόμο και φυσικά πολύ, πολύ αίμα!

Στη φετινή διοργάνωση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε 12 ταινίες μεγάλου μήκους, με το Διαγωνιστικό Τμήμα να αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει τις καλύτερες απ’ αυτές σε πανελλήνια πρεμιέρα, χωρίς φυσικά να λείπουν και εκείνες που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε πρώτη πανευρωπαϊκή ή και παγκόσμια προβολή!

Από το πρόγραμμα δε γίνεται να λείπουν και οι Ταινίες Μικρού Μήκους με διαμαντάκια απ’ όλο το κόσμο να συνοδεύουν τις προβολές, προσφέροντας το καλύτερο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο.

Τιμές εισιτηρίων: Ανά προβολή: €5. Ημερήσιο: €7. Διαρκείας: €15 (Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας-Προπώληση από το ταμείο του κινηματογράφου).

Ακολουθεί αναλυτικά το Πρόγραμμα Προβολών του Φεστιβάλ:

Πέμπτη 31 Μαΐου

20:00:

«Z Fest»

Υπόθεση: Ένα νεαρό ζευγάρι, μετά από μια νύχτα κραιπάλης σε ένα μουσικό φεστιβάλ, ξυπνούν μέσα στη σκηνή τους και αρχίζουν να καυγαδίζουν, όμως δεν αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι περιτριγυρισμένοι από ζόμπι!

Σκηνοθεσία: David Cordero.

Πρωταγωνιστούν: Federico Aguado, Leonor Martín.

Χώρα: Ισπανία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ισπανικά. Διάρκεια: 15’.

«Νεκρονομικόν: Το Βιβλίο της Κολάσεως»

Υπόθεση: Για αιώνες, ο Ντίτερ, ένας άνδρας χωρίς ηλικία, κρατάει το καταραμένο βιβλίο Νεκρονόμικον καλά κλειδωμένο, αποτρέποντας το κακό που κρύβει μέσα του να εξαπολύσει τη σκοτεινή άβυσσο που θα κατακλύσει την ανθρωπότητα. Ωστόσο, ένα αντίγραφο του βιβλίου φυλάσσεται στο υπόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Μπουένος Άιρες. Ο μυστηριώδης θάνατος του Ντίτερ, οδηγεί τον Λουίς, έναν απλό βιβλιοθηκάριο, να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις που κρύβει το Νεκρονόμικον.

Λίγα λόγια: Ο εφιαλτικός κόσμος του Lovecraft, αναβιώνει για πρώτη φορά σε μια Αργεντίνικη παραγωγή, με τον σκηνοθέτη Marcelo Schapces να αξιοποιεί τη πόλη του Μπουένος Άιρες, σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικού μακιγιάζ, πρακτικών και ψηφιακών εφέ, για να δώσει ζωή στα εφιαλτικά πλάσματα που σχεδίασε ένας από τους πιο αξιόλογους comic book artists της χώρας, ο Salvador Sanz. Η ταινία αποτελεί και το κύκνειο άσμα του θρύλου Federico Luppi, που έφυγε από τη ζωή το περασμένο φθινόπωρο.

Σκηνοθεσία: Marcelo Schapces.

Πρωταγωνιστούν: Diego Velázquez, María Laura Cali, Victoria Maurette, Nico García, Federico Luppi.

Χώρα: Αργεντινή. Παραγωγή: 2018. Γλώσσα: Ισπανικά. Διάρκεια: 89’.

Βραβείο Σκηνοθεσίας

22:30:

«No!»

Υπόθεση: Οι περιπτώσεις σεξουαλικής βίας αυξάνονται στην Αργεντινή με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η ταινία αναπαριστά σε πραγματικό χρόνο πως αυτά τα τέρατα μπορούν να αλλάξουν μια ζωή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και πως μια απλή λέξη όπως το «Όχι» είναι τόσο δύσκολη να γίνει αποδεκτή.

Σκηνοθεσία: Pedro Maccarone, Max Franco.

Πρωταγωνιστούν: Alberto Ajaka, Pía Romano.

Χώρα: Αργεντινή. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ισπανική. Διάρκεια: 12’.

«Trauma»

Υπόθεση: Δεκαετίες πριν, βίαιες δολοφονίες έμειναν ατιμώρητες κάτω από τη σκιά της Χιλιανής δικτατορίας. Σήμερα, ένα χαλαρό σαββατοκύριακο στην εξοχή για μια παρέα τεσσάρων γυναικών, μετατρέπεται σε εφιαλτικό αγώνα για τη ζωή τους, με την απάντηση στην ανείπωτη βία που εξαπολύεται να κρύβεται στο παρελθόν των εμπλεκομένων.

Λίγα λόγια: Χρησιμοποιώντας ως υπόβαθρο τη πραγματικά δραματική πολιτικο-κοινωνική ιστορία της Χιλής, ο Lucio A. Rojas παρουσιάζει ένα σοκαριστικό φιλμ για γερά στομάχια, μια ωμή, βίαιη ιστορία κακοποίησης και εκδίκησης που μας φέρνει μνήμες από το A Serbian Film. Μια exploitation ταινία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σκηνοθεσία: Lucio A. Rojas.

Πρωταγωνιστούν: Alejandro Trejo, Daniel Antivilo, Catalina Martin, Felipe Ríos, Macarena Carrere.

Χώρα: Χιλή. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ισπανικά. Διάρκεια: 106’.

Βραβείο Φωτογραφίας

Παρασκευή 1 Ιουνίου

22:15:

«Το Κουτί»

Υπόθεση: Ο Γκρι παλεύει μέσα στο σπίτι του να δημιουργήσει το τεχνολογικό επίτευγμα που θα αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία. Μέχρι που του παραδίδεται ένα απλό ξύλινο κουτί. Πόσο μεγάλο κομμάτι της πραγματικότητας μπορεί να περιέχει μέσα του;

Σκηνοθεσία: Άρης Δεληγιαννίδης.

Πρωταγωνιστούν: Κυριάκος Δανιηλίδης, Αντώνης Σταμούλης.

Χώρα: Ελλάδα. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ελληνικά. Διάρκεια: 13’.

«Οι Ξεχασμένοι»

Υπόθεση: Το Επεκουέν ήταν ένα από τα πλέον τουριστικά χωριά της Αργεντινής, με εκατοντάδες επισκέπτες να συρρέουν για τις θερμές πηγές του. Μέχρι που στις 10 Νοεμβρίου 1985, η τεράστια ποσότητα του νερού έσπασε το φράγμα, κατέκλυσε το χωριό και το βύθισε ολοκληρωτικά. Τριάντα χρόνια αργότερα, τα νερά έχουν υποχωρήσει. Μια παρέα νεαρών, παρά τις προειδοποιήσεις, ταξιδεύουν στα αποκαλυφθέντα ερείπια για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Επεκουέν, όμως αντίθετα με ότι νόμιζαν, δεν είναι μόνοι τους…

Λίγα λόγια: Τα αδέρφια Onetti, δημιουργοί του «Francesca» που παρουσίασαν στο 3ο Horrorant Film Festival, αποτίνουν φόρο τιμής στις psycho killer family ταινίες, σαν τα Texas Chainsaw Massacre και The Hills Have Eyes, με μια παραγωγή που θα ικανοποιήσει τη δίψα για αίμα και βία των απαιτητικών οπαδών του είδους, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτότυπη ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Luciano & Nicolás Onetti.

Πρωταγωνιστούν: Mirta Busnelli, Gustavo Garzon, Agustin Pardella, Victoria Maurette.

Χώρα: Αργεντινή. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ισπανικά. Διάρκεια: 98’.

Βραβείο Καλύτερων Εφέ

00:30:

«Alleycats»

Υπόθεση: Ο Nail, ο τελευταίος πολεμιστής της σιαμαϊκής φυλής, εισβάλει στην εχθρική επικράτεια με μόνο ένα στόχο στο μυαλό: να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του.

Σκηνοθεσία: Alejandro Jiménez.

Χώρα: Ισπανία. Παραγωγή: 2017. Διάρκεια: 8’.

«Luciferina»

Υπόθεση: Η 19χρονη Natalia έχει το ιδιαίτερο χάρισμα να μπορεί να δει την αύρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό την οδηγεί στην εσωστρέφεια και τελικά στο μοναστήρι όπου ζει ως εκπαιδευόμενη. Η αυτοκτονία της μητέρας της όμως, θα την αναγκάσει να αντιμετωπίσει την ιστορία της οικογένειάς της και αυτού του ιδιαίτερου «χαρίσματος». Μόνο μέσω μιας αρχαίας τελετής και πίνοντας ένα ιερό ποτό γνωστό ως ayahuasca, θα μπορέσει να ενωθεί με τη δική της αύρα και να απελευθερωθεί από αυτή τη κατάρα που την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή.

Λίγα λόγια: Ένας από νέους, πιο ταλαντούχους αλλά και εμπορικά επιτυχημένους σκηνοθέτες της Αργεντινής, επιστρέφει στο είδος του τρόμου και αυτή τη φορά καταπιάνεται με μια ιστορία που ανακατεύει το κλασσικό exorcism horror genre με μυθολογικά στοιχεία της χώρας, πετυχαίνοντας ένα πρωτότυπο, υποβλητικό και άκρως τρομακτικό αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία: Gonzalo Calzada.

Πρωταγωνιστούν: Sofía Del Tuffo, Pedro Merlo, Marta Lubos, Desirée Salgueiro.

Χώρα: Αργεντινή. Παραγωγή: 2018. Γλώσσα: Ισπανική. Διάρκεια: 114’.

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Σάββατο 2 Ιουνίου

22:15:

«Mothers of Luna»

Υπόθεση: Τέσσερις γυναίκες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώνονται μέσω ενός παιδιού, ενός μικρού κοριτσιού που έζησε μέσα τους αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γεννηθεί. Το κορίτσι διηγείται τις προηγούμενες ζωές της ζητώντας το αυτονόητο, να γεννηθεί.

Σκηνοθεσία: Pascal Stervinou.

Πρωταγωνιστούν: Ingrid Rubio, Ramiro Blas, Eric Francés, Yolanda Sey.

Χώρα: Ισπανία. Παραγωγή: 2018. Διάρκεια: 15’.

«Ακρότητες»

Υπόθεση: Το Framed είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει ελεύθερα streaming στο διαδίκτυο χωρίς ίχνος ελέγχου ή λογοκρισίας, με αποτέλεσμα πολλοί να φτάνουν στα άκρα, ανεβάζοντας από βιασμούς μέχρι φόνους. Ο νεαρός Alex έχει καλέσει τους φίλους του σε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι πριν φύγει για το Βερολίνο, όμως το πάρτι τελειώνει όταν τρεις άγνωστοι εισβάλουν, ενεργοποιούν το Framed και είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα για να πάρουν τα περισσότερα views!

Λίγα λόγια: Μετά την επιτυχία του Asmodexia, που είχαμε τη τιμή να προβάλλουμε στο 2ο Horrorant Film Festival, ο Marc Carreté, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους. Το Framed του Marc Martínez είναι το πρώτο του «πνευματικό τέκνο», μια ταινία που συνδυάζει στοιχεία παραδοσιακού τρόμου και μαύρου χιούμορ, ενώ ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο την ασταμάτητη άνοδο των social media, μιας «μόδας» που αλλάζει την ίδια την κοινωνία και τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Σκηνοθεσία: Marc Martínez Jordán.

Πρωταγωνιστούν: Joe Manjón, Alex Maruny, Clàudia Pons, Julia Molins, Enric Auquer, Lídia Casanova, Biel Montoro, Daniel Horvath, José García, Santos Adrián.

Χώρα: Ισπανία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ισπανική. Διάρκεια: 80’.

00:30:

«9023»

Υπόθεση: Λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Πετρίδης, Τάνια Ναναυράκη.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός, Ελένη Θυμιοπούλου.

Χώρα: Ελλάδα. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ελληνικά. Διάρκεια: 8’.

«Κυνηγοί Βρικολάκων»

Υπόθεση: Ο έμπειρος κυνηγός βρικολάκων Louis Moudon φτάνει σε ένα απομονωμένο χωριό της Τρανσυλβανίας για να διερευνήσει ένα μυστηριώδες συμβάν. Έχοντας στο πλάι του ένα δημοσιογράφο, έναν οδηγό, μια νεαρή κοπέλα του χωριού και το συνεργείο μιας reality εκπομπής, δε θα αργήσει να ανακαλύψει το λόγο του πανικού και να έρθει αντιμέτωπος μαζί του.

Λίγα λόγια: Όποιος υποτιμά τη κινηματογραφική δύναμη της Ρουμανίας, σίγουρα βγαίνει χαμένος, με τη γειτονική Βαλκανική χώρα να έχει μια ραγδαία ανάπτυξη, δίνοντάς μας εξαιρετικές ταινίες κάθε είδους, μεταξύ των οποίων και «Ο Επισκέπτης», που προβλήθηκε στις περσινές Νύχτες Τρόμου και έφυγε με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας. Φέτος ο πήχης είναι ακόμα πιο ψηλά, με τη ταινία του Dragos Buliga να είναι μια μικρή υπερπαραγωγή, που συνδυάζει μυστήριο, περιπέτεια αλλά και πολύ χιούμορ με τα μυθολογικά στοιχεία φαντασίας που ανθούν στη χώρα του Δράκουλα, και ένα εντυπωσιακό διεθνές cast.

Σκηνοθεσία: Dragos Buliga.

Πρωταγωνιστούν: Armand Assante, Lior Ashkenazi, Branko Djuric, Raluca Aprodu, Junghwa Bae, Ho Jae Sun, Razvan Vasilescu, Oana Marcu, Daniel Plier, Pali Vecsei.

Χώρα: Ρουμανία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά, Ρουμάνικα. Διάρκεια: 106’.

Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας

Κυριακή 3 Ιουνίου

20:00:

«Heimlich»

Υπόθεση: Οικείο είναι το σπίτι. Ο Πάρης ζει σ’ ένα ανοίκειο σπίτι. Η Σερένα θέλει ένα σπίτι σ’ ένα μέρος που δεν θα το ‘λεγες και Παρίσι. Πίνουν, μιλούν, συνδέονται. Με νερό, μπίρα και αναμνήσεις. Ένας βάτραχος. Πηδάει. Παράξενα. Αλλόκοτα. Οικεία. Ανοίκεια οικία. Πιο παράξενη κι από σπίτι.

Σκηνοθεσία: Κώστας Μπακούρης.

Πρωταγωνιστούν: Mάκης Παπαδημητρίου, Iώ Ασηθιανάκη.

Χώρα: Ελλάδα. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ελληνικά. Διάρκεια: 19’.

«Ο Φάκελος»

Υπόθεση: Μόσχα. Ένας περίεργος φάκελος φτάνει κατά λάθος στα γραφεία μιας αρχιτεκτονικής εταιρίας. Η γραμματέας παρατηρεί το λάθος, και το παραδίδει στον οδηγό Igor για να το παραδώσει στον παραλήπτη του. Από εκείνη τη στιγμή όμως, περίεργα και τρομακτικά φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν γύρω του, λες και ο καταραμένος φάκελος ήταν προορισμένος να έρθει στα χέρια του ώστε να τον οδηγήσει στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Λίγα λόγια: Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να παραδώσεις ένα φάκελο; Ο σκηνοθέτης Vladimir Markov, με βάση του ένα τόσο δα αντικείμενο, έχει στήσει μια ιστορία τρόμου που αιχμαλωτίζει το θεατή με τη πρωτοτυπία της, τη περίπλοκη δομή και, την αινιγματική της ατμόσφαιρα και τη διφορούμενη συγκεχυμένη φύση της.

Σκηνοθεσία: Vladimir Markov.

Πρωταγωνιστούν: Yuliya Peresild, Igor Lizengevich, Olga Medynich, Igor Khripunov.

Χώρα: Ρωσία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ρωσικά. Διάρκεια: 76’.

22:30:

«A Child Outside»

Υπόθεση: Μία μητέρα μόνη… ή μήπως όχι; Πλένει… ή ξεπλένει τις αναμνήσεις της; Πρέπει να αντιμετωπίσει κάτι που κρύβεται μέσα στο παιδί της. Θα καταφέρει να ξεφύγει από τον εφιάλτη με σώας τα φρένας;

Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιακόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Λουκία Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Ερμή.

Χώρα: Ελλάδα. Παραγωγή: 2017. Διάρκεια: 7’.

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους

«Παγιδευμένοι στο Σενάριο»

Υπόθεση: Βερολίνο, εγγύς μέλλον. Δύο μικροαπατεώνες, ο Tan και ο Javid κυνηγούν το δολοφόνο των οικογενειών τους. Με κάποιο ανεξήγητο τρόπο όμως, βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο εκδίκησης ενός σεναρίου που έχει γράψει ο ίδιος τους ο… οδοντίατρος!

Λίγα λόγια: Η πιο φιλόδοξη no-budget ταινία στην ιστορία του γερμανικού σινεμά είναι το αποτέλεσμα των ακούραστων προσπαθειών δύο ανεξάρτητων κινηματογραφιστών που επί τέσσερα χρόνια και με πενιχρά μέσα, έβαλαν στόχο να υλοποιήσουν την εξωφρενική genre ιδέα τους. Μια θεότρελη, αιματοβαμμένη περιπέτεια δράσης, μια κατάμαυρη κωμωδία, μια sci-fi meta-σάτιρα, το Snowflake έρχεται στην Ελλάδα για να ενθουσιάσει και τους θεατές του Horrorant Film Festival.

Σκηνοθεσία: Adolfo J. Kolmerer, William James.

Πρωταγωνιστούν: Erkan Acar, Reza Brojerdi, Xenia Assenza, David Masterson, Alexander Schubert.

Χώρα: Γερμανία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά. Διάρκεια: 120’.

Βραβείο Σεναρίου

Δευτέρα 4 Ιουνίου

20:00:

«Out of the Darkness»

Υπόθεση: Ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος άνδρας μετακομίζει στο διαμέρισμα δίπλα από τη Sara. Γρήγορα αντιλαμβανόμαστε ότι οι προθέσεις του είναι ύποπτες. Κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο. Κάτι κακό θα συμβεί. Όμως τα πράγματα μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως φαίνονται.

Σκηνοθεσία: Jonas Gramming.

Πρωταγωνιστούν: Lars Väringer, Lova Schildt, Tony Lundgren.

Χώρα: Σουηδία. Παραγωγή: 2018. Γλώσσα: Σουηδικά. Διάρκεια: 14’.

Α’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

«Tuftland»

Υπόθεση: Βρισκόμενη εν μέσω μιας αποτυχημένης σχέσης, αδιάφορων σπουδών και οικονομικών προβλημάτων, η ξεροκέφαλη φοιτήτρια κλωστοϋφαντουργίας Ιρίνα, αποφασίζει να δεχτεί μια πρόταση για καλοκαιρινή εργασία στο απομονωμένο αλλά αυτάρκες χωριό Κυρσύα. Ενώ η Ιρίνα καταφέρνει να βρει τα πατήματά της και αρχίζει να συνηθίζει τη ζωή στη μέση του απέραντου δάσους, οι εκ πρώτης όψεως άκακοι αλλά ιδιόρρυθμοι κάτοικοι του χωριού, αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο.

Λίγα λόγια: Ο έμπειρος Φινλανδός ηθοποιός Roope Olenius κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μείγμα θρίλερ, μυστηρίου και…βουκολικού τρόμου, μια ταινία που βάζει στο μίξερ το Twin Peaks και το The Wicker Man, παρουσιάζοντας μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες φετινές σκανδιναβικές παραγωγές και μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού. Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Neea Viitamäki.

Σκηνοθεσία: Roope Olenius.

Πρωταγωνιστούν: Veera W. Vilo, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Neea Viitamäki, Arja Pekurinen, Ari Savonen, Janne-Markus Katila, Mirja Oksanen, Jari Manninen.

Χώρα: Φινλανδία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Φινλανδικά. Διάρκεια: 89’.

Βραβείο First Look (Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη)

22:30:

«Lion»

Υπόθεση: Ένα απομονωμένο σαλέ σε ένα χιονισμένο δάσος. Ένας άνθρωπος τυφλωμένος από το αλκοόλ. Μια γυναίκα που δεν μπορεί να επαναστατήσει. Και ένα 8χρονο παιδί ταραγμένο και σκοτεινό. Η σιωπή της νύχτας σπάει από τις κραυγές… την αρχή ενός τρομερού εφιάλτη! Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου επέστρεψε!

Σκηνοθεσία: Davide Melini.

Πρωταγωνιστούν: Pedro Sánchez, Michael Segal, Tania Mercader.

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Αγγλικά. Διάρκεια: 12’.

«Ο Δαίμονας του Λαπλάς»

Υπόθεση: Μια ομάδα ερευνητών ανέπτυξε ένα λογισμικό που μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα κοινών καθημερινών ενεργειών, όπως σε πόσα κομμάτια θα σπάσει ένα ποτήρι που πέφτει στο πάτωμα. Ο καθηγητής Cornelius προσκαλεί την ομάδα στην απομονωμένη παραθαλάσσια έπαυλή του, όμως όταν αυτοί φτάνουν, κανείς δε βρίσκεται εκεί για να τους υποδεχτεί, εκτός από ένα μοντέλο-μινιατούρα της έπαυλης με 8 πιόνια, που ακολουθούν τις κινήσεις των επιστημόνων. Το πείραμα έχει μόλις ξεκινήσει, και η ομάδα θα έρθει αντιμέτωπη με παράδοξες καταστάσεις που θα δοκιμάσουν όχι μόνο τα νεύρα τους αλλά και την ύπαρξη της ελεύθερης βούλησης.

Λίγα λόγια: Μόλις 4 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και 7 ολόκληρα χρόνια στη παραγωγή χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η sophomore ταινία του Giordano Giulivi, ένα old-school θρίλερ μυστηρίου που λες και βγήκε από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, και μετά τη θριαμβευτική του πρεμιέρα στο Fantasia και Screamfest, έρχεται στο Horrorant Film Festival για να καταπλήξει και το ελληνικό κοινό.

Σκηνοθεσία: Giordano Giulivi.

Πρωταγωνιστούν: Alessandro Zonfrilli, Carlotta Mazzoncini, Duccio Giulivi, Ferdinando D’Urbano, Silvano Bertolin, Simone Moscato, Simone Valeri, Walter Smorti.

Χώρα: Ιταλία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ιταλικά. Διάρκεια: 105’.

Τρίτη 5 Ιουνίου

20:00:

«Caronte»

Υπόθεση: Η Debby έχει αποξενωθεί από την οικογένειά της, όμως μετά από ένα ατύχημα αρχίζει να μετανιώνει για τον τρόπο που τους φέρθηκε. Η ιστορία της ξαφνικά συνδέεται με εκείνη της Arsys, μιας πιλότου ενός πολεμικού διαστημικού σκάφους που προσπαθεί να επιβιώσει μιας μεγάλης αστρομάχης που λαμβάνει χώρα σε άλλο χρόνο, σε άλλο γαλαξία, σε άλλο σύμπαν!

Σκηνοθεσία: Luis Tinoco.

Πρωταγωνιστούν: Mia Lardner, Melina Matthews, Oliver Lardner, Gary Lewis.

Χώρα: Ισπανία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Αγγλικά. Διάρκεια: 15’.

«Ο Δασοφύλακας»

Υπόθεση: Μια παρέα νεαρών punks, στη προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την αστυνομία, βρίσκουν καταφύγιο στο δάσος. Εκεί όμως καιροφυλακτεί ένας δασονόμος με το… καλοακονισμένο τσεκούρι του.

Λίγα λόγια: Έχοντας ενθουσιάσει το κοινό στη παγκόσμια πρεμιέρα της στο ξακουστό SXSW, η παρθενική ταινία της Jenn Wexler έρχεται στις Νύχτες Τρόμου για να καταπλήξει με το ακαταμάχητα διασκεδαστικό αλλά και ταυτόχρονα νοσταλγικό punk slasher δημιούργημά της.

Σκηνοθεσία: Jenn Wexler.

Πρωταγωνιστούν: Chloë Levine, Granit Lahu, Jeremy Pope, Bubba Weiler, Amanda Grace Benitez, Jeremy Holm, Larry Fessenden.

Χώρα: Η.Π.Α.. Παραγωγή: 2018. Γλώσσα: Αγγλικά. Διάρκεια: 80’.

22:30:

«Drops»

Υπόθεση: Πριν δυο χρόνια πέθαναν οι γονείς της έφηβης Marta. Ένα βράδυ, ενώ είναι μόνη στο σπίτι, θα ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το πόνο που νοιώθει ακόμα μέσα της.

Σκηνοθεσία: Sergio Morcillo.

Πρωταγωνιστούν: Marina Moreno.

Χώρα: Ισπανία. Παραγωγή: 2017. Γλώσσα: Ισπανικά. Διάρκεια: 15’.

Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

«Το Καταραμένο Δωμάτιο»

Υπόθεση: Δυο αποτυχημένοι και χρεωμένοι κινηματογραφικοί παραγωγοί αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία πορνό, πιστεύοντας ότι θα έτσι θα βγάλουν αρκετά χρήματα ώστε να υλοποιήσουν τα πιο… ποιοτικά τους σχέδια. Σα να μην έφτανε η περιορισμένη νοημοσύνη τους που δημιουργεί χάος και τα ελάχιστα τεχνικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, ένας δαίμονας καταλαμβάνει το σώμα της πρωταγωνίστριας τους με τα παραφυσικά φαινόμενα που αρχίζουν να συμβαίνουν να οδηγούν σε ένα κανονικό λουτρό αίματος!

Λίγα λόγια: Έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό ως storyboard artist σε ταινίες όπως το The International, ο Ezra Tsegaye πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια άκρως διασκεδαστική αλλά και αιμοδιψή ρετρό κωμωδία τρόμου, εμπνευσμένο από τα 90s αλλά και τα «Drag me to Hell» και «Zack and Miri Make a Porno»!

Σκηνοθεσία: Ezra Tsegaye.

Πρωταγωνιστούν: Nicolás Artajo, Nicolas Szent, Barbara Prakopenka, Dieter Landuris, Thomas Schmuckert, Milton Welsh, Lutz Schneider, Annika Strauß, Ben Zimmermann, Judith Wegner, Mai Duong Kieu, Sesede Terziyan, HansJürgen Alf.

Χώρα: Γερμανία. Παραγωγή: 2018. Γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά. Διάρκεια: 87’.

Δείτε το trailer του Φεστιβάλ εδώ.

Πάρτε μέρος στην εκδήλωση στο facebook.

Share it