Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Έλαμψε στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ η Παραολυμπιακή ομάδα για το «Παρίσι 2024»

Σε μία λαμπρή αλλά και γεμάτη από έντονα συναισθήματα, εκδήλωση που έγινε στην εμβληματική Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάστηκε η ομάδα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, «Παρίσι 2024».

Αθλήτριες και αθλητές μεταξύ των οποίων και οι Εβρίτες Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Καρυπίδης και Αλέξανδρος Λεργιός, ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης όπου τιμήθηκαν από τους χορηγούς της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τον Πρόεδρο και Χρυσό Παραολυμπιονίκη να δίνει πρώτος το στίγμα. «Είμαι πολύ συγκινημένος και έχω αυτά τα συναισθήματα γιατί τα τελευταία τρία χρόνια που είμαστε στη διοίκηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα να φέρουμε σε πρώτο πλάνο τον Έλληνα αθλητή και την Ελληνίδα αθλήτρια με αναπηρία. Η προσπάθειά μας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς δέχτηκε χτυπήματα κάτω από τη μέση, γιατί ενδεχομένως σε κάποιους να μην άρεσε ότι πλέον δεν έχουν τον έλεγχο του χώρου μας. Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι αθλητές σε όλο τον κόσμο και την κοινωνία είναι ότι οι αθλητές με αναπηρία μπορούν να προσφέρουν θέαμα, να είναι χρήσιμοι και πάνω από όλα να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Το επίπεδο στον αθλητισμό του Παραολυμπιακού κινήματος έχει ανεβεί πολύ παγκοσμίως και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να καταφέρουμε να στείλουμε 40 αθλητές και αθλήτριες μας με το εθνόσημο στο Παρίσι».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση τόνισε: «Αυθόρμητα μου βγαίνει να πω είναι ότι αν ο αθλητισμός ήταν καρδιά, αυτή η καρδιά θα χτυπούσε εδώ στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Γιατί η καρδιά του αθλητισμού συμπυκνώνει τις πιο δυνατές αξίες του ανθρώπου, την δύναμη, την ελπίδα, την αυτοδιάθεση, τον σεβασμό και την ψυχή».

Ο αρχηγός της αποστολής, ο Παραολυμπιονίκης μας από την Κομοτηνή Αλέξανδρος Ταξιλδάρης σημείωσε: «Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα είμαι αρχηγός της αποστολής μου είπαν ότι θα έχω ένα μαστίγιο και θα τους μαστιγώνεις. Τελικά έχω 85 μαστίγια να με μαστιγώνουν. Αυτό όμως το ήξερα και πιστεύω ότι θα αντέξω για να μπορέσω μαζί με την ομάδα μου να φέρουμε εις πέρας τα πράγματα έτσι ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει για να μπορέσουν οι αθλητές να αποδώσουν τα καλύτερα».

Εξαιρετικός στην παρουσίαση της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Γιάννης Φώσκολος. Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση της ομάδας άνα άθλημα με όλα τα μέλη της αποστολής να ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τους χορηγούς που έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της ΕΠΕ να στείλει 40μελή αποστολή στο Παρίσι.

Πρώτες στη σκηνή ανέβηκαν οι αθλήτριες του στίβου Τάνια Κεραμυδά, Λήδα Μανθοπούλου και Ζωή Μαντούδη με τη Μαρίσι Σπυριδάκη Corporate Affairs Manager AEGEAN Airlines, μεγάλος χορηγός της ΕΠΕ.

Ακολούθησαν οι άνδρες του στίβου Νάσος Γκαβέλας – Ιωάννης Νυφαντόπουλος (guide – οδηγός αθλητής), Δημήτρης Ζησίδης, Θανάσης Κωνσταντινίδης, Στέλιος Μαλακόπουλος, Στράτος Νικολαΐδης, Γρηγόρης Ντισλής, Θανάσης Προδρόμου, Μιχάλης Σεΐτης, Λάζαρος Στεφανίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Κωνσταντίνος Τζουνης έχοντας στον πλευρό τους την ΤΟΥΟΤΑ, μεγάλο χορηγό της ΕΠΕ.

Η Ειρήνη Παπαδογιάννη, Managing Director ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (μεγάλος χορηγός) ανέβηκε στη σκηνή με τις κολυμβήτριες μας, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Αρετή Σπυρίδου και Μαρία Τζιβελέκη.

Τους άνδρες κολυμβητές συνόδεψε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων ομίλου HELLENIC ENERGY (μεγάλος χορηγός) Σωτήρης Αναστασιάδης ο οιποίος ευχήθηκε καλή τύχη στους Δημήτρη Καρυπίδη, Νίκο Κοντού, Γιάννη Κωστάκη, Αλέξανδρο Λέργιο, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Αντώνη Τσαπατάκη.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών και θρύλος του παγκόσμιου μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονόδης με την Κατερίνα Πατρώνη (ramp operator), τη Χρυσή Μόρφη, την Άννα Ντέντα και τη Χριστίνα Ντέντα (ramp operator) ανέβηκαν στη σκηνή με τη στήριξη του επίσημου χορηγού της ΕΠΕ που είναι η ALLIANZ.

Ο Κώστας Σταματάκης μέλος του Executive Board ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (επίσημος χορηγός) συνόδεψε τις αθλήτριες μας Χριστίνα Γκεντζού και Ελένη Παπασταματοπούλου.

Η Μαρία Καραπλη Corporate Communications Manager της LAMDA (επίσημος χορηγός) μας παρουσίασε τις μεγάλες μας ελπίδες στο τζούντο Θεοδώρα Πασχαλίδου και Εμμανουέλα Μασούρου.

Στην άρση βαρών σε πάγκο τον Πασχάλη Κουλουμόγλου και τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στη σκηνή συνόδεψε ο επίσημος υποστηρικτής Ηρακλής (ποιος άλλος θα ήταν στο άθλημα των δυνατών)…

Τον Σωρήρη Γαλογαύρο και τον Παναγιώτη Γιαννουκάρη της σκοποβολής συνόδεψε στη σκηνή η Μαρία Αντωνίου Assistant Communication Manager της Ολυμπίας Οδού (Επίσημος Υποστηρικτής).

O Μιχάλης Καλαράκης (ιππασία) ανέβηκε στη σκηνη με τη Νέα Οδός Κεντρική Οδός (Επίσημος Υποστηρικτής), ο κορυφαίος ποδηλάτης μας Νίκος Παπαγγελής με την P&G (Επίσημος Υποστηρικτής), η Παραολυμπιονίκης της τοξοβολίας Δωροθέα Ποιμενίδου με την Deloitte (Επίσημος Υποστηρικτής), ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και η Δημήτρης Γκαϊταντζής της Wheel που στηρίζει την ΕΠΕ και κάνει έργο στο Παραολυμπιακό κίνημα.

Share it