Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Έβρος: Κάηκε παραπάνω από το 1/3 του νομού!

Περισσότερο από το 1/3 του κεντρικού και νοτίου Έβρου έχει καεί τις τελευταίες 14 ημέρες, από τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να καταστρέφουν το περιβάλλον του νομού και να απειλούν καθημερινά και κατοικημένες περιοχές.

Οι καμένες εκτάσεις στους δύο δήμους (Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου), μέχρι τις 28 Αυγούστου, δηλαδή προ τριημέρου, ήταν ήδη πάνω από 826.000 στρέμματα, και δεδομένου ότι η φωτιά είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη και με ισχυρή δυναμική, ο αριθμός αυτός αποτελεί ήδη ξεπερασμένη εκτίμηση και κάθε ώρα μεταβάλλεται προς το χειρότερο. Βέβαιο θεωρείται, πλέον, ότι τα καμένα αντιστοιχούν ή μπορεί και να έχουν ξεπεράσει το 35% των επιφανειών του κεντρικού και νοτίου Έβρου.

Ανεπηρέαστοι έχουν μείνει, προς το παρόν, οι δύο δήμοι του βορείου Έβρου (Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας), όπου έφτασαν μόνον οι καπνοί και στάχτες από τις φωτιές που καίνε στα νότιά τους. Σε ό,τι αφορά την αντιστοιχία των καμένων επί της συνολικής έκτασης του ηπειρωτικού Έβρου, έχει ήδη ξεπεράσει το 20%, μέσα στο οποίο, δυστυχώς, βρίσκεται το κύριο δασικό σύμπλεγμα του νομού, που έχει χαθεί.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Share it