Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Τρίτη συνεχόμενη ήττα σε τάι μπρέικ για τον Εθνικό που «φωνάζει» για την διαιτησία

Την ήττα με 3-2 στην έδρα του για 2ο σερί ματς γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. 

Αυτή τη φορά η ομάδα του Έβρου ηττήθηκε από τον Ήφαιστο Φλώρινας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2, ο Εθνικός ισοφάρισε σε 2-2, αλλά σε ένα επεισοδιακό 5ο σετ με κόκκινες και αποβολή του προπονητή των Εβριτών Γιώργου Ανδραβίζου, ο Ήφαιστος επικράτησε παίρνοντας τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο παιχνίδι του Εθνικού που πηγαίνει σε 5ο σετ, με τους Εβρίτες να έχουν ηττηθεί και στα τρία.

Θετικό για τους Θρακιώτες το γεγονός ότι και στην 4η αγωνιστική πήραν βαθμό και έφτασαν τους 6, ενώ έδειξαν για ακόμη μία φορά πως παλεύουν κάθε σετ.

Το ματς

Ο Εθνικός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, με πολλά λάθη, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να είναι υπόθεση για έναν, με τον Ήφαιστο να φτάνει εύκολα στην κατάκτησή του με 16-25.

Ανάλογη εικόνα είχαμε και στην αρχή του β’ σετ, με τους φιλοξενούμενους, μετά από το αρχικό 1-0 να φτάνουν στο +4 (7-11). Προηγήθηκαν έως το 15-16, στιγμή που πήγε σε θέση σερβίς ο Θωμάς Δημητριάδης. Εκεί με καλή τακτική και αποτελεσματικό μπλοκ που έδινε πόντους αλλά και αποτελεσματικές επιθέσεις, η ομάδα του Εθνικού ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και έφτασε να προηγείται με 22-19.

Στην επόμενη φάση… άλλαξαν όλα. Σε ένα εντυπωσιακό μπλοκ των Κυριακίδη-Καβαρατζή, ο δεύτερος διαιτητής «ανακάλυψε» φιλέ, ο πρώτος υπέδειξε κόκκινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και ο εκνευρισμός έφερε λάθη και τον Ήφαιστο σε ανατροπή του σκορ κα νικητή του σετ με 24-26.

Οι παίκτες του Γ. Ανδραβίζου, παρά το 0-2 σετ και τα όσα προηγήθηκαν έβγαλαν αντίδραση. Ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους ανέτρεψαν το 11-14 μπλοκάροντας τον Ντεφό που αποτελούσε έως τότε την επιθετική αιχμή της Φλώρινας μειώνοντας σε 1-2 σετ. Στο τέταρτο με τη βοήθεια του κόσμου, ο Εθνικός ήταν κυρίαρχος κα οδήγησε το παιχνίδι – ένα ακόμη στο τάι μπρέικ).

Εκεί μέτρησε η εμπειρία των Μ. Δημητριάδη και Ζένια Γκόρτσανιουκ που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 4ο σετ. Μετά το 5-5 οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο σέρβις και είχαν το πάνω χέρι φτάνοντας στο τελικό 8-15.

Εντύπωση προκάλεσε μαζί και διαμαρτυρίες, η αποβολή του προπονητή του Εθνικού όταν ευλόγως διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ζήτησε τάιμ άουτ στο 5-9 , μπροστά στον κ. Τονονίδη, αγνοήθηκε και ο κ. Ιωαννίδης του έδειξε κίτρινη/κόκκινη και τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Στην επόμενη αγωνιστική, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός παίζει για πρώτη φορά φέτος στην Αττική, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.

Τα σετ: 16-25, 24-26, 25-21, 25-19, 8-15.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ανδραβίζος): Παπάζογλου, Μπουφίδης, Κυριακίδης, Δημητριάδης, Καβαρατζής, Κεσκίνης, λ-Γκοτσίδης (Μπατίλης, Στοϊλούδης, Βαφειάδης).

Ήφαιστος Φλώρινας (Γκολίτσης): Δημητριάδης, Γαληρόπουλος, Χατζόπουλος, Νακάι, Ντεφό Καλλέργης Μ, λ- Αντωνιάδης (Χρυσάφης, Σδραυκάκης, Ιωαννίδης, Γκόρτσανιουκ, λ-Τσεμπερίδης).

Share it