Ο Άγγελος Κεκές, προπονητής της Θύελλας Φερών (ΕΚΑΣΑΜΑΘ), μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.
Αναλυτικά είπε:
Για το φετινό στόχο που είχε η Θύελλα Φερών: «Φέτος ο στόχος μας είναι να μαζέψουμε πάλι τα παιδιά, ύστερα απ’ τα δύο χρόνια της πανδημίας, και να οργανώσουμε πάλι τις ακαδημίες μας, γιατί όπως σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία αυτές είναι η πηγή εσόδων και η πηγή ζωής της ομάδας μας. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Απ’ την άλλη, επειδή τα περισσότερα παιδιά είναι χρόνια μαζί, δημιουργήσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ένα σύνολο που παίζει μεταξύ του ωραία, που διασκεδάζει το παιχνίδι, χωρίς να έχει αυτοσκοπό τη νίκη ή τη διάκριση. Δεν είχαμε στόχο την άνοδο, μας προέκυψε στην πορεία η παρουσία μας στο final four της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και προσπαθούμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Για τη μπασκετική καθημερινότητα της ομάδας: «Ο κόσμος και η αγάπη της περιοχής για το μπάσκετ είναι αυτό το οποίο μας δίνει ώθηση. Το πρώτο παιχνίδι των play-offs που παίξαμε με την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας, το γήπεδό μας ήταν γεμάτο, είχε πάρα πολύ δυνατό παλμό, οι άνθρωποι ήρθαν από νωρίς να μας παρακολουθήσουν. Παρ’ ό,τι χάσαμε και δεν τους χαρίσαμε τη νίκη και τη χαρά, είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Έχουμε το ευτύχημα να διαθέτουμε ένα δικό μας γήπεδο, που το χρησιμοποιούμε εμείς και η ομάδα του γυναικείου βόλεϊ, οπότε τα παιδιά απ’ τις ακαδημίες μέχρι και το αντρικό γυμνάζονται με καλές προϋποθέσεις. Γενικά έχουμε πράγματα τα οποία για έναν ερασιτέχνη αθλητή είναι εξαιρετικά και αυτά που του δίνουν όρεξη να έρθει στο γήπεδο».
Για το πόσο βοηθάει τα παιδιά η παρουσία ενός κλειστού γηπέδου: «Βοηθάει πολύ. Η κωμόπολη των Φερών έχει 300 παιδιά στα δημοτικά σχολεία. Αν από αυτά τα παιδιά τα 150 πάνω κάτω είναι αγόρια, τα 70 είναι στην ακαδημία μας, τα άλλα 70 είναι σε άλλα αθλήματα και αρκετά κορίτσια παίζουν βόλεϊ. Δηλαδή, περίπου το 60-70% του δημοτικού απασχολούνται στο σωματείο μας σε οποιοδήποτε άθλημα. Προσπαθούμε να παρέχουμε στα παιδιά ένα αθλητικό πρόγραμμα καλό, με όσες γνώσεις και δυνατότητες έχουμε, να έχουν καλές συνθήκες ν’ αθληθούν και προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε όσο πιο ψηλό επίπεδο μπορούμε, ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά στον τόπο μας».