Τη διεκδίκηση της σύνδεσης της Σαμοθράκης με το νησί της Θάσου, επιδιώκει με επιστολές της η δημοτική αρχή όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιάννης Γλήνιας.
Σχολιάζοντας την υπάρχουσα σύνδεση του νησιού με τη Λήμνο μέσω των επιδοτούμενων γραμμών τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή δεν είναι ενάντιοι στη σύνδεση η οποία με προσπάθεια και των δυο πλευρών μπορεί να αποδώσει .
Δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι υπέρμαχοι μιας σύνδεσης με την Καβάλα και το Λαύριο κι ότι αν σήμερα θα μπορούσε να έχει ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα το νησί αυτό θα ήταν με τις δυο αυτές περιοχές, όσον αφορά την δυναμική των δυο αυτών γραμμών, διότι αυτές απέδωσαν στο νησί της Σαμοθράκης.
Παράλληλα η διεκδίκηση με κάθε πρόσφορο τρόπο της σύνδεσης Καβάλας -Θάσου -Σαμοθράκης είναι στα πρώτα σχέδια της δημοτικής αρχής αφού η Θάσος σύμφωνα με τον κ Γλήνια, θεωρείται ως ένα καταξιωμένο τουριστικά νησί.
Επίσκεψη αντιπροσωπείας το Πάσχα, του Δήμου Ρομάν
Την Μεγάλη Πέμπτη αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου δήμου Ρομάν επισκέπτεται την Σαμοθράκη όπως ανακοίνωσε ο κ Γλήνιας στα πλαίσια ανταλλαγής δράσεων των δυο περιοχών.
Ο δήμαρχος της πόλης, εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου , ο Πρόεδρος του Ελληνισμού της Ρουμανίας και το τηλεοπτικό κανάλι ΤVR θα φιλοξενηθούν τις ημέρες του Πάσχα στο νησί και τα εορταστικά γυρίσματα της επίσκεψης αυτής θα μεταδοθούν ζωντανά στη Ρουμανία «αφού η χώρα αυτή είναι βασικός τροφοδότης του τουριστικού μας προϊόντος» σχολίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Ξεκίνησε η επισκεψιμότητα λόγω Πάσχα
Μεγάλος αριθμός επισκεπτών έφθασε ήδη στο νησί των Καβείρων από τι αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ανθρώπων που διατηρούν εξοχικά σπίτια ώστε να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για το Πάσχα .
«Η Σαμοθράκη είναι το ιδανικό μέρος για την Πασχαλινή απόδραση» σημειώνει ο κ Γλήνιας επισημαίνοντας πως ο παραδοσιακός Οικισμός της Χώρας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών θρησκευτικά αλλά και γαστριμαργικά αφού η περιοχή φημίζεται για το γεμιστό κατσικάκι η αρνάκι στο φούρνο.
Το κατσικάκι όπως είπε της Σαμοθράκης έχει ξεχωριστή γεύση και νοστιμιά αφού τρέφεται ελεύθερα στα παρθένα βουνά του νησιού κρατώντας ακόμη αρκετούς κτηνοτρόφους στο νησί που ζουν από αυτό επάγγελμα .
Γίνεται προσπάθεια να στηρίξουν τις οικογένειες αυτές οι οποίες διατηρούν ένα ζωικό κεφάλαιο των 50.000 περίπου αμνοεριφίων.
Τέλος στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνει τις επόμενες μέρες και ο σχεδιασμός της διεκδίκησης της Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης για το κατσικάκι και το αρνάκι Σαμοθράκης .