Search

Απο τη νέα σαιζόν έρχεται το VAR στην Super League!

Επιστράτευση του Video Assistant Referee για να περιοριστούν τα διαιτητικά λάθη και να ελαχιστοποιηθεί η καχυποψία στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί τη μεγάλη επιθυμία του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δείξει με πολλούς τρόπους ότι θέλει να φέρει το VAR στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ομαλότητα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Η απόφαση είναι οριστική και ειλημμένη. Το VAR έρχεται στην Ελλάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα το δούμε να εφαρμόζεται. Για φέτος είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να χρησιμοποιηθεί έστω και πειραματικά (φερ ειπείν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας), όμως υπάρχει βούληση, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και τη νέα σεζόν να εφαρμοστεί στη Super League Σουρωτή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΑΠΠΑ

Η συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη (18/1) το πρωί ανάμεσα στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νικό Παππά, δεν θα γίνει για να αποφασιστεί το αν θα έχουμε VAR, αλλά να υπάρξει ενημέρωση για το πώς αυτό θα έρθει στα γήπεδά μας.

Ο κ. Παππάς είναι καθ’ ύλην αρμόδιος λόγω της ιδιότητάς του και γι’ αυτό θα βρίσκεται στη συνάντηση, ώστε να λάβει ενημέρωση και να δρομολογήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται μέσα από το δικό του υπουργείο. Υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση, ενώ και η Ομοσπονδία είναι θετική, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Η συνάντηση είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, απλά τώρα μπορούν οι τρεις άνδρες να καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το θέμα, το οποίο θα βοηθήσει πολύ και στη χαμένη αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Επειδή, δε, πολύς λόγος γίνεται για το κόστος του και το θέμα των εγκαταστάσεων στα ελληνικά γήπεδα, τα οποία έχουν έλλειψη σε βασικά θέματα, πρέπει να τονιστεί πως ναι μεν το κόστος δεν είναι χαμηλό, αλλά όχι και απαγορευτικό. Μπορεί να acheter du cialis en ligne βοηθήσει η UEFA τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, είτε να βρεθεί κάποια χορηγία.

Σε συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβριο στα γραφεία της ΕΠΟ για το συγκεκριμένα θέμα, είχε τονιστεί πως αν το VAR υπάρχει σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος, απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 5.000 ευρώ. Στην Πορτογαλία, το μοντέλο της οποίας ελέγχθηκε από τους αρμοδίους, τα λειτουργικά έξοδα φτάνουν συνολικά το 1.300.000 ευρώ για όλο το χρόνο.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ

Όσο για το πώς θα χρησιμοποιείται και αν θα χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση, πρέπει να τονιστεί πως έχει παρθεί απόφαση να χρησιμοποιούνται οι κάμερες από τον τηλεοπτικό πάροχο του πρωταθλήματος (εν προκειμένω από τη NOVA ή και κάποια άλλα κανάλια αν σπάσει η κεντρική διαχείριση).

Δεν θα χρειάζονται δηλαδή ξεχωριστές εγκαταστάσεις και θα υπάρξει συνεργασία με το συνδρομητικό ή όποιο άλλο κανάλι έχει δικαιώματα τη νέα σεζόν. Αυτό μειώνει και το κόστος, απαιτεί λιγότερες παρεμβάσεις, ενώ είναι και λιγότερο χρονοβόρο αναφορικά με τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται στα -διόλου σύγχρονα- ελληνικά γήπεδα.

Ο ΠΕΡΕΪΡΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΟ VAR

Τέλος, να τονίσουμε πως γνώση του VAR έχει και ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στη χώρα του, είχε παρακολουθήσει σεμινάρια και θα βοηθήσει και τους δικούς μας διαιτητές με όσα έμαθε, προκειμένου να είναι έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: Sport24.grVAR

Share it