Search

Τρίτο συνεχόμενο νικηφόρο ντέρμπυ για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου! Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου(+pics)

Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπυ με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, που επικρατώντας με 2-1 ανέβηκε δεύτερος στην βαθμολογία!

Σε ένα ματς που διεξήχθη σε έναν βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό με σκοπό την νίκη, χαρίζοντας, αναλογικά και με τις συνθήκες που επικρατούσαν, ένα συναρπαστικό και αρκετά θεαματικό παιχνίδι. Ακούγεται οξύμωρο αλλά έτσι είναι. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, συνδυάστηκαν σαν να έπαιζαν σε γήπεδο-χαλί, όμως τους έλειψε η ουσία, δηλαδή η καλή τελική προσπάθεια. Και είναι πράγματι αξιοσημείωτη η αντίδρασή τους μετά το τέλος του αγώνα, όπου παρά την πίκρα της ήττας, όλοι τους φαινόταν αισιόδοξοι για την συνέχεια.

Το Κόσμιο πάλι, έπαιξε ψυχωμένα και αποφασιστικά και με αυτή την σπουδαία νίκη, η οποία ήταν η τρίτη συνεχόμενη με αντίπαλο το λιγότερο ίδιου επιπέδου, έδειξε ότι είναι ομάδα, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους το είχαν ξεγράψει. Συμπερασματικά, πρόκειται για δύο ομάδες που σίγουρα θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου στο τέλος της σεζόν και για δύο σύνολα, που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και παραμένουν μια γροθιά, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Στα καθαρά αγωνιστικά, όπου υπήρχε ο μυϊκός τραυματισμός του Δανίδη και η αναγκαστική αλλαγή του, αλλά και πολλές κίτρινες κάρτες, η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 13′ όταν από την σέντρα του Πότση η άμυνα του Μέγα απομάκρυνε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 15′ το σουτ του Δανίδη κατέληξε μόλις άουτ, ενώ στο 18′ ο Βασιλείου απομάκρυνε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Παπαρούνα. Στο 19′ στην σπουδαιότερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, ο Ογκουνσόυο από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε επιπόλαια και αστόχησε και στο 26′ το σουτ του Γιαννακιτσίδη, κόντραρε και απομακρύνθηκε στην συνέχεια απο τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Στο 31ο λεπτό ο Παπουτσίδης δεν μπλόκαρε σταθερά την σέντρα του Πότση, ο Χατζητουλούσης ακολούθησε την φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 36′ ο γκολκίπερ του Ιάσμου μάζεψε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ρουμπιέ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βασιλείου παραχώρησε κόρνερ στην μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννακιτσίδη.

Στο 51′ ο Αραμπατζής είδε το σουτ του να εξωστρακίζεται σε κόρνερ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια και τέλος το σουτ του Παπαρούνα στο 67′ δεν βρήκε εστία, στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του παιχνιδιού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακουλίδης που είχε για βοηθούς τους Δανδανίδη και Καραγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Βασιλείου, Τριαντός, Αγγέλης, Μυστρίδης, Ζάγγουλος (78′ Ξενάκης), Γιαπρακτσής, Πότσης, Αραμπατζής, Δανίδης (16′ Ρουμπιές), Χατζητουλούσης, Μαμούτ (70′ Νάνος).

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Βιόπουλος): Παπουτσίδης, Βιόπουλος, Αμοιρόπουλος, Χουσεΐν Σαλήμ, Λειβαδιώτης, Ντεμιρτσίδης, Παπαρούνας, Γιαννακιτσίδης, Καραπάτσιος (82′ Αχμέτ Σαμέτ), Κλης, Ογκουνσότο (52′ Χασάν Χισήμ).

Share it