Search

Πρωτοπορεί στην αιμοδοσία το Νέο Σιδηροχώρι

Οι πρωτεργάτες της αιμοδοσίας στο Νέο Σιδηροχώρι, τον πιο δραστήριο σε αυτό το τομέα οικισμό που με μεγάλο ενθουσιασμό συνεχίζει να προσφέρει πάνω από 50 φιάλες αίμα σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία, βραβεύτηκαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, κατά την 14η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Ν. Σιδηροχωρίου.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης βράβευσε τόσο τον κ. Κυριάκο Κυριαζή, ο οποίος έχει δώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα αίματος μέχρι σήμερα, αλλά και την κ. Εύα Τσουρπουδή, που μαζί με τον κ. Κυριαζή πρωτοστάτησαν στο ξεκίνημα και συνεχίζουν δραστήρια μέχρι σήμερα.

Παραδίδοντας το βραβείο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως το αίμα δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται, τονίζοντας την προσφορά όσων μετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια τόσο δίνοντας αίμα όσο και βοηθώντας στη διοργάνωση αιμοδοσιών σαν και αυτή της Κυριακής.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζής σημείωσε πως στόχος τους πάντα είναι να δημιουργήσουν ακόμα ένα αιμοδότη, να βλέπουν οι νεότεροι και να το έχουν σαν παράδειγμα, σημειώνοντας πως τον τιμά η βράβευση.

Τόνισε δε πως θετικό είναι να αγκαλιάσει κάποιος οποιαδήποτε μορφή εθελοντισμού, πόσο μάλλον την αιμοδοσία που δίνει ζωή σε πάρα πολύ κόσμο για να καταλήξει λέγοντας πως πλέον αποτελεί τρόπο ζωής για τον οικισμό, αποτελώντας παράδειγμα και για τους γύρω οικισμούς, και ελπίζουν να βάλουν ακόμα περισσότερο κόσμο στο «παιχνίδι», που είναι το καλύτερο παιχνίδι της ζωής τους.

Λιγομίλητη από ευγένεια ψυχής η κ. Τσουρπουδή μιας και η ίδια δεν επιθυμεί τέτοιες εκδηλώσεις εξέφρασε την έκπληξη της για τη βράβευση, τονίζοντας πως όλα τα ευχαριστώ αξίζουν στους εθελοντές.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it