Search

Όλοι δίπλα στον μικρό Χρήστο Θεοδωρίδη

Μία έκκληση ανθρωπιάς απευθύνουν από κοινού για ένα παιδί της περιοχής μας, τον μικρό Χρήστο Θεοδωρίδη, ο πατέρας του Παναγιώτης Θεοδωρίδης, μαζί με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Ροδόπης. Παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων, με αφορμή την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την τελική θεραπεία του εξάχρονου παιδιού, στην κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε στην τελική ευθεία, είπε ο κος Θεοδωρίδης ευχαριστώντας όσους μέχρι σήμερα βοήθησαν για την μέχρι σήμερα θεραπεία του μικρού Χρήστου και δήλωσε χαρακτηριστικά “για να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε, απευθύνουμε μια νέα έκκληση για βοήθεια”. “Προσπαθούμε για τον Χρηστάκη που είναι στην ηλικία των παιδιών μας” ανέφερε με τη σειρά της η Ελισάβετ Τσιτσιγιάννη εκ μέρους του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ροδόπης μιλώντας για την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που γίνεται μέσω των σχολείων. Δίπλα της ήταν ο Νίκος Γιαννακίδης πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής.

Ο Χρήστος-Γιώργος Θεοδωρίδης, από το Νοέμβριο του 2011 και σε ηλικία 4,5 μηνών πάσχει από νευρολογικό νόσημα, με συμπτώματα την κάμψη αυχένα, λύγισμα καρπών, τέντωμα ποδιών, γύρισμα ματιών προς τα πάνω, κραυγές και δακρύρροια, συμπτώματα, τα οποία εμφανίζονται μόνον κατά τη διάρκεια του ύπνου. Από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2015 δοκιμάζει διάφορες φαρμακευτικές αγωγές με φάρμακα, ωστόσο, καμία ουσιαστική βελτίωση δεν εμφανίζει.

Η επαφή που θα γίνει με νευροχειρουργό από την Αγία Πετρούπολη και έναρξη θεραπείας του με τις συμβουλές του και φάρμακα από την Ρωσία θα φέρουν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης τον Οκτώβριο του 2016. Αν και η βελτίωση της κατάστασης ενθαρρύνει τους γονείς, εντούτοις το κόστος της θεραπείας αρχίζει να γίνεται δυσβάσταχτο. Έτσι, από τον Ιούλιο έως και το Νοέμβριο του 2016 η οικογένεια κάνει δύο εκκλήσεις για βοήθεια μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Αποτέλεσμα αυτού είναι η διενέργεια ενός ραδιομαραθωνίου, τον οποίο αναλαμβάνουν και διοργανώνουν οι εκπρόσωποι του Τύπου και των ΜΜΕ της περιοχής μας. Παράλληλα, μέσω των προσωπικών επαφών της οικογένειας, αλλά των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ευαισθητοποιούνται φίλοι, συγγενείς, αλλά και πολλοί συμπολίτες, αλλά και ομογενείς από τη Ρωσία που ήδη έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση του Χρήστου.

Στο διάστημα αυτό συγκεντρώνεται ένα ποσό των 28.000 ευρώ, περίπου, το οποίο και δίνεται για τη συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής του παιδιού και την αμοιβή του γιατρού. Οι ομογενείς προτείνουν στην οικογένεια Θεοδωρίδη να μεταφερθεί η θεραπεία του παιδιού σε κλινική της Θεσσαλονίκης, πρόταση η οποία γίνεται δεκτή, ύστερα από συνεννόηση με τον γιατρό. Εντωμεταξύ, οι ομογενείς, γι’ αυτό το σκοπό, καλύπτουν το κόστος της κλινικής αλλά και το υπόλοιπο ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης των μηχανημάτων.

Από τον Ιανουάριο του 2017 ο Χρήστος αρχίζει να λαμβάνει και τη δεύτερη σειρά φαρμάκων, αγωγή που ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Από τον Μάρτιο του ’17 η κατάσταση του Χρήστου παρουσιάζει περαιτέρω βελτίωση: οι κρίσεις μειώνονται, από δύο σε μία ημερησίως, ενώ η βάδισή του γίνεται καλύτερη και πιο σταθερή.

Πριν ξεκινήσει τη θεραπευτική του αγωγή προσπαθούσε να επικοινωνήσει με άναρθρο λόγο (φθαρτές συλλαβές, κραυγές, ήχοι). Ο Χρήστος έχει κάνει πρόοδο και σε αυτό το θέμα, με το γιατρό του να θεωρεί ότι το παιδί μπορεί να μιλήσει σύντομα.

Πέραν όμως της φαρμακευτικής αγωγής, η οποία βελτιώνει σταδιακά την κατάσταση, το παιδί μπορεί να θεραπευθεί πλήρως από το νευρολογικό νόσημα με την τελική θεραπεία και την μικροεπέμβαση στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί μέσα σε εύθετο χρόνο και όχι αργότερα από τον Ιούλιο του 2018, οπότε και ο Χρήστος θα κλείσει τα επτά του χρόνια και οι πιθανότητες για πλήρη αποκατάσταση, σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του θα μειωθούν δραστικά.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια στην τελική ευθεία είναι το ποσό της προκαταβολής που πρέπει να δώσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής παροχής, που έχει συναφθεί μεταξύ της κλινικής στην Αγία Πετρούπολη και της κλινικής στη Θεσσαλονίκη, εξέλιξη που θα ακύρωνε όλη την προσπάθεια του Χρήστου, της οικογένειάς του, αλλά και όλων όσων στάθηκαν πλάι τους όλο αυτό το διάστημα.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να δοθεί ως προκαταβολή το ποσό των 5.500 ευρώ, ώστε να μη σπάσει το συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής παροχής με αριθ. 546798, που έχει συναφθεί μεταξύ της Κλινικής στην Αγία Πετρούπολη και της Κλινικής στη Θεσσαλονίκη.

Γνωρίζουμε ότι κάθε σπίτι στις μέρες μας αντιμετωπίζει προβλήματα κι όμως εσείς, οι συμπολίτες μας βρεθήκατε δίπλα στον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνει πρώτα ο Χρήστος (τις περισσότερες φορές με χαμόγελο) και μετά εμείς, οι γονείς του. Σας ευχαριστούμε.

APΙΘΜΟΣ ΛOΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5353-060327-546

IBAN: GR91 0172 3530 0053 5306 0327 546

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΘEOΔΩPIΔHΣ ΠANAΓIΩTHΣ TOY ΓEΩPΓIOY

Share it