Search

Με πέναλτι έσπασε το αήττητο της Ξάνθης στην Λιβαδειά!

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η  ομάδα της Ξάνθης καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ο Λεβαδειακός επικράτησε στην έδρα του με 1-0 επί της ξανθιώτικης ομάδας, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, χάρη στο πέναλτι του Μπραντάο στο 3ο λεπτό.

Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό κι από αυτή την αναμέτρηση και παρέμειναν στους 5 βαθμούς.

Οι Βοιωτοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν το σουτ του Ζαραδούκα σταμάτησε στο χέρι του Μπαξεβανίδη μέσα στην περιοχή και ο Μπραντάο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Ζαχαριάδης, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του μετά τις 30 Ιανουαρίου του 2016.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Θρακιώτες επιχείρησαν να απαντήσουν, ωστόσο η κεφαλιά του Ντε Λούκας πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τον Γιουσούφ σε μεγάλα κέφια, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο 2-0 στο 13′, όταν ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε το σουτ του διεθνούς με τις Κομόρες μεσοεπιθετικού, ενώ στο 28′ ο ίδιος παίκτης σκόραρε, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Ο σκόρερ Μπραντάο ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης ευκαιρίας της… Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο, όταν από μια «στραβοκλωτσιά» του μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Επασί, ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα μετά την αδύναμη κεφαλιά του Γέντρισεκ.

Στην εκπνοή του 45λεπτου, ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να σταματήσει και πάλι προσπάθεια του Γιουσούφ, ο οποίος για μια ακόμη φορά πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέλαση αλλά… άψυχο πλασέ.

Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό οργανώθηκε αμυντικά στην επανάληψη, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Γιουσούφ (51′, 62′) και τον Γιακουμάκη (93΄).

Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0, μια δίκαιη νίκη για τον ανώτερο Λεβαδειακό, ο οποίος έφτασε τους έξι βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές και προσπέρασε κατά έναν την Ξάνθη.

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Μεντί, Τριποτσέρης (66′ Φεράρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας, Νιασέ, Μητρόπουλος (83′ Καλτσάς), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα (72′ Γιακουμάκης), Μπραντάο.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο (82′ Κάστρο), Καμαρά, Ντε Λούκας (74′ Ορφανίδης), Ρότσε (66′ Κίκε Μπούλα), Μπρίτο, Γέντρισεκ.

Share it