Search

Ο Αντώνης Ράνος μιλά στο Sportsaddict για την “οικογένεια” του τον ΑΟΞ, την Κύπρο και την προοπτική του εξωτερικού!

Μετά απο 15χρόνια στην Ξάνθη, ο Αντώνης Ράνος που αποτελεί γέννημα θρέμμα του συλλόγου αποχαιρέτησε τον ΑΟΞ για να αναζητήσει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του προορισμό.

Μια απόφαση που όπως εκμυστηρεύτηκε στο Sportsaddict ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για αυτόν, όμως το ζεστό ενδιαφέρον αρκετών ομάδων απο το εξωτερικό και η προοπτική να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα νέο επαγγελματικό προορισμό τον κάνει να αισιοδοξεί.

Ο Αντώνης Ράνος μίλησε στην σελίδα μας, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη για αυτά που έχει ζήσει, καλά και δύσκολα, για τους προπονητές και συμπαίκτες που συνεργάστηκε στον ΑΟΞ, αλλά και για τις στιγμές που κρατά. Ακόμη και για το γεγονός της εξαιρετικής του παρουσίας στο σκοράρισμα στην Κύπρο και τι ήταν αυτό που τον  επηρέασε στην Ξάνθη και δεν είχε ανάλογα ποσοστά αναφέρθηκε, ενώ δεν παρέλειψε να μας απαντήσει με ειλικρίνεια και συγκίνηση για το τι σημαίνει για αυτόν ο ΑΟΞ.

Αναλυτικά:

Αντώνη μετά απο 15 χρόνια επέλεξες να μην συνεχίσεις στην ομάδα της Ξάνθης, ποια είναι τα συναισθήματα και τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Α.Ρ.: Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα, είμαι απο μικρό παιδί στην ομάδα κοντά στα 15 χρόνια, ήρθε όμως η στιγμή να αποχαιρετήσω και να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα καθώς μετά απο αρκετά χρόνια δεν θα είμαι στην ομάδα όμως ευελπιστώ σε κάτι καινούριο.

Να υποθέσω οτι έγκειται και στο γεγονός πως θες να δοκιμάσεις να αγωνιστείς εκτός Ελλάδας;

Α.Ρ.: Θα ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό, ναι η αλήθεια είναι οτι αναζητώ κάτι εκτός Ελλάδας, μακάρι να βγει κάτι καλό και να έχω την ευκαιρία, το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω και να είμαι έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία.

Ποιά ήταν τα πρώτα άτομα που ενημέρωσες για την απόφαση αυτή και τι σε συμβούλευσαν. Επίσης η παρουσία του καλού σου φίλου Δημήτρη Γούτα σε επηρέασε για να προτιμήσεις μια επιλογή εκτός Ελλάδας;

Α.Ρ.: Τα πρώτα άτομα που είχα ενημερώσει για την απόφαση μου ήταν η οικογένεια μου φυσικά, αυτοί που είναι δίπλα στα εύκολα και στα δύσκολα και πραγματικά με στήριξαν και με συμβούλευσαν αν νιώθω καλά να το κάνω. Με τον Δημήτρη μιλάμε πολύ συχνά και γενικά μου έχει πει αρκετές φορές πως αν σου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω έξω.

Υπήρχε ποτέ σε αυτά τα χρόνια που είσαι στην ομάδα, φορά που να υπήρξε πρόταση για σένα να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

Α.Ρ.: Υπήρχε ναι, όταν ήμουν μέλος της Ακαδημίας και είχα συμβόλαιο με την ομάδα και ήταν πολύ δύσκολο τότε. Τώρα δεν έχω συμβόλαιο να με δεσμεύει και ευελπιστώ σε κάτι κάλο.

Το γεγονός πως αρκετές ομάδες δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση σου σε γεμίζει αυτοπεποίθηση;

Α.Ρ.: Πραγματικά με χαροποιεί πολύ αυτό το γεγονός, κακά τα ψέμματα αν δεν έχεις προτάσεις είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα, όμως το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων με γεμίζει χαρά και αυτοπεποίθηση φυσικά, πλέον περιμένω να έρθει κάτι καλό για να κοιτάξω και να επιλέξω την καλύτερη επιλογή ώστε να είναι το επόμενο βήμα.

 

Ποια είναι η στιγμή που θα σου μείνει ανεξίτηλη απο τα αυτά 15χρόνια παρουσίας στην ομάδα;

Α.Ρ.: Σίγουρα είναι η στιγμή του μπαράζ, ήταν μια τεράστια στιγμή για μένα, εκείνη την περίοδο η πίεση ήταν αρκετά μεγάλη στην ομάδα αλλά στο τέλος ένιωσα ανακούφιση και τιμή που ήμουν εγώ  αυτός που βρέθηκε την κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Όμως γενικότερα έχω ζήσει πολλά πράγματα στην ομάδα απο τις Ακαδημίες ακόμα έχω να θυμάμαι πολλές καλές στιγμές, και το σίγουρο είναι πως δεν θα τα ξεχάσω ποτέ.

Υπάρχει κάποια δύσκολη στιγμή που θα ήθελες να διαγράψεις απο την παρουσία σου στην ομάδα της Ξάνθης;

Α.Ρ.: Δεν υπάρχει κάποια που να διέγραφα, ακόμα και οι δύσκολες στιγμές σε μαθαίνουν πράγματα. Άλλωστε όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, και ειδικά κάποια σε δυναμώνουν και κοιτάς έστω και απο μια δυσκολία που θα σου παρουσιαστεί όπως το να μην παίζεις πολύ να αποκομίσεις κάτι.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως σε σχέση με το παρελθόν έχει ανοίξει ο δρόμος για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους, που πιστεύεις οτι οφείλεται αυτό;

Α.Ρ.: Οι συνθήκες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι και  οι καλύτερες και για αυτό πολλά παιδιά ψάχνουν και επιλέγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, κακά τα ψέμματα οι συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές είναι αρκετά καλύτερες και με μεγαλύτερες προοπτικές.

Έχει να κάνει και με το γεγονός πως μια καλή χρονιά στο εξωτερικό σου ανοίγει πιο εύκολα τον δρόμο για την Εθνική, εν αντιθέσει με την Ξάνθη ας πούμε. Και υπάρχει στην άκρη του μυαλού σου ενδεχόμενη κλήση στην Εθνική;

Α.Ρ.: Αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο, όμως πρώτα στοχεύω να καθιερωθώ σε μια ομάδα και να μπορέσω να δείξω τι μπορώ να κάνω, και αν αυτό μπορεί να συμβεί με καλές μου παρουσίες εκτός Ελλάδας γιατί όχι. Όμως όλα στην ώρα τους.

Τόνωσε την σκέψη σου να αγωνιστείς εκτός Ελλάδας η παρουσία σου στην Κύπρο;

Α.Ρ.: Η παρουσία μου στην Κύπρο πραγματικά με βοήθησε πολύ, άλλαξα παραστάσεις είδα πως είναι η αντιμετώπιση σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εκτός Ελλάδας, και ναι ο δανεισμός μου στον Άρη Λεμεσού με βοήθησε να σκεφτώ  ακόμη περισσότερο να δοκιμάσω το επόμενο βήμα στο εξωτερικό.

Αντώνη κακά τα ψέμματα η παρουσία σου στην Κύπρο και η φρεσκάδα που έβγαζες ήταν η ακριβώς αντίθετη με την εικόνα σου στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, γιατί συνέβη αυτό πιστεύεις;

Α.Ρ.: Στο ποδόσφαιρο το παν είναι η ψυχολογία, όταν είσαι και νιώθεις καλά όλα σου βγαίνουν πιο εύκολα ενώ όταν δεν είσαι τόσο καλά, καθώς δεν παίζεις τόσο συχνά δεν νιώθεις τόσο σίγουρος και δεν έχει καλή ψυχολογία πηγαίνουν όλα στραβά. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό θα σου πω αυτό που σου είπα και νωρίτερα ότι νιώθω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, η αλήθεια είναι οτι στην Κύπρο απο την αρχή ένιωσα καλά και πήγαν αρκετά καλά τα πράγματα.

Με ποιον προπονητή είχες την καλύτερη σχέση, η αν θές νιώθεις οτι σε βοήθησε περισσότερο;

Α.Ρ.: Θα ξεκινήσω απο τον προπονητή και θα σου πω πως ο άνθρωπος με τον οποίο είχα την καλύτερη σχέση είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο οποίος ήταν και ο πρώτος μου όταν ανέβηκα στην πρώτη ομάδα και  πραγματικά με έκανε να νιώθω πολύ καλά καθώς μου έδειχνε πως με πίστευε.  Αλλά γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά υπάρχουν πολλοί προπονητές και παράγοντες της ομάδας με τους οποίους είχα και έχω μια εξαιρετική σχέση και σίγουρα θα έχουν πάντα την εκτίμηση μου και δεν θα αλλάξει ποτέ η σχέση που έχουμε.

Τώρα απο την άλλη μεριά, με ποιον νιώθεις ότι  αδικήθηκες;

Α.Ρ.: Κοίτα δεν θα σου πω αν αδικήθηκα αλλά θα σου πω μόνο έναν που δεν είχαμε καλή επικοινωνία, όχι οτι ήταν  κακός ο άνθρωπος, απλά δεν τα είχαμε καλή χημεία σκέψης αλλά μέχρι εκεί.

Υπάρχει κάποιος πρώην συμπαίκτης σου που θα ήθελες να ξαναπαίξεις μαζί του, και με ποιον ταίριαζες καλύτερα σαν παρτενέρ η πασαδόρο; 

Α.Ρ.: Με αυτόν που σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να ήμασταν  πάλι συμπαίκτες είναι σίγουρα ο Δημήτρης Γούτας, με τον οποίο είμαστε πολλά χρόνια φίλοι απο τις Ακαδημίες ακόμη, μαζί στην πρώτη ομάδα και μάλιστα έτσι όπως τα έφερε η τύχη ήμασταν αυτοί που σκοράραμε στα μπαράζ, και σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να ξανασυνεργαστούμε, όπως και τον Στέλιο Νάκα που τον θεωρεί ένα απο τα καλύτερα ταλέντα που αγωνίστηκαν στην ομάδα.  Τώρα για τον παίκτη με τον οποίο είχαμε την καλύτερη χημεία εντός γηπέδου ήταν ο Κάρλος Κάλβο, εξαιρετικός παίκτης, ήταν άλλωστε και αυτός που μου έβγαλε την ασίστ στο μπαράζ.

Υπήρχε κάποιος απο τους αρκετούς, και πολλοί εξ’ αυτών και μεγάλα ονόματα, επιθετικούς που φόρεσαν την φανέλα της ομάδας που να είχαν συμβουλευτικό ρόλο και να σε βοήθησαν;

Α.Ρ.: Έχουν περάσει όντως αρκετά καλοί επιθετικοί, ειδικά όταν ήμουν μικρότερος η αλήθεια είναι  οτι ήταν αρκετοί αυτοί που με βοηθούσαν απο τους πιο έμπειρους επιθετικούς της ομάδας, χαρακτηριστικά θα σου πω κάποια ονόματα όπως οι Μαρκόσφκι, Καπετάνος και Ονουάτσι όταν ήταν παλαιότερα.

Θα ήθελα να διαλέξεις και να μου πεις τις 3 σημαντικότερες στιγμές που κρατάς απο αυτά τα 15χρόνια στον ΑΟΞ.

Α.Ρ.: Η πρώτη είναι αναμφίβολα το μπαράζ και όλα το συναίσθημα που υπήρχε όλη  την περίοδο τότε και  πριν και  μετά το ματς. Η δεύτερη ήταν τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Λίνφιλντ και  την Σταντάρ Λιέγης, ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα.   Και η τρίτη όταν έγινα επαγγελματίας απο την ομάδα, με ένα όνειρο μου να γίνεται πραγματικότητα και εκείνη την περίοδο πετούσα πραγματικά απο την χαρά μου.

Τι σημαίνει για τον Αντώνη Ράνο ο ΑΟΞ, ποια είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται όταν σου λένε για την ομάδα της Ξάνθης ;

Α.Ρ.: Ο ΑΟΞ για μένα είναι η οικογένεια μου, θυμάμαι απο μικρός μια ζωή στο γήπεδο, να παίζω για την ομάδα απο την ημέρα που φτιάχτηκαν οι Ακαδημίες ήμουν εκεί και μέχρι πρόσφατα είχα την τιμή να φοράω την φανέλα της Ξάνθης. Όπως ξέρεις είμαι Πηγαδιώτης και απο μικρός έπαιρνα το ποδήλατο και ερχόμουν να παρακολουθώ τις προπονήσεις της ομάδας και ονειρευόμουν την στιγμή που θα φορέσω την φανέλα της. Η ομάδα θα συνεχίσει να είναι η οικογένεια μου να βλέπω να υποστηρίζω την ομάδα, άλλωστε φεύγω σαν φίλος και ελπίζω η ομάδα να πηγαίνει καλά.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που προωθούνται στην πρώτη ομάδα απο την Ακαδημία;

 

Α.Ρ.: Η συμβουλή μου για αυτά τα παιδιά είναι να είναι έτοιμα και να δώσουν τα πάντα όταν  τους δοθεί η ευκαιρία στην μεγάλη ομάδα. Να μην επηρεάζονται και  πάντα να κάνουν επιλογές που θα νιώθουν καλά για αυτές.

Ποιος είναι ο επίλογος μετά απο 15 χρόνια στην ομάδα της Ξάνθης, για ένα παιδί που έχει ζήσει σχεδόν τα πάντα με αυτή την ομάδα;

Α.Ρ.: Η αλήθεια είναι οτι έχω ζήσει πολλά με αυτή την ομάδα,  απο τελικό Κυπέλλου και Ευρώπη σε μάχες για την παραμονή και το μπαράζ παραμονής. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα όσα έζησα και πάντα θα είμαι ευγνώμων στην ομάδα για την μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε, όμως πλέον κοιτώ μπροστά και νιώθω έτοιμος για το επόμενο βήμα

 

 

 

 

 

 

 

Share it