Search

Θετική η ανταπόκριση των Ξανθιωτών στην ημερίδα που πραγματοποίησαν Π.&Α. Πυροσβεστών και ΕΠΣ Ξάνθης με θέμα “Η συμβολή του εθελοντισμού στη μεταμόσχευση μυελού των οστών”

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία-εκδήλωση που  συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Νομού Ξάνθης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης  με θέμα “Η συμβολή του εθελοντισμού στη μεταμόσχευση μυελού των οστών”,  στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Γεώργιος Ξανθοπουλίδης ο οποίος έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση και προσέγγιση από όλες τις πλευρές για τον εθελοντισμό και τη δωρεά μυελού των οστών.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη.

Το παρών έδωσε και αρκετός κόσμος από τον χώρο του αθλητισμού, της υγείας , των Σωμάτων Ασφαλείας άλλα και απλοί πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν. Στο τέλος της εκδήλωσης αρκετοί παρευρισκόμενοι έδωσαν δείγμα στοματικού επιχρίσματος και έγιναν δότες μυελού των οστών. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο.

Share it