Search

Γιώργος Αραμπατζής: «Ο νικητής του ντέρμπι θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα»

Στο SportsAddict μίλησε αποκλειστικά, δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι του Ορέστη Ορεστιάδας με την ΑΕ Διδυμοχτείχου στην έδρα της δεύτερης, ο προπονητής της ομάδας της Ορεστιάδας Γιώργος Αραμπατζής.

Ο κ. Αραμπατζής στην ερώτηση τι πρέπει να προσέξουν περισσότερο στο ντέρμπι οι παίκτες του απάντησε ότι αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι ο εαυτός τους. Τόνισε πως θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένει και να μην τους αποσπάσει τίποτα την προσοχή τους και την συγκέντρωση τους.

Για την ΑΕΔ είπε πως είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει φέτος αυτό, αλλά έχει και αυτή όπως όλες τα μειονεκτήματα της τα οποία θα πρέπει και να εκμεταλλευτούν οι δικοί του ποδοσφαιριστές.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας είπε στις παρακάτω γραμμές…

S.A.: Λίγες ώρες έχουν απομείνει για το ντέρμπι με την ΑΕΔ. Πώς προετοιμάζεστε σε αυτές τις τελευταίες προπονήσεις, που δίνεις βάση;

Γ.Α.: Η μεγαλύτερη βαρύτητα πριν από έναν τέτοιο αγώνα δίνεται στον ψυχολογικό τομέα. Να προετοιμάσουμε τους παίκτες ψυχικά και νοητικά για ένα τέτοιο ντέρμπι. Να διαχειριστούν την πίεση, τις ανάγκες και την κρισιμότητα του αγώνα. Γιατί αν δεν είναι προετοιμασμένοι σ’αυτο τον τομέα, η κάθε τακτική που θα ακολουθήσεις πάει περίπατο από την στιγμή που το μυαλό δεν θα είναι καθαρό.

S.A.: Πιστεύεις ότι μπορεί να κρίνει κατά ένα μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή αυτό το ντέρμπι;

Γ.Α.: Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αρκετοί αγώνες στη συνέχεια, ο πιθανός νικητής του αγώνα θα αποκτήσει πλεονέκτημα για τον τίτλο. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θα αποκτήσει βαθμόλογικό και πρωτίστως ψυχολογικό πλεονέκτημα.

S.A.: Πώς περιμένεις την ΑΕΔ την Κυριακή από αυτά που έχεις δει μέχρι στιγμής φέτος;

Γ.Α.: Την ΑΕΔ την περιμένω πολύ δυνατή όπως σε όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει φέτος στην έδρα της. Σίγουρα θα έχει και αυτή πίεση για το αποτέλεσμα όμως ξέρω πως έχει εμπειρία να το διαχειριστεί αυτό. Θα μπει δυνατά από την αρχή με βοήθεια και από τον κόσμο που σίγουρα θα γεμίσει το γήπεδο. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα δυνατά σημεία ως ομάδα που είναι η ατομική ποιότητα της μεσοεπιθετικης της γραμμής. Έχει παίκτες που αν τους δώσεις χώρους μπορούν να σου κάνουν ζημιά ανά πάσα στιγμη. Νομίζω πως η μεγαλύτερη πίεση βρίσκεται στον αντιπαλο σ’αυτό το ματς.

S.A.: Που θα κριθεί το ματς;

Γ.Α.: Με δεδομένη την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και λόγω της βροχής, το ματς θα κριθεί στη δύναμη, στις προσωπικές μονομαχίες και στις στημένες φάσεις που εκ των πράγματων θα εχει ο αγωνας. Η ποιότητα των δύο ομάδων, δεν νομίζω ότι θα βοηθηθεί πολύ σ’αυτόν τον αγώνα και είναι κρίμα αυτό γιατί μπορούν να παιξουν καλό ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες. Να δούνε και καλό ποδόσφαιρο όσοι έρθουν γιατί αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο μας.

S.A.: Τι πρέπει να προσέξει η ομάδα σου;

Γ.Α.: Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι μόνο ο εαυτός μας! Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην μας παρασύρει τίποτα που μπορεί να μας βγάλει από τον στόχο. Ο αντίπαλος είναι δυνατός με πολλά πλεονεκτήματα, αυτό το ξέρουμε. Όμως από εμάς εξαρτάται να αντιμετωπίσουμε σωστά τα πλεονέκτημα τους και να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματα τους. Ότι δεν κάναμε δηλαδή στο ματς του πρώτου γύρου όπου περισσότερο το χάσαμε με την αγωνιστική συμπεριφορά μας παρά το κέρδισε ο αντίπαλος.

S.A.: Ο Γιαννόπουλος είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 17 γκολ. Είναι ένας παίκτης που πρέπει οι αμυντικοί σου να επιστήσουν την προσοχή τους;

Γ.Α.: Δεν είναι μόνο ο Γιαννόπουλος που χρειάζεται προσοχή. Το είπα και πριν ότι είναι μια ομάδα με μεγάλη για την κατηγορία ποιότητα μεσοεπιθετικά. Ο Γιαννόπουλος έχει δείξει εδώ και τόσα χρόνια το πόσο δεινός σκόρερ είναι και αν του δωσουμε ευκαιριες, δεν θα μας τις συγχωρέσει.

S.A.: Ποια θεωρείς ότι είναι τα “όπλα” του Ορέστη;

Γ.Α.: Το όπλο μας πάντα ήταν η ομαδικότητα σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιου. Αυτή η ομαδικότητα μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Και όσοι έχουν ζήσει την ομάδα από την στιγμή που ξεκίνησε να δημιουργείται (αγωνιστικά) πέρυσι το καλοκαιρι, καταλαβαίνουν τι εννοω και πόσο σημαντικό είναι αυτό. Αυτό το πράγμα μας βοηθάει στα καλά, αυτό και στα άσχημα. Και συνεχώς έχουμε κίνητρο να αποδεικνύουμε, στην συνεχή ακόμη αμφισβήτηση, ότι τελικά είμαστε καλή ομάδα και δεν βρισκόμαστε τυχαία στην κορυφή.

 

Share it