Search

Photos:35 κλικ απο την ισοφάριση των Εφήβων της Ασπίδας Ξάνθης κόντρα στον ΓΑΣ Κομοτηνή

Σε τρίτο ματς θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στο ζευγάρι του ΓΑΣ Κομοτηνή με την Ασπίδα Ξάνθης, μετά την εντός έδρας νίκη ητς Ασπίδας με 49-45 που έκανε το 1-1 στην σειρά αγώνων.

Το παιχνίδι παρότι δεν ξεκίνησε καλά για καμία απο τις δύο ομάδες, με πολύ χαμηλό σκορ, 4-5 έληξε το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά σταδιακά όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόταν η εικόνα με τις δύο ομάδες να βελτιώνουν τα ποσοστά ευστοχίας τους και τις επιθετικές τους επιλογές. Η ομάδα της Ασπίδας πήρε το ελαφρύ προβάδισμα του +6(23-17) με το τέλος του ημιχρόνου, και του +10(41-31) με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου δείχνοντας πως θα φτάσει στη νίκη με καλή διαχείριση στο φινάλε.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Κομοτηνής αντέδρασε κατέβασε αρκετά την διαφορά και μπήκε ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα όμως οι καλές επιλογές στην άμυνα και οι εύστοχες βολές του Ντεμάι κράτησαν την Ασπίδα μπροστά στο σκορ και την οδήγησαν στο τελικό 49-45 και στην ισοφάριση της σειράς.

Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Κομοτηνή, ενώ το Σάββατο θα βγει και ο αντίπαλος τους με το ζευγάρι Ελευθερούπολη – Πανσερραϊκός να πηγαίνει επίσης σε τρίτο ματς. Στα αρνητικά του αγώνα ο τραυματισμός του παίκτη της Ασπίδας Αντώνη Πατσή, που σε μια φάση δέχτηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, χωρίς πρόθεση απο τον αντίπαλο του, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο νεαρός αθλητής της Ασπίδας υπέστη κάταγμα στην μύτη και δεν θα αγωνιστεί στο τρίτο ματς.

Διαιτητές: Κολοκυθάς, Ορφανίδης

Δεκάλεπτα: 04-05, 23-17, 41-31, 49-45

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Τσέκης 2, Χαραλαμπίδης 7(1), Αρβανιτάκης, Κυβρακίδης 2, Γαβριηλίδης, Μαντζουράνης 3, Ντεμάι 18, Σμυρλόγλου 3(1), Πατσής 3, Παυλάκης, Τσουράπας 1, Παπαδόπουλος 10(2)

Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Ν. Λεμονίδης): Θεοδωρόπουλος , Σαββίδης 8, Γκουτσίδης 4 (1), Καρκατσέλης 5, Λαρίσης 1, Λουλούδης, Καζόγλου 18, Αθανασίου 6, Νέμιτσας, Ναντσόπουλος 3 (1), Ναλμπάντης Αρ., Μαχαίρας.

Share it