Search

Αποχώρησε οριστικά η ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου! Πάμε σε πρωτάθλημα… φαρσοκωμωδία

Είχε που είχε πολλά προβλήματα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα πολύ σημαντικό που φέρνει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διεξαγωγής της. Ο λόγος φυσικά για την αποχώρηση  της ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου απο το πρωτάθλημα πράγματα που σημαίνει πως πλέον δεν θα πέσει καμία ομάδα απο τον 1ο όμιλο.

Η ομάδα των Γρεβενών δεν κατάφερε να αντέξει τις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας που σε συνδυασμό με την κακή πορεία της ομάδας έφερε την δύσκολη απόφαση για τους ιθύνοντες του συλλόγου  της απόσυρσης του συλλόγου απο την κατηγορία

Αυτή η εξέλιξη σαφέστατα επηρεάζει όλη την κατηγορία καθώς θυμίζουμε στον 1ο όμιλο που μετέχουν Ορφέας Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών πριν ξεκινήσει η σαιζόν αποχώρησε και ο Εθνικός Αγιονερίου και έτσι πλέον μετά την αποχώρηση και του Βατόλακκου δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα απο τον όμιλο.

Πράγμα που σημαίνει πως το πρωτάθλημα απο εδώ και πέρα θα παρουσιάζει ενδιαφέρον μοναχά για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την πρώτη θέση, και την κόντρα των τριών διεκδικητών Δόξα Δράμας, Απόλλων Καλαμαριάς και ΑΠΕ Λαγκαδά. Έτσι πάμε σε ένα πρωτάθλημα με φιλικά παιχνίδια ενώ κανείς δεν σκέφτεται πως θα τα βγάλουν πέρα οι ομάδες και οι παράγοντες τους που σε ένα πρωτάθλημα χωρίς κανένα κίνητρο θα βάζουν συνεχώς το χέρι βαθιά στην τσέπη για μετακινήσει, διαιτησίες η και σε μερικές περιπτώσεις πληρωμές ποδοσφαιριστών.

Επίσης αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της αποχώρησης της ΑΕΠ είναι και η απόφαση της ΕΠΟ που γνωστοποίησε με δελτίο τύπου ότι το αίτημα της ΑΕΠ για θέσπιση ειδικής μεταγραφικής περιόδου δεν εγκρίθηκε, ωστόσο μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, οι ποδοσφαιριστές του σωματείου των Γρεβενών θα έχουν την ευκαιρία να αποδεσμευθούν προσωρινά για να αγωνιστούν σε κάποιο άλλο σωματείο. Προφανώς, αυτή η απόφαση πάρθηκε για να μην χαθεί άλλος χρόνος από το ενδεχόμενο της μετακίνησής τους, αφού θα πρέπει να περάσουν τρεις αγωνιστικές ημέρες, επομένως τρεις εβδομάδες, για να οριστικοποιηθεί επισήμως από πλευράς Πειθαρχικής Επιτροπής η αποβολή της ΑΕ Ποντίων από το πρωτάθλημα. Παράλληλα, όμως, με την ολοκλήρωση της σεζόν οι ποδοσφαιριστές που θα έχουν αποδεσμευτεί, θα ανήκουν πάλι στο δυναμικό της ΑΕ Ποντίων, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της απόφασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναφέρει: «Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της ΑΕ Ποντίων, η οποία παραιτήθηκε της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, για ειδική μετεγγραφική περίοδο 30 ημερών για τους ποδοσφαιριστές του εν λόγω σωματείου. Ωστόσο, μετά τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας και σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, Παράρτημα Β΄ για τους Ερασιτέχνες, (Εξαιρετικές Περιπτώσεις Αποδέσμευσης) οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του σωματείου ΑΕ Ποντίων μπορούν να αποδεσμευτούν προσωρινά και να αγωνιστούν σε άλλα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017».

Share it