Search

Προφυλακιστέος ο 15χρονος για την φρικτή δολοφονία του 6χρονου στην Κομοτηνή

Πολύωρη η διαδικασία στον ανακριτή – Στο κατάστημα κράτησης ανηλίκων Κορίνθου θα οδηγηθεί ο κατηγορούμενος

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο 15χρονος φερόμενος ο δράστης για την υπόθεση του βιασμού και της ανθρωποκτονίας του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ

Η διαδικασία ήταν πολύωρη, καθώς μέχρι λίγο πριν τις 16.00 ο 15χρονος εξεταζόταν ενώπιον του ανακριτή με τη βοήθεια διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας, ο οποίος μετέβη για αυτό το λόγο στην Κομοτηνή από την Αθήνα.

Έξω από τα δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής μάλιστα είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και περίοικοι  του συνοικισμοί «Αλαν Κουγιού», όπου διέμενε ο άτυχος 6χρονος.

Τελικά ο 15χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, και θα οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου

Διατάχθηκε διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχίατρο

Ο Δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Δημήτρης Μήλιογλου τόνισε πως μετά την απολογία του κατηγορουμένου αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση εντός σωφρονιστικού καταστήματος ανηλίκων, στο μοναδικό κατάστημα στην Κόρινθο.

Σημείωσε δε πως η δίκη θα οριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί πρόκειται για μία υπόθεση με πολύ μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, ενώ ανέφερε πως ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του και τον φόνο εκ προθέσεως και τον βιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου

Γρήγορη δίκη θέλουν οι γονείς

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος των γονιών του 6χρονου κ. Νότης Χαραλαμπίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σημείωσε ότι παρόλη τη λύπη τους, η πλευρά των γονέων είναι ικανοποιημένη από την απόφαση.

Παρόλα αυτά αυτό που προέχει, και για αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρμόδια εισαγγελέα, είναι ο προσδιορισμός της δίκης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και σε κάθε περίπτωση εντός του επόμενου εξαμήνου, διότι ως γνωστόν οι ανήλικοι δεν μπορούν να κρατηθούν προσωρινά πέρα από 6 μήνες, υπό προϋποθέσεις μέχρι 9, για αυτό και εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχει γίνει και η δίκη.

Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, η Εισαγγελέας κ. Μελισσάρη ενδεχομένως να ασκήσει ποινική δίωξη στους γονείς του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου για το γεγονός, όπως σημείωσε “ότι δεν είχαν κανέναν έλεγχο πάνω στον 15χρονο”.

Πηγή:Paratiritis-news.gr

Share it