Search

“Ονειρική” Ξάνθη στο πρώτο μέρος και εντός έδρας νίκη μετά απο 9,5 μήνες! Έπιασε πεντάδα ο ΑΟξ!!!

Επιτέλους νίκη στο σπίτι της για την Ξάνθη, που μετά τις 21 Φεβρουαρίου του 2016 και τη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού κατάφερε πετυχαίνοντας την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης να σκαρφαλώσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας για πρώτη φορά φέτος.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποιώντας “ονειρική” εμφάνιση στο πρώτο μέρος κατάφεραν με τέρματα των Βασιλακάκη, Γιουνές και Λάζιτς  να πάνε στα αποδυτήρια με 3-0, ανησύχησαν στο δεύτερο μετά το γκολ του Ιωαννίδη όμως κατάφεραν να διατηρήσουν την σπουδαία νίκη.

Η ομάδα της Ξάνθης άνοιξε το σκορ με γκολ απο τα… αποδυτήρια, καθώς στο πρώτο λεπτό του αγώνα μετά απο κόρνερ του Τριάδη ο Βασιλακάκης πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο εντός έδρας γκολ για τον ΑΟΞ. Στο 14′ οι Ξανθιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Γιουνές, ο οποίος έπιασε το σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Χαμντανί και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 2-0. Ενώ στο 31′ ο Τριάδης έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ξανθιώτη αμυντικό του Αστέρα Μανώλη Μπέρτο και κατέληξε στον Λάζιτς, ο οποίος μ’ ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντοναρούμα για το 3-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου “ζεσταίνοντας” παρά το κρύο τον κόσμο της ομάδας της Ξάνθης που βρέθηκε στο ΑΟΞ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 52′ με σουτ του Ιωαννίδη, ενώ προσπάθησαν να πιέσουν στην συνέχεια βρίσκοντας όμως απέναντι τους μια μαεστρικά στημένη αμυντικά Ξάνθης, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μάλιστα να χάνουν μεγάλη φάση στο 70′ με τον Ντοναρούμα να αποκρούει με υπερένταση την προβολή του Λισγάρα ενώ ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη στην κόντρα αντεπίθεση. Μάλιστα στην Ξάνθη ανήκει και η φάση του αγώνα όταν στο 82′ ο Γιουνές έκανε το γύρισμα με τον Ντοναρουμα να σταματά απο κοντά τον Βασιλακάκη, με το 3-1 να μένει μέχρι το φινάλε με τους παίκτες

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους Ιωάννη Σίπκα (Πέλλας) και Κυριάκο Μερκενίδη(Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας(63′ λ.τρ. Χατζητερζόγλου), Γουάλας, Βασιλακάκης(87′ Ορφανίδης Π.), Ντε Λούκας, Λάζιτς, Λουσέρο, Τριάδης(75′ Νιέτο), Γιουνές.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Φερνάντες(46′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Ίγκορ(69′ Κότσιρας), Μάσα(63′ Τσάβες), Ιωάννίδης.

Share it