Search

«Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Badminton U19, αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση! Θέλουμε παρόμοιες διοργανώσεις στην πόλη!»

Η αντιπτέριση ή αλλιώς badminton είναι ένα άθλημα που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα, καθώς δημιουργούνται ανά την επικράτεια νέα σωματεία από ανθρώπους που αγαπάνε το συγκεκριμένο άθλημα.

Ενα απ’ αυτά, είναι και το τμήμα του Εθνικού, που μπορεί να μετρά λίγα χρόνια .. ζωής, αλλά οι ιθύνοντες κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Πρώτα ήταν πέρσι, το Πανελλήνιο Open που έλαβε χώρα στο «Κλειώ Φωλέα», διοργάνωση πετυχημένη που άφησε ευχαριστημένους, πέραν των αρκετών θεατών, τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και τις αποστολές των ομάδων.

Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, σε συνδυασμό με το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων του τμήματος Badminton του Εθνικού και της εφόρου κ. Κοϊνάκη, φέρνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου, μια ακόμα σημαντική διοργάνωση, μεγαλύτερη απ’ την προηγούμενη. To Βαλκανικό Πρωτάθλημα U19, που θα πραγματοποιηθεί απ΄την Πέμπτη 27 ως το Σάββατο 29 Οκτώβρη στο «Μ. Παρασκευόπουλος».

Φυσικά δεν είναι μόνο οι προσπάθειες των ανθρώπων του Εθνικού, καθώς δίχως την συνδρομή της Ομοσπονδίας αλλά και του Δήμου Αλεξανδρούπολης δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Για τον λόγο αυτό, μιλήσαμε με τον Γιάννη Βαταμίδη, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού.

S.A.: Την επόμενη βδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, πρόκειται να γίνει μια σημαντική διοργάνωση, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα αντιπτέρισης. Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει το αθλητικό επικεντρό εκείνων των ημερών για τον νομό αλλά και για την Θράκη.

Γ.Β.:Υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο τουρνουά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι επαγγελματίες, παίχτες δηλαδή πολύ υψηλού επιπέδου σ’  αυτές τις ηλικίες και μεγάλα ονόματα σε διεθνές επίπεδο.

Αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση, η οποία θα ‘ρθει στην Αλεξανδρούπολη και για την οποία δουλεύουμε καθημερινά με τους ανθρώπους του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ως Δήμος έχουμε φροντίσει να τους παράσχουμε όλες εκείνες τις ανέσεις και τις υποδομές ώστε να έχει επιτυχία το τουρνουά.

Αναμένουμε στην Αλεξανδρούπολη για εκείνο το διάστημα, περίπου 60 αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους, ανθρώπους απ’ την Ομοσπονδία και πολύ σημαντικούς ακόμα ανθρώπους.

S.A: Ουσιαστικά θα δώσει το παρόν, η αφρόκρεμα του αθλήματος γι αυτές τις ηλικίες.

Γ.Β. : Σαν Δήμος εμείς φροντίσαμε να παρέχουμε ότι μας ζήτησαν οι άνθρωποι που διοργανώνουν το τουρνουά, ώστε να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Νομίζω  ότι ανταπεξήλθαμε με επιτυχία σε ότι μας έχει ζητηθεί.

S.A.: Πέραν της σημαντικότητας της διοργάνωσης,  μιλάμε και για ένα άθλημα όχι τόσο διαδεδομένο, το οποίο  θα έχει την ευκαιρία να το γνωρίσει το κοινό της Αλεξ/πολης, αλλά και των ευρύτερων περιοχών. Διοργάνωση που έχω την εντύπωση θα τονώσει την τοπική οικονομία στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Γ.Β.: Στοχεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι στόχοι μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση τέτοιων εκδηλώσεων. Σιγά – σιγά θέλουμε να φέρουμε και ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ναυαρχίδα σ’  αυτήν την προσπάθειά μας θα είναι το κολυμβητήριο μας, που με την έλευση των νέων ηλεκτρονικών οργάνων, Ολυμπιακών προδιαγραφών,  κολυμβητήριο θ’ ανέβει σε άλλο επίπεδο και θα μπορούμε να μιλάμε πλέον, για μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου. Το κολυμβητήριο θα προσελκύει αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς ακόμα και για να κάνουν προπονήσεις. Όλο αυτό φυσικά θα είναι, μια προώθηση της πόλης μας και των εγκαταστάσεων μας.

Σ.Α. Δηλαδή στο εγγύς μέλλον θα δούμε παρόμοιες ή και ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις;

Γ.Β. Πιστεύω πως όσον αφορά τον υγρό στίβο,  θα δούμε αρκετά μεγάλα πράγματα εδώ στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό είναι το δεδομένο με την προμήθεια των συγκεκριμένων οργάνων, των ηλεκτρονικών πινάκων. Από ‘κει και πέρα για να μη ξεφεύγουμε απ’ την αρχική μας κουβέντα, εμείς πάντα προσπαθούμε, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε ως Δήμος, να βοηθάμε τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που θέλουν να φέρουν διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη. Παράσχουμε όποια βοήθεια μπορούμε ώστε να έρχονται τέτοιες διοργανώσεις, όπως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα αντιπτέρισης στην Αλεξανδρούπολη.

Πέραν των άλλων, θα είναι  και μία ένεση για την τοπική αγορά.

S.A.: Πριν το σημείο όπου θα κληθεί να συνδράμει ο Δήμος, θα πρέπει να έχουν γίνει όμως οι κατάλληλες ενέργειες απ’ τα ίδια τα σωματεία για να ρθουν μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη. Κι ο Εθνικός όπως το επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά, με το τμήμα αντιπτέρισης, είναι ένα τέτοιο σωματείο.

Γ.Β.: Είναι ο Εθνικός είναι και άλλοΙ σύλλογοι που στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Την εορταστική περίοδο των χριστουγέννων μην ξεχνάτε πως θα έχουμε το διεθνές τουρνουά χειροσφαίρισης, το Κυκλωπάκι, που φέτος αναμένεται να σπάσει ρεκόρ συμμετοχών από ξένες χώρες.

Στις αρχές του έτους είχαμε κάνει και μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση Μπάντμιντον στο «Κλειώ Φωλέα» που και αυτό είχε πολύ μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή πολλών αθλητών αλλά και θεατών. Το τουρνουά είχε μεγάλη επιτυχία, με συνέπεια οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης να προσέξουν πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο άθλημα στην πόλη μας, απ’ τον Εθνικό. Οι άνθρωποι του σωματείου δουλεύουν εντατικά και πάντα με τη δική μας στήριξη. Νομίζω πως άρχισε να φέρνει αποτελέσματα αυτή η δουλειά και οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας εμπιστεύτηκαν τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης την μεγάλη αυτή διοργάνωση.

S.A.: Βλέπουμε πως αρχίζουν να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαια για να μην εξωραΐζουμε καταστάσεις, έχουν πολλές βελτιώσεις να γίνουν ακόμη σε θέμα υποδομών.  Βλέπουμε όμως, να γίνονται κινήσεις όπως οι νέες μπασκέτες και τα τα τέρματα χάντμπολ πλέον, που θα βοηθήσουν στο μέλλον ίσως να ρθουν και άλλες διοργανώσεις.

Γ.Β:  Δεν είναι μόνο αυτά. Το επόμενο διάστημα θα συμβούν και άλλα πράγματα. Προσπαθούμε βήλη-βήμα. Οι οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, δεν μπορούμε με μιας να τα φτιάξουμε όλα. Κάνουμε καθημερινά προσπάθειες και αγώνα ως δημοτική αρχή, με την αμέριστη του Δημάρχου μας και τα καταφέρνουμε. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα θα δούμε και άλλα πράγματα. Σήμερα ανέβηκε στον “αέρα” η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του ταρτάν στο Φώτης Κοσμάς. Στην βράβευση των εθελοντών για το Run Greece, ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους της Ομοσπονδίας του στίβου, που μας υποσχέθηκαν πως προς τα τέλη του Νοέμβρη, αν όχι αυτού του μήνα, θα έχουμε κάποια νέα, όσον αφορά την διεκδίκηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου σε μικρές ηλικίες. Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας εφόσον εξασφαλιστεί η ανάθεση της διοργάνωσης, έχει να έρθει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αλεξ/πολη απ’ την δεκαετία του 50, όσον αφορά τον στίτιβο. Ήδη κάναμε κάποιες επεμβάσεις που μας είχαν ζητηθεί και το ταρτάν είναι σε καλό δρόμο. Οι εγκαταστάσεις οκ, κάποιες είναι πεπαλαιωμένες, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να τις διατειρήσουμε σ’  ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Σ.Α.Μια τοποθέτηση τελευταία, ως κατακλείδα. Πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση για την πόλη, την οικονομία της;

Γ.Β.: Καταρχήν όσον αφορά το κομμάτι του αθλητισμού, είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της οικονομίας της πόλης μας. Στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατιίβοηθάει να έχουμε πιο ενεργούς και πιο υγιείς πολίτες. Απ’ την άλλη όσον αφορά το οικονομικό, σαφώς θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη. Όλοι αυτοί θα ‘ρθουν, θα δουν πως η Αλεξανδρούπολη είναι μια πανέμορφη πόλη και θα κοινοποιήσουν στους φίλους , τους οικείους τους, τι ειδαν στην Αλεξανδρούπολη. Φιλοδοξούμε να αυξάνουμε το ρεύμα που σιγά – σιγα αρχίζει να διαμορφώνεται και έχει να κανει με την αύξηση της  επισκεψιμότητας στην Αλεξ/πολη. Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη στον χωρο της εστίαδσης, στα εμπορικά καταστήματα κ.ο.κ..

 

 

Share it