Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

«Τορπίλη» ο Ντούμας με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ και στο βάθος… Ολυμπιακοί Αγώνες!

Το καλύτερο…ήταν στο τέλος της πρώτης ημέρας στο Acropolis Swim Open 2024.

Ο Ευάγγελος – Εφραίμ Ντούμας από την Αλεξανδρούπολη, αθλητής του ΟΦΘΑ που κολυμπάει με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, έκανε μια φανταστική κούρσα στα 100μ πρόσθιο. Τερμάτισε (δεύτερος) σε χρόνο 1:00.66 και κατέρριψε όχι ένα, όχι δυο αλλά τρία πανελλήνια ρεκόρ. Ειδικότερα παίδων (ο ίδιος στις 20/4 είχε σημειώσει 1:01.88), εφήβων (το είχε ο Γιάννης Καρπουζλής με 1:01.11 από τις 8/12/2009) και Νέων Ανδρών (του Καρπουζλή).

Κάπως έτσι ο Ντούμας, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να βρεθεί ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Μετά την καταπληκτική εμφάνιση του ο 16χρονος Ντούμας που στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ήταν πραγματικά μια φανταστική κούρσα, Πίστευα στον εαυτό μου και στις ικανότητες μου, η αλήθεια είναι πως δεν είχα φανταστεί πως θα σημείωνα μια τέτοια επίδοση. Ένιωσα όμως πολύ ωραία μέσα στο νερό, υπήρχε ανταγωνισμός, είχα δίπλα μου πολύ σπουδαίους αθλητές, και ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τί έχει γίνει».

Πρόσθεσε ο καταπληκτικός Ντούμας: «Έχω δουλέψει πολύ για να επιτευχθεί αυτός ο χρόνος. Έχω αφιερώσει πάρα πολλές ώρες στο κολυμβητήριο με τους προπονητές μου, αναλύοντας τις κούρσες και τα λάθη μου. Και όλα αυτά βγαίνουν». Και με τρομερή αυτοπεποίθηση και χαμογελώντας: «Ασφαλώς και μπορώ να κάνω καλύτερο χρόνο. Είμαστε ακόμα στον Απρίλιο. Και όπως ήρθαν τα πράγματα, κοιτάζω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Νικητής ήταν ο Τούρκος Ομέρ Ογκρετίρ με ρεκόρ αγώνων, 59.70.

Στις γυναίκες, επικράτησε η Ισπανίδα Τζέσικα Μοντέρο Βαλ με 1:07.30 και ακολούθησαν δυο πρωταθλήτριές μας, η Χαρά Αγγελάκη (ΑΟ Ωκεανός) με 1:08.70 και η Ελένη Κοντογεώργου (ΟΣΦΠ) με 1:09.71.

Share it