Search

Στα “μαχαίρια” ξανά Διαιτητές ΕΠΣ Θράκης και Πόντος Θρυλορίου- Έκτακτο ΔΣ στον Πόντο μετά την απόφαση αποχής των διαιτητών!

Στην απόφαση να απέχουν από τα παιχνίδια στα οποία αγωνίζεται ο Πόντος Θρυλορίου πήραν οι Διαιτητές της ΕΠΣ Θράκης μετά την ανακοίνωση της συγκεκριμένης ομάδας που άφησε αιχμές για την ηθική μέλους των διαιτητών της Ένωσης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ανάλογες αποφάσεις των διαιτητών της Ένωσης σε αγώνες της ομάδας του Πόντου. Από την πλευρά της ομάδας του Θρυλορίου σε Έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο και μεταξύ άλλων τίθονται στο τραπέζι η παραίτηση του Προέδρου της, Μιχάλη Κακουλίδη αλλά και άλλες αποφάσεις “αντεπίθεσης”!

Η ανακοίνωση που αποτέλεσε την αφορμή για την απόφαση αποχής των διαιτητών ανέφερε:

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Διαιτητών της ΕΠΣ Θράκης αλλά και του Συνδέσμου Διαιτητών:

“Στην εκπαιδευτική συγκέντρωση των διαιτητών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/2/2024 αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του σώματος των διαιτητών, προφορικώς και γραπτώς, να δηλώσουμε κώλυμα συμμετοχής μας σε αγώνες της ομάδας ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον συνάδελφο διαιτητή, διότι σύμφωνα με τις πρόσφατες αναρτήσεις που έγιναν εις βάρος του, προσβάλλουν και θίγουν το ήθος την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του συνάδερφου διαιτητή μας.

Να τονίσουμε ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε συμβεί με το ίδιο σωματείο και παράγοντα, σε προγενέστερη αγωνιστική περίοδο σε άλλον διαιτητή μας.
Το σώμα των διαιτητών θα τηρήσει την ίδια στάση σε μελλοντικά παρόμοια γεγονότα από οποιοδήποτε σωματείο ή παράγοντα ομάδας και αν προέλθουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις που θίγουν προσωπικότητες και δεν είναι σε αθλητικά πλαίσια. « Το ποδόσφαιρο παίζετε εντός των αγωνιστικών γραμμών. Παιχνίδια δηλώσεων και εντυπώσεων στην πλάτη των διαιτητών δεν θα το επιτρέψουμε καθώς δεν συμβαδίζει με την αθλητική παιδεία που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο.»
ΣΩΜΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Μετά από την απόφαση αυτή των διαιτητών η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ από την επόμενη αγωνιστική αδυνατεί να ορίσει διαιτητές της δύναμής της στα ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ έδρας παιχνίδια του σωματείου ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ”

Σε αυτές τις ανακοινώσεις η ομάδα του Πόντου Θρυλορίου απάντησε με τρία δελτία τύπου!!!. Αναλυτικά:

“Εδώ και 3 χρόνια έχουμε δηλώσει ότι η ομάδα μας έχει μία δομή λειτουργίας και έχει γίνει πόλος έλξης γηγενών ποδοσφαιριστών καθώς προάγει το ευ αγωνίζεστε και με πολλές κοινωνικές δράσεις έχει δείξει ότι συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία.

Βγάλαμε μία ανακοίνωση προχθές γιά την διαιτησία του Κυρίου Μπαλαφα στον αγώνα Δόξα Γρατινής-Πόντος Θρυλορίου, μία διαιτησία που με τις αποφάσεις της στο 2ο ημίχρονο αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Στον προηγούμενο αγώνα ως γηπεδούχοι χάσαμε στο 88 από την Δόξα Σιδηροχωριου και βγάλαμε ανακοίνωση δίνοντας συγχαρητήρια στην διαιτησία, δείχνοντας έτσι ότι δεν ψάχνουμε εξιλαστήρια γεγονότα και αφορμές να δικαιολογήσουμε αποτέλεσμα κακό η καλό για εμάς.

Η απόφαση αυτή η ομόφωνη των διαιτητών ουσιαστικά προσπαθεί να επιβάλλει στις ομάδες καθεστώς σοβιετικού κλίματος και να φοβόμαστε να μιλήσουμε ή να κρίνουμε διαιτησία και διαιτητές.

Ευελπιστούμε σε παρέμβαση της διοίκησης της ΕΠΣ Θράκης καθώς δηλώνουμε ότι εάν και εφόσον ισχύσει η απόφαση αυτή θα προσφυγουμε στα πολιτικά δικαστήρια .Ο σεβασμός κερδίζεται στούς αγωνιστικούς χώρους και όχι με εκβιασμούς.

Αν ενοχλεί το γεγονός ότι ανεβάζουμε τις φάσεις με τα τραγικά λάθη εις βάρος μας ,τι να κάνουμε;; Να μην κάνετε εσκεμμένα λάθη να μην μπορούμε να ανεβάζουμε φάσεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και το πληρώνουμε από την τσέπη μας και μάλιστα ακριβά.”

“Επειδή η ανακοίνωση-ομόφωνη απόφαση αναφέρει και περιστατικό που έγινε πέρσι μήπως ενθυμούνται οι διαιτητές για πιό περιστατικό και για ποιόν διαιτητή έγινε, και είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει συγνώμη ο διαιτητής αλλά και η επιτροπή διαιτησίας που ξαναπήρε απόφαση να μην ορίζει διαιτητές στα παιχνίδια της ομάδος μας;;Αλήθεια τώρα θέλετε να αναφέρουμε ονόματα και αιτιολογία της καταγγελίας μας;;Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μάθει ο κόσμος τι έγινε και γιατί πήρατε άρον άρον την απόφασή σας πίσω;;”

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον πόλεμο που κήρυξε το σώμα; των διαιτητών κατά της ομάδος μας ανακοινώνουμε Έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αύριο στις 8 το βράδυ.Θέματα συζήτησης:1)Αποδοχή η όχι Παραίτησης προέδρου Κακουλίδη Μιχάλη και προσφυγή σε έκτακτες εκλογές. 2)Επιστολή προς την ΕΠΣ Θράκης με το λευκό φύλλο αγώνα και την λευκή έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Αλεξίου Τάσου. 3)Όλο το βίντεο του αγώνα και οι κομμένες Φάσεις που αδικείτε ξεκάθαρα η ομάδα μας.4)Προσφυγή σε νομικό σύμβουλο για ασφαλιστικά μέτρα με την αιτιολογία της αλλοίωσης του πρωταθλήματος. 5)Συνέντευξη τύπου για την ανάλυση των θέσεων τής ομάδος μας.”

Share it