Ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης: Δύο παιδιά ανάμεσα στους 18 απανθρακωμένους στον Άβαντα

Δύο παιδιά συγκαταλέγονται στους 18 ανθρώπους που εντοπίστηκαν νεκροί σε δασώδη έκταση κοντά στο χωριό Αβαντας στον Εβρο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, ο οποίος εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες σορούς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παυλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί.

Επικαλούμενος εξηγήσεις που έλαβε από αστυνομικούς, ο ιατροδικαστής σημείωσε πως «η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Οπως ανέφερε, οι σοροί θα μεταφερθούν την Τετάρτη στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Σημειώνεται πως φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο, δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Φωτογραφία: REUTERS/Alexandros Avramidis

Share it