Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται για 3η μέρα η μάχη – Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νίψα

Συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής προκαλώντας αναζωπυρώσεις της φωτιάς στον οικισμό Νίψα, ο οποίος έχει εκκενωθεί από το Σάββατο.

«Εκεί επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις είναι το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου μαζί με τη νότια πλευρά, πάνω από την Εγνατία Οδό. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα και των εναέριων μέσων που επιχειρούν», δήλωσε στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για τη μάχη με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

«Από την πρώτη στιγμή παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Το μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από την Εγνατία Οδό, για αυτό και είναι κλειστή, διεξάγονται σοβαρές επιχειρήσεις εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Χτες είχαμε και τον εγκλωβισμό κάποιων συναδέλφων σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Υπάρχουν και τραυματίες. Το θέμα είναι ότι, όπως μας το περιέγραψαν οι πυροσβέστες, είναι σαν να έχουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα ο οποίος σπρώχνει, ωθεί την πυρκαγιά πάρα πολύ μακριά, σε μέτωπα και μας δημιουργεί νέες εστίες, νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Όσα είπε ο Γιάννης Αρτοποιός:

Σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στο σημείο για συντονισμό.

Συνολικά έχουν σταλεί 9 μηνύματα από 112, εκ των οποίων τα 6 για εκκενώσεις των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Άνθεια, Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Άβαντας.

Λόγω της τιτάνιας προσπάθειας που κάνουν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη αλλά και λόγω των πυκνών καπνών, η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή στα δύο ρεύματα από τον Κόμβο του Αρδανίου μέχρι το κόμβο της Αμφιτρίτης στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: newsit.gr

Share it