Στην 8η θέση της Γ’ Εθνικής ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 8ης θέσης επί συνόλου 24 ομάδων, η συμμετοχή της ανδρικής ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην τελική φάση της Γ΄ Εθνικής Ανδρών για το 2023, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας από 27-30 Ιουλίου.

Η ομάδα συμμετείχε στον, κατά γενική ομολογία, πιο δυνατό όμιλο, με αντιπάλους τη Νίκη Βόλου, η οποία βγήκε πρωταθλήτρια της Γ’ Εθνικής, τον ΟΠΑΘΑ Πατρών (3ος στη γενική κατάταξη – άνοδος στη Β’ Εθνική), τους Πιγκουίνους Ρόδου και τον Επειό Ήλιδας.

Η νίκη μπορεί να μην ήρθε στα 4 παιχνίδια με αντιπάλους πολύ πιο έμπειρους και καλύτερους, αλλά η συμμετοχή της πιο νεανικής ομάδας της τελικής φάσης αποκόμισε τα συγχαρητήρια όλων των ομάδων για την αξιέπαινη προσπάθειά της. Η αγωνιστική πειθαρχία, το πάθος και το πνεύμα ομαδικότητας, αλλά κυρίως η συμπεριφορά εντός και εκτός της πισίνας των παικτών του Θεόδωρου Τζουμάρη, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τους αντιπάλους να μιλήσουν για ένα πολύ καλά οργανωμένο και πολλά υποσχόμενο σύνολο. Σίγουρα, η άνοδος στη Β’ Εθνική δεν θα αργήσει να έρθει, όπως ειπώθηκε από αναγνωρισμένους αθλητές και προπονητές που συμμετείχαν στις αντίπαλες ομάδες.

Τα αποτελέσματα για την ομάδα του Εθνικού:

Νίκη Βόλου – Εθνικός Αλεξ/πολης 6-5

Εθνικός Αλεξ/πολης – ΟΠΑΘΑ Πατρών 6-17

Πιγκουίνοι Ρόδου – Εθνικός Αλεξ/πολης 11-5

Εθνικός Αλεξ/πολης – Επειός Ήλιδας 9-12

Στον άλλον όμιλο συμμετείχαν ο ΝΟ Χαλκίδας (2ος στη γενική κατάταξη – άνοδος στη Β’ Εθνική), ο ΑΝΟ Αργυρούπολης, ο ΝΟ Αλιβερίου, η Καστέλλα και η ΑΚΑ Καρδίτσας. Να σημειωθεί ότι η ΑΚΑ Καρδίτσας δεν προσήλθε καθόλου στην τελική φάση, ενώ η Καστέλλα μετά την ήττα της στο πρώτο ματς, δεν προσήλθε στα υπόλοιπα ματς με αποτέλεσμα να μηδενισθεί.

Η πολύ καλή παρουσία της ομάδας γεμίζει με αισιοδοξία τους ανθρώπους του τμήματος και τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν έτσι και τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Share it