Συγκλονιστική Εθνική πάλεψε στα ίσια αλλά “λύγισε” στα πέναλτι η… χρυσή στις καρδιές μας Ελλαδάρα!

Η πανίσχυρη Ουγγαρία λύγισε την Ελλάδα στα πέναλτι (14-13, 10-10 κ.δ.) και στέφθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια, σε έναν απίθανο τελικό που έσπασαν καρδιές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Εθνική Ελλάδας άγγιξε το όνειρο πηγαίνοντας στα πέναλτι απέναντι στην Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου όμως εκεί έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Βόνγκελ, με τον Μαγυάρο κίπερ να αποκρούει τέσσερα πέναλτι και να οδηγεί τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου (14-13) αφήνοντας δεύτερη τη χώρα μας.

Το ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει η Εθνική σε αυτή τη διοργάνωση (έχουμε και τρία χάλκινα μετάλλια) όμως το γεγονός αυτό δεν ήταν αρκετό για να μην υπάρχει απογοήτευση στον πάγκο, με τον Θοδωρή Βλάχου και τους διεθνείς πολίτες να αδυνατούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους για την απώλεια του τροπαίου.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2,

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάτος.

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Λεβάι, Άνγκιαλ, Μάνχερτς 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ.

Τα πέναλτι
Βάργκα Απόκρουση Ζερδεβά
Φουντούλης Απόκρουση Βόγκελ
Βάμος 0-1
Παπαναστασίου 1-1
Ζάλανκι 1-2
Γκιουβέτσης Απόκρουση Βόγκελ
Γιάνσικ Δοκάρι
Αργυρόπουλος Απόκρουη Βόγκελ
Φέκετε Απόκρουση Ζερδεβά
Γενηδουνιάς 2-2
Βάργκα 2-3
Φουντούλης 3-3
Βάμος 3-4
Παπαναστασίου Απόκρουση Βόγκελ

Share it